Als in Boot Camp-assistent wordt gemeld dat uw schijf niet kan worden gepartitioneerd

In Boot Camp-assistent wordt mogelijk gemeld dat er een fout is opgetreden tijdens het partitioneren van de schijf voor Windows.

Wanneer u probeert een Windows-partitie aan te maken, kan in Boot Camp-assistent de volgende melding worden weergegeven: 'De schijf kan niet worden gepartitioneerd. Er heeft zich een fout voorgedaan tijdens het partitioneren van de schijf. Voer Schijf-EHBO uit vanuit Schijfhulpprogramma om de schijf te controleren en de fout te verhelpen.'

Schijfhulpprogramma gebruiken om te controleren op fouten

1. Zorg ervoor dat de nieuwste macOS-updates geïnstalleerd zijn
  2. Start de Mac opnieuw op en houd Command-R ingedrukt om op te starten met macOS Recovery.
  3. Open Schijfhulpprogramma in het venster 'macOS-hulpprogramma's'.
  4. Kies 'Weergave' > 'Toon alle apparaten' in de menubalk van Schijfhulpprogramma. In de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma wordt nu meer informatie over uw interne schijf weergegeven:
    • De naam van de schijf, bijvoorbeeld 'Apple SSD';
    • De naam van een container op die schijf, bijvoorbeeld 'Container disk1' (mogelijk bevat de schijf geen container);
    • De namen van een of meer volumes in de container of op de schijf, bijvoorbeeld 'Macintosh HD'.
  5. Selecteer de naam van een volume, bijvoorbeeld 'Macintosh HD'.
  6. Klik op 'EHBO' in de knoppenbalk. Als u wordt gevraagd om een wachtwoord om de schijf te ontgrendelen, geeft u uw beheerderswachtwoord op.
  7. Klik op 'Voer uit' om de controle van het volume op fouten te starten. Wanneer dit klaar is, herhaalt u deze procedure voor alle andere volumes in de container of op de schijf.
    Venster van Schijfhulpprogramma na klikken op de knop 'EHBO'
  8. Als er een container wordt getoond, selecteert u de naam van de container en controleert u deze eveneens met EHBO.
  9. Selecteer de naam van de schijf, bijvoorbeeld 'Apple SSD' en controleer deze eveneens met EHBO.
  10. Start de Mac opnieuw op.

Als Schijfhulpprogramma geen fouten heeft gevonden of alle fouten heeft hersteld

1. Probeer opnieuw om Windows te installeren met behulp van Boot Camp-assistent.
  2. Als in Boot Camp-assistent nog steeds de foutmelding over partitioneren wordt weergegeven, gaat u verder met de stappen hieronder.

Controleer op niet-toegewezen vrije ruimte

1. Open Schijfhulpprogramma in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  2. Selecteer in de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma de naam van de interne schijf, de container of het volume, bijvoorbeeld 'Macintosh HD'.
  3. Klik in de knoppenbalk op 'Partitioneer'.
  4. Als u een bericht ziet over ruimtedeling in Apple File System, klikt u op 'Partitioneer' om te bevestigen dat u wilt partitioneren en niet een volume wilt toevoegen.
  5. Als het cirkeldiagram een gedeelte bevat met het label 'Vrije ruimte', klikt u daarop om het te selecteren. 'Vrije ruimte' moet nu ook worden weergegeven in de partitiegegevens aan de rechterkant.
    Venster van Schijfhulpprogramma na klikken op de knop 'Partitioneer'
  6. Nadat u het gedeelte 'Vrije ruimte' van het cirkeldiagram hebt geselecteerd, klikt u op de knop 'Verwijder' (-) onder het diagram. Door deze niet-toegewezen vrije ruimte te verwijderen, maakt u deze ruimte weer beschikbaar voor gebruik. Klik nu op 'Pas toe' en stop Schijfhulpprogramma.
  7. Probeer opnieuw om Windows te installeren met behulp van Boot Camp-assistent.
  8. Als in Boot Camp-assistent nog steeds dezelfde foutmelding over partitioneren wordt weergegeven, gaat u verder met de stappen hieronder.

Schakel Time Machine tijdelijk uit

Als u Time Machine gebruikt in macOS Mojave of High Sierra, voert u een upgrade uit naar macOS Catalina 10.5 of hoger, of voert u deze stappen uit:

1. Open de Time Machine-voorkeuren via het Time Machine-menu  in de menubalk. Of kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Time Machine'.
  2. Schakel het aankruisvak bij 'Maak automatisch reservekopie' uit om Time Machine uit te schakelen.
  3. Wacht enkele minuten en probeer dan opnieuw om Windows te installeren met behulp van Boot Camp-assistent.
  4. Als de installatie voltooid is, kunt u Time Machine weer inschakelen.

Als Schijfhulpprogramma fouten heeft gevonden die niet kunnen worden hersteld