Over de beveiligingsinhoud van iCloud voor Windows 7.7

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iCloud voor Windows 7.7 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

iCloud voor Windows 7.7

Releasedatum 8 oktober 2018

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een onverwachte interactie veroorzaakt een ASSERT-fout

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2018-4191: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: cross-origin SecurityErrors bevatte de oorsprong van het geopende frame

Beschrijving: het probleem is verholpen door informatie over de oorsprong te verwijderen.

CVE-2018-4311: Erling Alf Ellingsen (@steike)

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2018-4316: crixer, Hanming Zhang (@4shitak4) van het Qihoo 360 Vulcan Team

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2018-4299: Samuel Groβ (saelo) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4323: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4328: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4358: @phoenhex team (@bkth_ @5aelo @_niklasb) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4359: Samuel Groß (@5aelo)

CVE-2018-4360: William Bowling (@wcbowling)

Bijgewerkt op 24 oktober 2018

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een schadelijke website kan onverwacht cross-origin-gedrag veroorzaken

Beschrijving: er was een cross-origin-probleem met iframe-elementen. Dit is verholpen door een verbeterde tracking van beveiligingsbronnen.

CVE-2018-4319: John Pettitt van Google

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een schadelijke website kan mogelijk scripts uitvoeren in de context van een andere website

Beschrijving: er was een probleem met cross-site-scripting in Safari. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van URL's.

CVE-2018-4309: een anonieme onderzoeker in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2018-4197: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4306: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4312: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4314: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4315: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4317: Ivan Fratric van Google Project Zero

CVE-2018-4318: Ivan Fratric van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een schadelijke website kan afbeeldingsgegevens 'cross-origin' exfiltreren

Beschrijving: er was een probleem met cross-site-scripting in Safari. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van URL's.

CVE-2018-4345: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een onverwachte interactie veroorzaakt een ASSERT-fout

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2018-4361: gevonden door OSS-Fuzz

Bijgewerkt op 24 oktober 2018

Aanvullende erkenning

SQLite

Met dank aan Andreas Kurtz (@aykay) van NESO Security Labs GmbH voor zijn hulp.

WebKit

Met dank aan Cary Hartline, Hanming Zhang van het 360 Vulcan Team, Tencent Keen Security Lab in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro en Zach Malone van CA Technologies voor hun hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.