Foto's uit een andere bibliotheek importeren in Foto's op de Mac

Als u uw fotocollecties in afzonderlijke bibliotheken hebt geordend, kunt u foto's uit de ene bibliotheek naar een andere importeren.

In macOS Monterey kunt u foto's en video's uit een andere Foto's-bibliotheek importeren, maar alleen als iCloud-foto's niet is ingeschakeld voor de bibliotheek waaruit u wilt importeren. Als u uit een andere bibliotheek importeert, behouden foto's en video's bestaande bewerkingen en blijven de meeste metagegevens behouden.*

Foto's uit een andere bibliotheek importeren

1. Als de bibliotheek waarheen u wilt importeren nog niet is geopend, sluit u Foto's af, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u Foto's opent, selecteert u de bibliotheek waarin u de foto's wilt importeren en klikt u op 'Kies bibliotheek'.
  2. Kies 'Archief' > 'Importeer'.
  3. Selecteer in het importvenster de Foto's-bibliotheek met de foto's en video's die u wilt importeren en klik vervolgens op 'Bekijk voor import'.
    Het importvenster van Foto's met een tweede fotobibliotheek geselecteerd
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Klik op 'Importeer alle nieuwe onderdelen' om de hele bibliotheek te importeren.
    • Als u alleen bepaalde foto's wilt importeren, selecteert u de foto's die u wilt importeren en klikt u vervolgens op 'Importeer geselecteerde'.
      Foto's uit een andere bibliotheek importeren

Als u ruimte wilt besparen op uw Mac na het importeren uit een vorige bibliotheek, kunt u de vorige bibliotheek verwijderen.

Ruimte besparen door de vorige bibliotheek te verwijderen

Nadat u hebt gecontroleerd of uw foto's zijn geïmporteerd, kunt u ruimte besparen door de bibliotheek te verwijderen die u niet langer nodig hebt. Zoek de Foto's-bibliotheek die u wilt verwijderen, verplaats deze naar de prullenbak en kies 'Finder' > 'Leeg prullenmand' om de bestanden permanent te verwijderen.

* Trefwoorden worden niet geïmporteerd.