Apple TV (3e generatie) configureren

Volg deze stappen om uw Apple TV te configureren.

De stekker in het stopcontact steken en de tv aansluiten

Sluit het netsnoer aan op de Apple TV en steek de stekker in het stopcontact. Sluit de Apple TV vervolgens aan op de tv met een HDMI-kabel.

De tv aanzetten en ingang selecteren

Zet de tv aan en klik op een willekeurige knop op de Apple Remote om het configuratiescherm weer te geven. Als u het configuratiescherm niet ziet, controleert u of u de HDMI-ingang hebt geselecteerd waarop de Apple TV is aangesloten.

Taal selecteren en verbinding maken met wifi

Gebruik de afstandsbediening van uw Apple TV om een taal te selecteren en verbinding te maken met uw wifinetwerk thuis. Als u verbinding met het internet wilt maken via Ethernet, sluit u de Apple TV met een Ethernet-kabel aan op uw router.

Vervolgens wacht u tot de configuratie van Apple TV is voltooid. Zodra de configuratie is voltooid, ziet u het beginscherm.

Instellingen wijzigen en controleren op updates

Ga naar 'Instellingen' op uw Apple TV om apps te verbergen op het beginscherm, AirPlay-instellingen te wijzigen en om te controleren of er nieuwe software-updates zijn.

Als u films wilt kopen of huren in de iTunes Store of via de Apple TV-app, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes Store' en logt u in met uw Apple ID.

U kunt op uw Apple TV ook inloggen bij iCloud om uw iCloud-foto's te bekijken en 'Delen met gezin' gebruiken. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'iCloud' en log in met uw Apple ID.

Lees hier wat u moet doen als u twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor uw Apple ID en wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren.

Hulp nodig?

Zoek uw probleem hieronder om te lezen wat u moet doen.

Als uw Apple TV niet kan worden ingeschakeld

Zorg dat de Apple TV is aangesloten op de netvoeding en controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de Apple TV en de televisie. Als de Apple TV nog steeds niet kan worden ingeschakeld en geen video kan weergeven of geluid kan afspelen, leest u hier wat u moet doen.

Als u wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren

Als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld voor uw Apple ID, wordt u mogelijk gevraagd een zescijferige verificatiecode in te voeren wanneer u met uw Apple ID inlogt bij uw Apple TV. Haal uw verificatiecode op via een vertrouwd apparaat met iOS 9 en hoger of OS X El Capitan en hoger, of laat deze naar uw vertrouwde telefoonnummer sturen. Voer vervolgens de zescijferige verificatiecode in op de Apple TV.

Als de afstandsbediening niet werkt

Mogelijk moet u de batterij van de afstandsbediening vervangen. Als u een Apple TV zonder afstandsbediening hebt gekocht van iemand, moet u eerst een Apple Remote (aluminium) kopen om uw Apple TV te configureren.