Muziek, podcasts, audioboeken en het nieuws afspelen in uw auto

Geniet tijdens het rijden van nummers, podcasts, audioboeken, het nieuws en meer.

Voordat u gaat rijden

Hier vindt u enkele manieren waarop u naar audio kunt luisteren in de auto:

• Configureer CarPlay in een daarvoor geschikte auto.*
  • Als uw auto is uitgerust met Bluetooth, kunt u een iPhone koppelen met uw auto.
  • Als uw auto beschikt over een USB-poort kunt u een Lightning-kabel gebruiken om uw iPhone te verbinden met uw auto.
  • Als u een Android-apparaat hebt en geabonneerd bent op Apple Music, verbindt u uw Android-apparaat met uw auto om naar audio te luisteren via Android Auto.
  • Als Apple Music in uw auto is ingebouwd, kunt u naar muziek luisteren zonder uw telefoon te koppelen. Open Apple Music op het display van uw auto en volg de instructies op het scherm om in te loggen met de Apple ID die u gebruikt voor Apple Music. Voer de verificatiecode in die u ontvangt op uw telefoon om de configuratie te voltooien.

Lees wat u moet doen als uw iPhone, iPad of iPod touch geen verbinding kan maken met uw auto.

*Zelfs als uw auto geschikt is voor CarPlay kan het zijn dat CarPlay niet beschikbaar is in uw land of regio.

CarPlay gebruiken

Nadat u CarPlay hebt geconfigureerd, kunt u tijdens het rijden materiaal afspelen vanuit de Muziek-app, de Podcasts-app, de Audioboeken-app en de News-app. Sommige audio-apps van andere makers zijn ook beschikbaar in CarPlay.

Gebruik 'Huidige' om te bedienen wat er momenteel wordt afgespeeld.

De Muziek-app

Muziek

Speel muziek af uit uw bibliotheek. Als u een abonnement op Apple Music hebt, kunt u onder andere ook door muziek uit de Apple Music-catalogus bladeren en deze streamen en muziekaanbevelingen krijgen in 'Voor jou'.

Meer informatie over de Apple Music-app.

De Podcasts-app

Podcasts

Speel de nieuwste afleveringen van uw programma's af in 'Luister nu' of kies een aflevering uit uw bibliotheek. U kunt ook populaire podcastafleveringen streamen via 'Ontdekken'.

Meer informatie over Apple Podcasts.

De Audioboeken-app.

Audioboeken

U kunt audioboeken streamen vanaf uw iPhone of Cellular-modellen van de iPad* of audioboeken afspelen die u op uw iPhone hebt gedownload.

Meer informatie over audioboeken.

*Mogelijk worden kosten voor mobiele data in rekening gebracht.

Nieuws

Luister naar Apple News Today, een dagelijks audio-overzicht van het belangrijkste nieuws. Als u zich abonneert op Apple News+, kunt u ook genieten van gesproken versies van geselecteerde Apple News+-artikelen.

Meer informatie over luisteren naar Apple News.

Apple News en bepaalde functies van Apple News zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Siri gebruiken

U kunt tijdens het rijden Siri vragen om de audio te stoppen, af te spelen of de audio waarnaar u luistert te veranderen.

• Om Siri te activeren terwijl Siri verbonden is met CarPlay of Siri Eyes Free, houdt u de stembedieningsknop op uw stuur ingedrukt totdat u Siri hoort.
  • Als uw auto een aanraakscherm heeft, kunt u ook de thuisknop in CarPlay ingedrukt houden.
  • Als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free niet ondersteunt en uw iPhone in de houder zit, zegt u 'Hé, Siri'.

Meer informatie over hoe u Siri gebruikt om muziek of podcasts af te spelen.

De instellingen voor tijdens het rijden aanpassen

U kunt uw iPhone gebruiken om de apps die u ziet in CarPlay toe te voegen, te verwijderen of opnieuw te rangschikken. Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay' en kies uw auto. Vervolgens sleept u de apps naar de plek waar u ze wilt hebben.

Als u geen CarPlay gebruikt, kunt u 'Niet storen tijdens autorijden' inschakelen om meldingen weg te filteren. U kunt Siri dan nog steeds gebruiken om uw muziek, podcasts en audioboeken te bedienen.

Als u wilt dat bepaalde apps geen mobiele data gebruiken tijdens het rijden, kunt u de toegang van deze apps tot mobiele data uitschakelen via 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.

Als u materiaal downloadt via wifi, gebruikt u geen mobiele data als u het materiaal afspeelt. Om te downloaden tikt u op het downloadsymbool naast een nummer, album, podcastaflevering of audioboek. Lees hier hoe u eerdere aankopen opnieuw downloadt.

Meer informatie

Als u via het display van uw auto bent ingelogd bij Apple Music, kunt u daar uitloggen. Of u opent de Muziek-app op een ander apparaat, gaat naar 'Voor jou' en tikt bovenaan op uw profielfoto. Vervolgens scrolt u omlaag naar uw apparaten en verwijdert u uw auto om uit te loggen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.