Eenvoudig door uw Pages-document navigeren

Gebruik de inhoudsopgaveweergave in Pages om eenvoudig door uw document te navigeren en een inhoudsopgave aan een pagina toe te voegen.

Maak gebruik van alineastijlen om met de inhoudsopgaveweergave in het document te kunnen navigeren. Vervolgens kunt u de inhoudsopaveweergave aanpassen door de stijlen te selecteren die u wilt opnemen. U kunt ook een inhoudsopgave aan een pagina in het document toevoegen. Bij het exporteren naar EPUB of pdf is de inhoudsopgave beschikbaar in uw boek of pdf.

Alineastijlen gebruiken

Items in de inhoudsopgaveweergave zijn gebaseerd op alineastijlen die in uw Pages-document voorkomen. Pas de alineastijlen toe op tekst die u in de inhoudsopgaveweergave wilt opnemen. Als u bijvoorbeeld hoofdstuktitels in de inhoudsopgave wilt opnemen, past u dezelfde alineastijl toe op elke hoofdstuktitel in het document.

1. Selecteer de tekst die u in de inhoudsopgaveweergave wilt opnemen.
  2. Tik of klik op de knop 'Opmaak'  in de knoppenbalk. Tik of klik op het tabblad 'Tekst' bovenaan de navigatiekolom 'Opmaak' als u in een paginalay-outdocument zit.
  3. Selecteer de naam van de alineastijl bovenaan de navigatiekolom 'Opmaak'.
  4. Kies een stijl (met uitzondering van de stijl 'Hoofdtekst') uit het menu 'Alineastijlen'.
  5. Pas de alineastijlen toe op een tekst die u in de inhoudsopgaveweergave wilt opnemen.

Elke Pages-sjabloon heeft vooraf ingestelde alineastijlen. Als u een vooraf ingestelde alineastijl wilt aanpassen, kunt u uw eigen alineastijlen aanmaken of bestaande alineastijlen bijwerken.

De inhoudsopgaveweergave openen

Op een iPad of op iCloud.com tikt of klikt u op de knop 'Inhoudsopgaveweergave'  in de knoppenbalk.

Op een Mac klikt u op de knop 'Weergave'  en klikt u vervolgens op 'Inhoudsopgave'.

Op een iPhone schakelt u het navigatiepaneel in:

1. Tik op de knop 'Meer' , schakel 'Navigatiepaneel' in en klik op 'Gereed'. Als het toetsenbord is geopend, klikt u op 'Gereed' om het te sluiten.
  2. Tik op het paginanummer onderaan het scherm en vervolgens op 'Inhoudsopgave' in het geopende venster.

Items in de inhoudsopgaveweergave aanpassen

Nadat u de alineastijlen hebt toegepast, kunt u de items in de inhoudsopgaveweergave aanpassen:

1. Open de inhoudsopgaveweergave.
  2. Tik of klik op 'Wijzig' en selecteer de alineastijlen die u in de inhoudsopgave wilt opnemen. Als u bijvoorbeeld de stijl 'Koptekst' op hoofdstuktitels van uw boek toepast, selecteert u de stijl 'Koptekst' om deze hoofdstuktitels in de inhoudsopgave weer te geven.
  3. Om het inspringniveau van een alineastijl in de inhoudsopgave aan te passen, tikt of klikt u op de knop 'Spring in'  naast de alineastijl die u hebt geselecteerd.
  4. Tik of klik op 'Gereed'.

Wanneer u de geselecteerde alineastijlen op de tekst in uw document toepast, wordt deze selectie automatisch bijgewerkt in de inhoudsopgave.

Navigeren met de inhoudsopgaveweergave

Tik of klik op een item in de inhoudsopgaveweergave om naar dat gedeelte van het document te gaan.

Een inhoudsopgave aan een pagina van uw document toevoegen

Zo voegt u een inhoudsopgave toe die op een pagina van uw document verschijnt:*

1. Open de inhoudsopgaveweergave.
  2. Tik of klik op de plek in de hoofdtekst van het document waar u de inhoudsopgave wilt plaatsen en tik of klik vervolgens op 'Voeg inhoudsopgave in'.

*U hoeft geen inhoudsopgave aan de hoofdtekst van het document toe te voegen voor de weergave van de inhoudsopgave in een EPUB of pdf.

Een EPUB-boek met een inhoudsopgave publiceren of exporteren

Wanneer u Pages gebruikt om een boek op Apple Books te publiceren of wanneer u een EPUB-boek aanmaakt, verschijnt de inhoudsopgave in de meeste EPUB-lezers. In de Boeken-app op een iPhone, iPad of Mac kunt u bijvoorbeeld klikken of tikken op de knop 'Inhoudsopgave'  in de knoppenbalk om de inhoudsopgave te bekijken. Deze verschijnt op dezelfde manier als in de inhoudsopgaveweergave in uw Pages-document. Selecteer een item om naar dat gedeelte van het boek te gaan.

Een pdf met een inhoudsopgave aanmaken

Wanneer u een Pages-document converteert naar pdf, verschijnt de inhoudsopgave automatisch in het navigatiepaneel van de pdf. In Voorvertoning op een Mac kiest u bijvoorbeeld 'Weergave' > 'Inhoudsopgave' om de inhoudsopgave zichtbaar te maken in de navigatiekolom. Klik op een item om naar dat gedeelte van de pdf te gaan.