Over incompatibele media in iMovie voor macOS

Lees hoe u incompatibele media in uw iMovie-bibliotheken detecteert en converteert op macOS Mojave.

Als onderdeel van de overgang naar 64-bits technologie in macOS, ziet u mogelijk een melding in iMovie over mediabestanden die niet compatibel zijn met macOS Catalina.

Voordat u upgradet naar macOS Catalina, kunt u iMovie gebruiken om alle incompatibele mediabestanden te detecteren en converteren, zodat deze compatibel zijn met toekomstige versies van macOS. Nadat u de upgrade naar macOS Catalina hebt uitgevoerd, is de optie om de incompatibele bestanden te converteren niet meer beschikbaar.

Om ervoor te zorgen dat nieuwe media die u aanmaakt compatibel is met macOS Catalina, gebruikt u camera's en mediastructuren die worden ondersteund door iMovie.

In macOS Catalina ziet u mogelijk een melding over incompatibele media in het weergavevenster wanneer u incompatibele media probeert af te spelen, als u deze niet hebt geconverteerd voordat u de upgrade naar macOS Catalina hebt uitgevoerd.

Incompatibele mediabestanden detecteren en converteren in iMovie op macOS Mojave

Wanneer u media importeert of een bibliotheek opent in iMovie 10.1.11 of hoger op een Mac met macOS Mojave, verschijnt er een venster waarin incompatibele mediabestanden in uw bibliotheek worden vermeld.

Om incompatibele mediabestanden direct te converteren, klikt u in het venster op 'Converteer'. iMovie maakt kopieën van de mediabestanden aan in de H.264-structuur. De oorspronkelijke bestanden worden verplaatst naar een map met incompatibele media voor iMovie. Deze bevindt zich in dezelfde map als de bibliotheek. De oorspronkelijke media worden niet gewijzigd.

Als u ze later wilt converteren, kunt u iMovie gebruiken om de bibliotheek te scannen en de incompatibele bestanden te converteren:

1. Kies in iMovie 'Bestand' > 'Controleer media op compatibiliteit'.
  2. Klik in het venster met incompatibele mediabestanden op 'Converteer'.

Lees meer over hoe iMovie incompatibele mediabestanden detecteert en converteert.

Structuren die compatibel zijn met macOS Catalina

Deze structuren voor video, audio, stilstaande beelden en containers zijn compatibel met iMovie op Mac-computers met macOS Catalina:

Videostructuren

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inclusief AVCCAM, AVCHD Lite en NXCAM)
  • DV (inclusief DVCAM, DVCPRO en DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (alleen OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • Photo JPEG
  • XAVC-S

Stilstaande beeldstructuren

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Audiostructuren

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Containerstructuren

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Mediastructuren die worden beïnvloed door de overgang naar 64-bits technologie

Voorbeelden van media die worden beïnvloed door de overgang naar 64-bits technologie omvatten: videobestanden van vroege Flip Video-camera's die de 3ivx-codec gebruiken, vroege webvideo's gecodeerd met de Sorenson-codec en media geconverteerd van dvd naar de DivX-structuur.

Externe ontwikkelaars kunnen compatibiliteit met sommige structuren blijven bieden door ondersteuning rechtstreeks in hun apps te bouwen. Neem contact op met externe appontwikkelaars voor meer informatie over mediastructuren die worden ondersteund in hun apps.

Hier zijn enkele voorbeelden van mediastructuren die worden beïnvloed door deze overgang:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1/VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo Video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-verzameling van codecs (waaronder Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • QuickTime-bestanden die zijn gecodeerd met stilstaande beeldstructuren (SGI, TGA, PNG en andere)
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video/Video 3/YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Theora Video van Xiph.org
  • ZyGoVideo

Incompatibele media converteren die niet in een iMovie-bibliotheek staan

Als u een incompatibel mediabestand wilt converteren, opent u het met QuickTime Player (versie 10.0 en hoger) in macOS Mojave en bewaart u vervolgens een kopie onder een nieuwe naam. Deze methode wordt niet ondersteund in macOS Catalina.

U kunt ook Compressor gebruiken om een of meer mediabestanden om te zetten naar een structuur als H.264, HEVC of Apple ProRes. Deze structuren worden ondersteund in versies van macOS na macOS Mojave. H.264 en HEVC behouden de beeldkwaliteit met de kleinste bestandsgrootte. ProRes behoudt de beste beeldkwaliteit en biedt betere prestaties tijdens het bewerken in iMovie, maar er worden veel grotere bestanden gemaakt die meer opslagruimte innemen dan H.264- en HEVC-bestanden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.