Uw AirPods identificeren

Lees hier hoe u bepaalt welke generatie AirPods u hebt aan de hand van het modelnummer. U kunt ook te weten komen hoe u het model van de oplaadcase van uw AirPods bepaalt.

Het modelnummer zoeken

U kunt het modelnummer van uw AirPods gebruiken om te bepalen welke generatie AirPods u hebt.

In Instellingen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. U kunt ook naar Instellingen > [uw AirPods] gaan.*
  2. Zoek uw AirPods in de lijst (bijvoorbeeld: 'AirPods van John').
  3. Tik op de knop 'Meer info'  naast uw AirPods. Vervolgens krijgt u het modelnummer te zien.

Bluetooth-instellingen

* Indien uw apparaat geen iOS 14 of iPadOS 14 of hoger heeft en uw AirPods verbonden zijn met uw apparaat, kunt u het modelnummer vinden door naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' te gaan. Scrol vervolgens omlaag tot u de naam van uw AirPods ziet en tik op de naam.

Op de AirPods zelf

Serienummer van AirPods

AirPods (3e generatie)

AirPods Pro

Serienummer onder het linkerkussen

Als u Instellingen niet kunt gebruiken om het modelnummer te vinden, kunt u het op beide AirPods vinden. Het modelnummer staat op de eerste regel van de geprinte tekst op de onderkant van elke AirPod, of onder het linkerkussen van uw AirPods Max.

Uw AirPods identificeren met het modelnummer

Met het modelnummer kunt u ontdekken welke AirPods u hebt:

AirPods Pro (2e generatie)

Modelnummer: A2931, A2699, A2698
Introductiejaar: 2022

AirPods (3e generatie)

Modelnummer: A2565, A2564
Introductiejaar: 2021

AirPods Max

Modelnummer: A2096
Introductiejaar: 2020

AirPods Pro

Modelnummer: A2084, A2083
Introductiejaar: 2019

AirPods (2e generatie)

Modelnummer: A2032, A2031
Introductiejaar: 2019

AirPods (1e generatie)

Modelnummer: A1523, A1722
Introductiejaar: 2017

Uw oplaadcase identificeren

Ontdek welke oplaadcase voor AirPods u hebt door te kijken naar de positie van het statuslampje en andere details.

MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro (tweede generatie)

MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro (tweede generatie)

Modelnummer: A2700
Introductiejaar: 2022

De MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro (tweede generatie) is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Op de onderkant van de case zit ook een externe luidspreker die de oplaad- en batterijstatus aangeeft, en aan de zijkant bevindt zich een koordlus. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Lightning-oplaadcase voor AirPods (derde generatie)

Lightning-oplaadcase voor AirPods (derde generatie)

Modelnummer: A2897
Introductiejaar: 2022

Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

MagSafe-oplaadcase voor AirPods (3e generatie)

MagSafe-oplaadcase voor AirPods (3e generatie)

Modelnummer: A2566
Introductiejaar: 2021

De MagSafe-oplaadcase voor AirPods (3e generatie) is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Oplaadcase voor AirPods Pro

MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro

Modelnummer: A2190
Introductiejaar: 2021

De MagSafe-oplaadcase voor AirPods Pro is compatibel met Qi-gecertificeerde draadloze opladers en kan magnetisch worden uitgelijnd met MagSafe-compatibele opladers. Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep. De laatste vier cijfers van het serienummer zijn 1059 of 1NRC.

Oplaadcase voor AirPods Pro

Oplaadcase voor AirPods Pro

Modelnummer: A2190
Introductiejaar: 2019
Werkt met AirPods Pro

De oplaadcase voor AirPods Pro werkt met Qi-gecertificeerde draadloze opladers. Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep. De laatste vier cijfers van het serienummer zijn 0C6L of LKKT.

Draadloze oplaadcase

Draadloze oplaadcase

Modelnummer: A1938
Introductiejaar: 2019
Werkt met AirPods (2e generatie) en AirPods (1e generatie)

De draadloze oplaadcase is compatibel met Qi. Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de voorkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Lightning-oplaadcase

Lightning-oplaadcase

Modelnummer: A1602
Introductiejaar: 2017
Werkt met AirPods (2e generatie) en AirPods (1e generatie)

Er zit een Lightning-connector op de onderkant van de case voor opladen met kabel. Het statuslampje zit aan de binnenkant van de case en het serienummer staat op de onderkant van de klep.

Bent u op zoek naar het serienummer?

U vindt het serienummer van uw AirPods op dezelfde plek als het modelnummer. Volg de stappen aan het begin van dit artikel. Indien nodig kunt u andere manieren vinden om het serienummer te vinden.