Als de Xsan-metagegevenscontroller onverwacht opnieuw opstart

Lees hier wat u moet doen als u een upgrade hebt uitgevoerd naar macOS Mojave en de Xsan-metagegevenscontroller opnieuw opstart vanwege een kernel panic.

Nadat u een upgrade naar macOS Mojave hebt uitgevoerd, kan de Xsan-metagegevenscontroller (MDC) onverwacht opnieuw opstarten vanwege een kernel panic met een vergelijkbaar bericht als hieronder:

panic(cpu 6 caller 0xffffff7f911101b6): "CVFS ASSERTION FAILED: vnode_hasdirtyblks(vp) == 0 line 1220 file md_rwbuf.c”@/BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/XsanFS/XsanFS-613.200.4/snfs/client/vfs/nomad/md_debuglog.c:305

Apple is hiervan op de hoogte en onderzoekt mogelijke oplossingen.

Voorkomen dat het Xsan-volume op MDC's wordt geactiveerd

Dit kunt u doen totdat het probleem is opgelost in een toekomstige software-update:

Voeg deze regel toe aan het bestand /etc/fstab en vervang VolumeName door de naam van uw Xsan-volume:
LABEL=VolumeName  none  acfs  no

Met deze tijdelijke oplossing op uw Xsan-MDC kunnen Xsan-clientsystemen het Xsan-volume zoals gewoonlijk blijven activeren en gebruiken. Clients kunnen echter niet naar het Xsan-volume zoeken met Spotlight.

Dit document wordt bijgewerkt wanneer meer informatie beschikbaar is.