Apple TV (3e generatie) configureren

Volg deze stappen om je Apple TV te configureren.

De stekker in het stopcontact steken en de tv aansluiten

Sluit het netsnoer aan op de Apple TV en steek de stekker in het stopcontact. Sluit de Apple TV vervolgens aan op de tv met een HDMI-kabel.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

De tv aanzetten en ingang selecteren

Zet de tv aan en klik op een willekeurige knop op de Apple Remote om het configuratiescherm weer te geven. Als je het configuratiescherm niet ziet, controleer je of je de HDMI-ingang hebt geselecteerd waarop de Apple TV is aangesloten.

Taal selecteren en verbinding maken met wifi

Gebruik de afstandsbediening van je Apple TV om een taal te selecteren en verbinding te maken met het wifinetwerk thuis. Als je verbinding met internet wilt maken via ethernet, sluit je de Apple TV met een ethernetkabel aan op je router.

Vervolgens wacht je tot de configuratie van de Apple TV is voltooid. Zodra de configuratie is voltooid, zie je het beginscherm.

Instellingen wijzigen en controleren op updates

Ga naar 'Instellingen' op je Apple TV om apps te verbergen op het beginscherm, om AirPlay-instellingen te wijzigen en om te controleren of er nieuwe software-updates zijn.

Als je films wilt kopen of huren in de iTunes Store of via de Apple TV-app, ga je naar 'Instellingen' > 'iTunes Store' en log je in met je Apple ID.

Je kunt op je Apple TV ook inloggen bij iCloud om je iCloud-foto's te bekijken en 'Delen met gezin' te gebruiken. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'iCloud' en log in met je Apple ID.

Als je twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor je Apple ID en wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren, lees je hier wat je moet doen.

Hulp nodig?

Zoek je probleem hieronder om te lezen wat je moet doen.

Als je Apple TV niet kan worden ingeschakeld

Zorg dat de Apple TV is aangesloten op de netvoeding en controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de Apple TV en de televisie. Als je Apple TV nog steeds niet kan worden ingeschakeld en geen video kan weergeven of geluid kan afspelen, lees je hier wat je moet doen.

Als je wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren

Als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld voor je Apple ID, wordt je mogelijk gevraagd een zescijferige verificatiecode in te voeren wanneer je met je Apple ID inlogt bij je Apple TV. Haal je verificatiecode op via een vertrouwd apparaat met iOS 9 of nieuwer of OS X El Capitan of nieuwer, of laat deze naar je vertrouwde telefoonnummer sturen. Voer vervolgens de zescijferige verificatiecode in op de Apple TV.

Als de afstandsbediening niet werkt

Mogelijk moet je de batterij van de afstandsbediening vervangen. Als je een Apple TV zonder afstandsbediening hebt gekocht van iemand, moet je eerst een Apple Remote (aluminium) kopen om je Apple TV te configureren.