Over incompatibele media in iMovie voor macOS

Om u voor te bereiden op toekomstige versies van macOS, detecteert en converteert u incompatibele media in uw iMovie-bibliotheken.

Als onderdeel van de aankomende overgang naar 64-bits technologie in macOS, ziet u mogelijk een melding in iMovie over mediabestanden die niet compatibel zijn met toekomstige versies van macOS, die na macOS Mojave worden vrijgegeven.

Deze incompatibele mediabestanden zijn meestal gemaakt met structuren of codecs die afhankelijk zijn van QuickTime 7. Dit is een oudere versie van QuickTime die is opgenomen in macOS Mojave voor compatibiliteitsdoeleinden. Omdat versies van macOS na macOS Mojave echter niet langer het QuickTime 7-framework zullen bevatten, zal u incompatibele mediabestanden eerst moeten detecteren en converteren om deze in iMovie te blijven gebruiken.

Zorg dat u alle incompatibele mediabestanden converteert voordat u de upgrade naar de volgende grote versie van macOS na macOS Mojave uitvoert. Nadat u de upgrade hebt uitgevoerd, is de optie om de incompatibele bestanden te converteren niet meer beschikbaar.

Raadpleeg door iMovie ondersteunde camera's en mediastructuren om te controleren of nieuwe mediabestanden compatibel zijn met versies van macOS na macOS Mojave.

Incompatibele mediabestanden in iMovie detecteren en converteren

Wanneer u media importeert of een bibliotheek opent in iMovie voor macOS 10.1.11 of hoger, verschijnt er een venster waarin incompatibele mediabestanden in uw bibliotheek worden vermeld.

Om incompatibele mediabestanden direct te converteren, klikt u in het venster op 'Converteer'. iMovie maakt kopieën van de mediabestanden aan in de H.264-structuur. De oorspronkelijke bestanden worden verplaatst naar een map met incompatibele media voor iMovie. Deze bevindt zich in dezelfde map als de bibliotheek. De oorspronkelijke media worden niet gewijzigd.

Als u ze later wilt converteren, kun u iMovie gebruiken om de bibliotheek te scannen en de incompatibele bestanden te converteren:

1. Kies in iMovie 'Bestand' > 'Controleer media op compatibiliteit'.
  2. Klik in het venster met incompatibele mediabestanden op 'Converteer'.

Lees meer over hoe iMovie incompatibele mediabestanden detecteert en converteert.

Structuren compatibel met versies van macOS na macOS Mojave

Deze video-, audio-, stilstaande beeld- en containerstructuren zijn niet afhankelijk van het QuickTime 7-framework en zijn compatibel met iMovie op versies van macOS na macOS Mojave:

Videostructuren

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inclusief AVCCAM, AVCHD Lite en NXCAM)
  • DV (inclusief DVCAM, DVCPRO en DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (alleen OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Stilstaande beeldstructuren

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Audiostructuren

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Containerstructuren

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Mediastructuren die worden beïnvloed door de overgang naar 64-bits technologie

Voorbeelden van media die worden beïnvloed door de overgang naar 64-bits technologie omvatten videobestanden van vroege Flip Video-camera's die de 3ivx-codec gebruiken, vroege webvideo's gecodeerd met de Sorenson-codec en media geconverteerd van dvd naar de DivX-structuur.

Externe ontwikkelaars kunnen compatibiliteit met sommige structuren blijven bieden door ondersteuning rechtstreeks in hun apps te bouwen. Neem contact op met externe appontwikkelaars voor meer informatie over mediastructuren die worden ondersteund in hun apps.

Hier zijn enkele voorbeelden van mediastructuren die worden beïnvloed door deze overgang:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1/VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo Video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-verzameling van codecs (waaronder Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video/Video 3/YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Theora Video van Xiph.org
  • ZyGoVideo

Incompatibele media converteren die niet in een iMovie-bibliotheek staan

Als u een incompatibel mediabestand wilt converteren, opent u het met QuickTime Player (versie 10.0 en hoger) en bewaart u vervolgens een kopie met een nieuwe naam. Deze methode wordt niet ondersteund door versies van macOS na macOS Mojave.

U kunt ook Compressor gebruiken om een of meer mediabestanden om te zetten naar een structuur als H.264, HEVC of Apple ProRes. Deze structuren worden ondersteund in versies van macOS na macOS Mojave. H.264 en HEVC behouden de beeldkwaliteit met de kleinste bestandsgrootte. ProRes behoudt de beste beeldkwaliteit en biedt betere prestaties tijdens het bewerken in iMovie, maar er worden veel grotere bestanden gemaakt die meer opslagruimte innemen dan H.264- en HEVC-bestanden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.