Foto's op uw iPhone of iPad versturen met Berichten

Lees hier hoe u foto's en video's deelt met de Berichten-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.

U kunt foto's en video's uit uw fotobibliotheek op twee manieren versturen: vanuit de Foto's-app of vanuit de Berichten-app.

Foto's en video's delen vanuit de Foto's-app

1. Open de Foto's-app.
  2. Tik op 'Selecteer' en tik op alle foto's en/of video's die u wilt delen.
  3. Tik op de deelknop  en vervolgens op 'Bericht'. Als u niet meer dan drie onderdelen hebt geselecteerd, worden deze weergegeven in een nieuw bericht. Als u vier of meer onderdelen hebt geselecteerd, bevat het bericht een koppeling naar iCloud.*
  4. Voeg ontvangers toe in het veld 'Aan:', en voeg eventueel een opmerking toe.
  5. Tik op de knop 'Stuur' .

* De ontvangers zien een van de onderdelen die u hebt gedeeld, met daarbij een iCloud-koppeling waarop ze kunnen tikken om de overige te bekijken. Deze koppeling kan, net als losse foto's, worden gedeeld. Als u vier of meer foto's wilt versturen in één bericht, begint u in de Berichten-app en volgt u de stappen hieronder.

Foto's en video's delen vanuit de Berichten-app

1. Open de Berichten-app.
  2. Tik op een gesprek of tik op de knop 'Nieuw bericht' .
  3. Tik op de Foto's-knop . Als u geen Foto's-knop ziet, tikt u op de knop 'iMessage-apps'  om de applade te openen.
  4. Tik op alle foto's en/of video's die u wilt delen. Veeg naar links om nog meer recente onderdelen te zien. Onderdelen die u selecteert, worden meteen toegevoegd aan het bericht.
  5. Voeg bij een nieuw bericht ontvangers toe in het veld 'Aan:' en voeg eventueel een opmerking toe.
  6. Tik op de knop 'Stuur' .

Andere methoden om te delen

• Als u in Foto's op de deelknop  tikt, kunt u andere methoden kiezen om te delen, bijvoorbeeld via Mail, AirDrop en apps van andere makers.
  • Deelsuggesties zijn ideaal om nog eens na te genieten van gebeurtenissen en ze eenvoudig te delen voor beperkte tijd.
  • Als u een plek wilt aanmaken om samen foto's te verzamelen en te delen voor onbepaalde tijd, of als u zelf wilt kunnen bepalen wie uw gedeelde foto's kan zien, kunt u Gedeelde albums gebruiken.