Updates ontvangen voor vooraf geïnstalleerde apps op een Mac

Sommige apps die vooraf zijn geïnstalleerd op een nieuwe Mac, moeten in de App Store worden geaccepteerd voordat ze kunnen worden bijgewerkt.

De meeste Apple apps die al op een nieuwe Mac staan, zijn geïnstalleerd als onderdeel van het Mac-besturingssysteem (macOS). Voorbeelden hiervan zijn apps zoals Safari, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime. U kunt ze bijwerken door de nieuwste macOS-updates te installeren.

Als u vooraf geïnstalleerde apps wilt bijwerken die geen onderdeel zijn van macOS, moet u deze apps mogelijk eerst accepteren in de App Store:

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Als u macOS Mojave gebruikt, klikt u op de inlogknop  of op uw foto onderaan de navigatiekolom. Als u een eerdere versie van macOS gebruikt, klikt u op de tab 'Aankopen' bovenaan het venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Als u niet-geaccepteerde apps hebt, wordt er in de App Store nu een knop 'Accepteer' weergegeven, gevolgd door een lijst van deze apps. Klik op de knop 'Accepteer'. U wordt mogelijk gevraagd om opnieuw in te loggen met uw Apple ID.

Op het tabblad 'Updates' kunt u nu controleren of er updates zijn voor de apps die u hebt geaccepteerd, en ook voor alle apps die u uit de App Store hebt gedownload. U kunt uw apps ook opnieuw downloaden, als dat nodig mocht zijn.

Als u een fout blijft zien

Als u de apps hebt geaccepteerd en u een error blijft zien wanneer u de updates uitvoert, moet u het volgende doen.

1. Open de App Store op de Mac. Sluit de App Store pas wanneer u deze stappen hebt doorlopen.
  2. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met uw Apple ID. Als u onderaan de navigatiekolom de inlogknop  ziet, klikt u hier op en logt u in. (Als u in de navigatiekolom uw naam of foto ziet, bent u al ingelogd.)
  3. Kies 'Ga' > 'Programma's' in de menubalk van de Finder. De map 'Programma's' wordt nu geopend.
  4. Sleep de apps die u wilt bijwerken van deze lijst van programma's naar de prullenmand in het Dock. Voer het systeemwachtwoord in, indien u hierom wordt gevraagd.
  5. In de App Store klikt u op uw naam of foto onderaan de navigatiekolom. Voor de apps die u wilt bijwerken, klikt u op de downloadknop . Als u een app niet in uw aankopenlijst ziet staan, zoekt u deze app op en klikt u op 'Download'.