Informatie over de toegankelijkheidsfuncties voor slechtzienden van een iPhone, iPad of iPod touch

Maak kennis met de krachtige functies die Apple in de iPhone, iPad en iPod touch inbouwt om blinde of slechtziende gebruikers te ondersteunen.

Hier zijn enkele toegankelijkheidsfuncties die in uw apparaat zijn ingebouwd:

VoiceOver

VoiceOver is een schermlezer die beschrijft wat er op uw apparaat gebeurt, zodat u kunt navigeren door te luisteren en gebaren te maken. De spreeksnelheid en toonhoogte van VoiceOver kunnen naar wens worden aangepast.

Lees hier hoe u VoiceOver kunt inschakelen en ermee kunt oefenen.

Feedback bij typen

Als u 'Feedback bij typen' inschakelt, zal u apparaat de letters en woorden die u invoert uitspreken en automatische correcties en hoofdletterwijzigingen uitspreken. U kunt ook een vinger op een woord houden om tekstvoorspellingen te beluisteren.

Lees hier hoe u audiofeedback krijgt terwijl u typt.

Audiobeschrijvingen

U kunt tijdens het kijken van films op een iPhone, iPad of iPod touch audiobeschrijvingen inschakelen om de scènes te laten beschrijven. U kunt audiobeschrijvingen ook standaard laten weergeven. Op die manier hoeft u ze niet telkens opnieuw in te schakelen.

Lees hier hoe u uw apparaat configureert om scènes te laten beschrijven.

Weergave en tekstgrootte

U kunt de functies voor 'Weergave en tekstgrootte', zoals 'Keer kleuren om', aanpassen om te wijzigen hoe materiaal op uw iPhone, iPad of iPod touch wordt weergegeven. U kunt ook de lettergrootte, kleurintensiteit en tint aanpassen om het lezen te vergemakkelijken, en u kunt de beeldsnelheid aanpassen op iPad Pro.

Lees hier hoe u de weergave op uw apparaat kunt aanpassen.

Vergrootglas

Met het vergrootglas kunt u uw iPhone of iPad veranderen in een vergrootglas, zodat u kunt inzoomen op objecten bij u in de buurt. Gebruik het vergrootglas om kleine tekst te lezen, kleurfilters toe te passen en de zichtbaarheid te verbeteren en vergrote afbeeldingen te bewaren in uw fotobibliotheek.

Lees hier hoe u uw apparaat als een vergrootglas gebruikt.

Verminder beweging

Als u gevoelig bent voor bewegingseffecten of schermbeweging op de iPhone, iPad of iPod touch, kunt u 'Verminder beweging' gebruiken om deze effecten uit te schakelen.

Lees hier hoe u 'Verminder beweging' gebruikt.