Continuïteitscamera gebruiken op een Mac

Gebruik uw iPhone, iPad of iPod touch om documenten te scannen of een foto te maken. De scan of foto verschijnt meteen op uw Mac. Continuïteitscamera wordt in veel apps ondersteund, waaronder Finder, Mail en meer.

Vereisten controleren

Continuïteitscamera werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• Uw Mac en iOS-apparaat hebben zowel wifi als Bluetooth ingeschakeld.
  • Uw Mac en iOS-apparaat zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID, die gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie.
  • Uw Mac gebruikt macOS Mojave en uw iOS-apparaat gebruikt iOS 12.

Ondersteunde programma's controleren

U kunt Continuïteitscamera gebruiken op uw Mac met de volgende apps:

• Finder
  • Keynote 8.2
  • Mail
  • Berichten
  • Notities
  • Numbers 5.2
  • Pages 7.2
  • TextEdit

Continuïteitscamera gebruiken

Als u Continuïteitscamera wilt gebruiken, Control-klikt in een venster of document of kiest u het menu 'Archief' of 'Voeg in'. Kies vervolgens een optie in het menu 'Importeer' of 'Voeg in'. Als u Finder gebruikt, klikt u op het venstermenu 'Actie' knop voor menu 'Actie' of Control-klikt u waar uw foto of scan moet worden weergegeven. Zo werkt het:

Een foto maken

1. Open de ondersteunde app op uw Mac.
  2. Control-klik in het document of venster waar u de foto wilt weergeven of kies het menu 'Archief' of 'Voeg in'. Vervolgens kiest u 'Importeer' of 'Voeg in vanaf iPhone of iPad' > 'Maak foto'. Hierdoor wordt de camera-app op uw iPhone of iPad geopend.
    Als u Continuïteitscamera in Finder wilt gebruiken, opent u een Finder-venster en klikt u op het venstermenu 'Actie' knop voor menu 'Actie' of Control-klikt u op het bureaublad of venster waar uw foto moet worden weergegeven. Kies vervolgens 'Importeer vanaf iPhone of iPad' > 'Maak foto'.het menu 'Importeer vanaf iPhone of iPad' in een dia in Keynote
  3. Tik op uw iPhone of iPad op de knop 'Maak foto' om een foto te maken en vervolgens op 'Gebruik foto'. Uw foto zal verschijnen in het document of venster op uw Mac.

Documenten scannen

1. Open de ondersteunde app op uw Mac.
  2. Control-klik in het document of venster waar u de scan wilt weergeven of kies het menu 'Archief' of 'Voeg in'. Kies vervolgens 'Voeg in vanaf iPhone of iPad' > 'Scan documenten'. Hierdoor wordt de camera-app op uw iPhone of iPad geopend.
    Als u Continuïteitscamera in Finder wilt gebruiken, opent u een Finder-venster en klikt u op het venstermenu 'Actie' knop voor menu 'Actie' of Control-klikt u op het bureaublad of venster waar uw scan moet worden weergegeven. Kies vervolgens 'Importeer vanaf iPhone of iPad' > 'Scan documenten. het menu 'Importeer vanaf iPhone of iPad' in het venster 'Stel bericht op' in Mail
  3. Plaats uw document voor de camera van uw iPhone of iPad en wacht tot de scan is voltooid. Als u een scan handmatig moet vastleggen, tikt u op de knop 'Maak foto' of op een van de volumeknoppen. Vervolgens sleept u de hoeken zodat de scan op de pagina past en tikt u op 'Behoud scan'.
  4. U kunt extra scans toevoegen aan het document of op 'Bewaar' tikken wanneer u klaar bent. Uw scan zal worden weergegeven als pdf-bestand in het document of venster op uw Mac.