Tekst vullen met verlooptinten of afbeeldingen in Pages, Numbers en Keynote

U kunt ook contouren toevoegen zodat uw tekst opvalt.

Tekst vullen met een verlooptint

Een gekleurde verlooptint zorgt voor een geleidelijke overgang tussen twee of meer kleuren. Op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac kunt u teksten vullen met een verlooptint van twee kleuren.

Tekst vullen met een verlooptint van twee kleuren

U kunt tekst vullen met een verlooptint van twee kleuren en de richting en hoek van de verlooptint afstellen.

1. Selecteer de tekst die u wilt vullen met een verlooptint. Om alle tekst in een tekstvak te vullen, selecteert u het tekstvak.
  2. Tik of klik op de knop 'Opmaak' .
  3. Tik of klik op 'Tekstkleur'.
  4. Tik op een iPhone of iPad op 'Verlooptint'. Klik op een Mac op 'Verlooptint'.
  5. Om de kleuren van de verlooptint te wijzigen, kunt u de kleurkiezers gebruiken om stalen te kiezen. Of gebruik de kleurwielen als u precieze kleuren wilt kiezen. U kunt bijvoorbeeld paars kiezen voor het begin van de verlooptint en blauw om mee te eindigen.

Gebruik de andere regelaars om de hoek en richting van de verlooptint te kiezen.

Een verlooptint met meer dan twee kleuren aanmaken

Op een Mac kunt u meer dan twee kleuren kiezen voor een verlooptint. Selecteer de tekst en kies dan 'Geavanceerde verlooptint' uit het venstermenu 'Tekstkleur'. Door de schuifknop te gebruiken kunt u kleurstops gebruiken om meer kleuren aan de verlooptint toe te voegen. Klik op een kleurstop om de kleur van die stop te wijzigen. Schuif de kleurstoppen en gebruik de andere regelaars om de overvloeiing, hoek en richting van de verlooptint te wijzigen.

Een verlooptint op een hele pagina of heel object aanbrengen

U kunt een verlooptint op een hele pagina of heel object aanbrengen zodat de verlooptint op de gehele pagina of het gehele object wordt toegepast, zelfs op gebieden die geen tekst bevatten:

• In een tekstverwerkingsdocument van Pages selecteert u de tekst en selecteert u 'Pas verlooptint op hele pagina toe'.
  • In een paginalay-outdocument van Pages, een spreadsheet van Numbers of een Keynote-presentatie selecteert u het object en selecteert u vervolgens 'Pas verlooptint op hele object toe'.

Als u deze optie selecteert, kan het zijn dat u meer kleuren ziet als u meer tekst toevoegt, en minder kleuren als u tekst verwijdert.

Tekst vullen met een afbeelding

1. Selecteer de tekst die u met een afbeelding wilt vullen. Om alle tekst in een tekstvak te vullen, selecteert u het tekstvak.
  2. Tik of klik op de knop 'Opmaak' .
  3. Tik of klik op 'Tekstkleur'.
  4. Tik op een iPhone of iPad op 'Afbeelding'. Klik op een Mac op 'Afbeeldingsvulling'.
  5. Om een afbeelding te kiezen, tikt u op 'Wijzig afbeelding' op een iPhone of iPad, of klikt u op 'Kies' op Mac. Navigeer vervolgens naar de gewenste afbeelding.

U kunt bijvoorbeeld de afbeelding schalen of uitrekken om deze in de tekst te passen of een tegel van de afbeelding maken.

U kunt ook een kleuroverlay toevoegen. Schakel 'Kleuroverlay' in op een iPhone of iPad en pas vervolgens aan. Om een kleuroverlay op een Mac toe te voegen, kiest u 'Geavanceerde afbeeldingsvulling' en klikt u op het kleurenwiel om uw aanpassingen te maken.

Een contour aan tekst toevoegen

1. Selecteer de tekst waaraan u een contour wilt toevoegen. Om een contour toe te voegen aan alle tekst in een tekstvak selecteert u het tekstvak.
  2. Tik of klik op de knop 'Opmaak' .
  3. Tik op een iPhone of iPad op de knop 'Meer' . Klik op een Mac op de knop 'Geavanceerde opties'  onder 'Lettertype'.
  4. Selecteer 'Contour'.
  5. Selecteer het lijntype, de kleur en de breedte van de contour.
  6. U kunt de kleur van de tekst verwijderen om de contour te benadrukken:
    • Tik op een iPhone of iPad op de knop 'Opmaak' , tik op 'Tekst' en tik vervolgens op 'Tekstkleur'. Tik op 'Voorinstelling', veeg naar de zwart en witte opties en tik vervolgens op 'Geen vulling'.
    • Klik op een Mac op het venstermenu 'Lettertypekleur' onder 'Lettertypestijlen' en kies dan 'Geen vulling'.