Muziek, podcasts en audioboeken afspelen in uw auto

Geniet tijdens het rijden van nummers, podcasts, audioboeken en meer.

Voordat u gaat rijden

Hier vindt u enkele manieren waarop u naar audio kunt luisteren in de auto:

• CarPlay configureren in een geschikte auto.*
  • Als uw auto Bluetooth heeft, kunt u een iPhone koppelen met uw auto.
  • Als uw auto beschikt over een USB-aansluiting kunt u een Lightning-kabel gebruiken om uw iPhone te verbinden met uw auto.
  • Als u een Android-apparaat hebt en geabonneerd bent op Apple Music, verbindt u uw Android-apparaat met uw auto om naar audio te luisteren via Android Auto.
  • Als Apple Music in uw auto is ingebouwd, kunt u naar muziek luisteren zonder uw telefoon te koppelen. Open Apple Music op het beeldschermpaneel van uw auto en volg de instructies op het scherm om in te loggen met de Apple ID die u gebruikt voor Apple Music. Voer de verificatiecode in die u ontvangt op uw telefoon om de configuratie te voltooien.

Lees hier wat u moet doen als uw iPhone, iPad of iPod touch geen verbinding kan maken met uw auto.

*Zelfs als uw auto compatibel is met CarPlay kan het zijn dat CarPlay niet beschikbaar is in uw land of regio.

CarPlay gebruiken

Nadat u CarPlay hebt geconfigureerd, kunt u tijdens het rijden materiaal afspelen vanuit de Muziek-app, de Podcasts-app en de audioboeken-app. Enkele audio-apps van andere fabrikanten, zoals Sirius XM, zijn ook beschikbaar in CarPlay.

Gebruik 'Huidige' om te bedienen wat er momenteel wordt afgespeeld.

De Muziek-app.

Muziek
Muziek afspelen uit uw bibliotheek. Als u een abonnement hebt op Apple Music kunt u ook muziek streamen via 'Voor jou', 'Ontdekken' en 'Radio'. Als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u nog wel luisteren naar Beats 1 en enkele nieuws- en praatzenders.

De Podcasts-app.

Podcasts
Speel de nieuwste afleveringen van uw programma's af in 'Luister nu' of kies een aflevering uit uw bibliotheek. U kunt ook populaire podcastafleveringen streamen via 'Ontdekken'.

De audioboeken-app.

Audioboeken
Audioboeken afspelen die naar uw iPhone zijn gedownload.

Gebruik Siri

U kunt tijdens het rijden Siri vragen om de audio te stoppen, af te spelen of de audio waar u naar luistert te veranderen.

• Om Siri te activeren terwijl Siri verbonden is met CarPlay of Siri Eyes Free, houdt u de knop 'Stembediening' op uw stuur ingedrukt totdat u Siri hoort.
  • Als uw auto een touchscreen heeft, kunt u ook de Thuisknop in CarPlay ingedrukt houden.
  • Als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free niet ondersteunt en uw iPhone in de houder zit, zegt u 'Hé, Siri'.

Meer informatie over hoe u Siri gebruikt om muziek of podcasts af te spelen.

De instellingen voor tijdens het rijden aanpassen

Gebruik uw iPhone om apps die u ziet met CarPlay toe te voegen, te verwijderen of om te wisselen. Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen’ > 'CarPlay' en kies uw auto. Vervolgens sleept u de apps naar de plek waar u ze wilt hebben.

Als u geen CarPlay gebruikt, kunt u 'Niet storen tijdens autorijden' inschakelen om notificaties te filteren. U kunt Siri dan nog steeds gebruiken om uw muziek, podcasts en audioboeken te bedienen.

Als u wilt dat bepaalde apps geen mobiele data gebruiken tijdens het rijden, kunt u de toegang van deze apps tot mobiele data uitschakelen via 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.

Als u materiaal aan het downloaden bent via wifi, gebruikt u geen mobiele data als u dit afspeelt. Om te downloaden, tikt u op het downloadsymbool naast een nummer, album, podcastaflevering of audioboek. Lees hier hoe u eerdere aankopen opnieuw downloadt.

Meer informatie over luisteren naar audio met apps

• De Muziek-app gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch.
  • De Podcasts-app gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch.
  • Audioboeken downloaden in de Boeken-app op een iPhone, iPad of iPod touch.
  • Als u via het beeldschermpaneel van uw auto bent ingelogd bij Apple Music, kunt u daar uitloggen. Of u opent de Muziek-app op een ander apparaat, gaat naar 'Voor jou' en tikt bovenaan op uw profielfoto. Vervolgens scrolt u naar beneden naar uw apparaten en verwijdert u uw auto om uit te loggen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.