RTT-gesprekken voeren en ontvangen op een Mac

Vanaf macOS Mojave 10.14.2 kunt u het RTT-protocol (real-time text) gebruiken voor gesprekken met sms.

In de Verenigde Staten kunt u RTT-gesprekken voeren op Mac-modellen die zijn geïntroduceerd in 2012 of later (met uitzondering van de Mac Pro), nadat deze zijn bijgewerkt naar macOS Mojave 10.14.2. U hebt ook een iPhone nodig met een abonnement van AT&T, T-Mobile of Verizon. De tarieven voor standaardoproepen zijn van toepassing op RTT-gesprekken.

U kunt ook RTT-gesprekken starten en ontvangen op uw iPhone.

RTT instellen

1. Configureer 'Bellen via wifi' op uw iPhone en voeg uw Mac toe als een van de apparaten om via wifi te kunnen bellen.
  2. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Toegankelijkheid'.
  3. Selecteer  RTT in de navigatie. Deze optie wordt alleen weergegeven als 'Bellen via wifi' correct is ingesteld.
  4. Selecteer 'RTT inschakelen'.
  5. Schakel 'Verstuur direct' in als u tekens wilt versturen naarmate u ze typt.
  6. Voer het RTT-relaynummer in voor de V.S.: 711.

RTT-voorkeuren

Een RTT-oproep starten

1. Uw Mac gebruikt FaceTime voor RTT-oproepen, maar u kunt de oproep starten vanuit Contacten of FaceTime.
    • Beweeg in Contacten uw cursor boven het telefoonnummer van een contactpersoon en klik naast het nummer op .
    • Klik in FaceTime op de audioknop  naast de contactpersoon of na het invoeren van een telefoonnummer. Kies vervolgens RTT-oproep of RTT-relayoproep in het venstermenu.
  2. Klik wanneer de oproep is beantwoord op  RTT om in realtime tekstberichten uit te wisselen. Terwijl u tekstberichten stuurt, kunt u ook via uw microfoon spreken, indien aanwezig, of op  'Microfoon dempen' klikken om uw microfoon te dempen.
  3. Typ uw bericht en druk op 'Enter' of klik op de pijl omhoog om het te verzenden. Indien 'Verstuur direct' is ingeschakeld in uw RTT-voorkeuren, ziet uw gesprekspartner uw bericht terwijl u het typt.
  4. Klik op  RTT om uw gesprek te verbergen. Zolang het gesprek verborgen is, kunt u berichten die de andere persoon u stuurt niet zien. Klik nogmaals op de knop om terug te keren naar het gesprek.

RTT-gesprek

Een RTT-oproep beantwoorden

Als u wordt gebeld, klikt u op 'Accepteer' om op te nemen. Klik vervolgens op  RTT om in realtime tekstberichten te versturen.

Een RTT-oproep beëindigen

Klik op Beëindigen om de oproep te beëindigen.

Meer informatie

• VoiceOver kondigt nieuwe RTT-berichten niet aan op een Mac, dus u moet het gesprek in een RTT-venster volgen.
  • Sommige providers kunnen een RTT-oproep beëindigen als er langer dan 3 minuten geen RTT-berichten zijn verstuurd.

RTT en TTY worden niet door alle providers en in alle regio's ondersteund. RTT- en TTY-functionaliteit is afhankelijk van uw provider en netwerkomgeving. Wanneer u een noodoproep maakt in de Verenigde Staten, stuurt een iPhone speciale tekens of geluiden om de hulplijnmedewerker te waarschuwen. Of de hulplijnmedewerker deze geluiden kan ontvangen of hierop kan reageren, hangt af van uw locatie. Apple geeft geen garanties dat de hulplijnmedewerker RTT- of TTY-oproepen kan ontvangen of hierop kan reageren.