De configuratie van je iPhone, iPad of iPod touch voltooien

Wanneer je je gegevens naar een nieuw iOS-apparaat verplaatst, moet je mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien.

Instellingen van Mail, Contacten en Agenda controleren

No alt supplied for Image

Mail: start de Mail-app en wacht tot je e-mails op je apparaat worden gedownload. Voer het wachtwoord van je e-mailaccount nogmaals in als je hierom wordt gevraagd. Kijk wat je moet doen als je je e-mailaccount moet configureren.

No alt supplied for Image

Contacten: open de Contacten-app en controleer of je contacten zijn overgezet. Lees hoe je contacten configureert en beheert indien er contacten ontbreken.

No alt supplied for Image

Agenda: open de Agenda-app en controleer of je agendagebeurtenissen zijn overgezet. Je kunt ook iCloud gebruiken om je agenda up-to-date te houden.

Berichtgeving inschakelen voor je apps

Het is mogelijk dat je sommige apps moet openen om berichten voor deze apps in te schakelen. Open iedere app en tik, indien dat wordt gevraagd, op 'Sta meldingen toe'. Voor sommige apps moet je eventueel je berichten inschakelen in 'Instellingen' > 'Berichtgeving'. Lees hier meer over meldingen.

Content downloaden en aankopen vanuit app herstellen

Je moet mogelijk de content opnieuw downloaden, zoals muziek, films, tv-programma's of podcasts, die je op je vorige apparaat had. Dit doe je als volgt:

Je Bluetooth-accessoires koppelen

Nadat je je nieuwe iOS-apparaat hebt geconfigureerd, kun je je Bluetooth-accessoires zoals koptelefoons en luidsprekers gaan koppelen en je apparaat aansluiten op een autoradio. Op een iOS-apparaat:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.

2. Zet het accessoire in de detecteerbare modus (de stand waarin het zichtbaar is voor andere apparaten) en wacht tot het op je iOS-apparaat wordt weergegeven.

3. Tik op de naam van het accessoire om het te koppelen. Eventueel dien je een pincode of wachtwoord in te voeren. Lees meer over het koppelen van je Bluetooth-accessoires.

Lees hoe je je AirPods kunt koppelen.

Kaarten toevoegen aan Apple Pay

Je kunt Apple Pay gebruiken zodra je je creditcard, betaalkaart of prepaidkaart aan de Wallet hebt toegevoegd. Vergeet niet om je kaarten toe te voegen aan alle apparaten die je met Apple Pay wilt gebruiken. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.

2. Voeg je kaart toe en wacht tot je bank je gegevens heeft geverifieerd. Als je bank meer informatie nodig heeft om de kaart te verifiëren, wordt je hierom gevraagd.

Lees hoe je Apple Pay kunt configureren en gebruiken.

Abonnementen beheren

Sommige apps en services maken gebruik van abonnementen om hun content aan te bieden. Deze abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij je het abonnement opzegt. Als je abonnementen hebt, kun je hier lezen hoe je deze kunt bekijken, wijzigen of opzeggen.