Uw organisatie voorbereiden op iOS 12 of macOS Mojave

Als u systeembeheerder bent, moet u deze lijst doornemen en voorbereidingen treffen voordat u bijwerkt naar iOS 12 of macOS Mojave.

Veranderingen geïntroduceerd in iOS 12

• Vanaf de herfst van 2018 zullen Apple producten Symantec-CA's helemaal niet meer vertrouwen.
  • De Federal Common Policy Root CA is verwijderd uit de vertrouwde opslag in iOS. Organisaties die de Federal Common Policy Root CA nodig hebben, kunnen deze beschikbaar stellen middels een profielpayload.
  • FTP- en URL-schema's voor Proxy Automatic Configuration (PAC) worden niet langer ondersteund. HTTP- en HTTPS-schema's zijn de enige ondersteunde URL-schema's voor PAC. Daarbij inbegrepen zijn PAC-URL's die in Instellingen geconfigureerd zijn door een gebruiker of door middel van een configuratieprofiel.

Veranderingen geïntroduceerd in macOS Mojave

• Vanaf de herfst van 2018 zullen Apple producten Symantec-CA's helemaal niet meer vertrouwen.
  • De Federal Common Policy Root CA is verwijderd uit de vertrouwde opslag in macOS. Organisaties die de Federal Common Policy Root CA nodig hebben, kunnen deze beschikbaar stellen middels een profielpayload.
  • FTP- en URL-schema's voor Proxy Automatic Configuration (PAC) worden niet langer ondersteund. HTTP- en HTTPS-schema's zijn de enige ondersteunde URL-schema's voor PAC. Daarbij inbegrepen zijn PAC-URL's die in Systeemvoorkeuren geconfigureerd zijn door een gebruiker of door middel van een configuratieprofiel.
  • 32-bits processen zullen een waarschuwing activeren tijdens het opstarten. Om te voorkomen dat dit waarschuwingsbericht wordt weergegeven, moet u een aangepaste configuratieprofielpayload aanmaken en installeren in het domein com.apple.coreservices.uiagent, waarbij u de instelling CSUIDisable32BitWarnings op True zet.
  • Als u het commando kickstart gebruikt om extern beheer in te schakelen op een Mac, kunt u deze Mac alleen observeren wanneer het scherm wordt gedeeld. Dit is gedaan om de beveiliging te verbeteren. Als u de Mac wilt bedienen wanneer het scherm wordt gedeeld, moet u extern beheer inschakelen in Systeemvoorkeuren.
  • Door op uw Mac-computer met Apple T2-chip te kiezen voor 'Volledige beveiliging' of 'Gemiddelde beveiliging', kunt u voorkomen dat uw Mac opstart in de modus voor één gebruiker. Start in plaats daarvan op in macOS Recovery.
  • U kunt apps toegang geven tot appgegevens en tot bepaalde bestanden die gebruikt worden voor systeembeheer. Als een app bijvoorbeeld toegang vraagt tot uw Agenda-gegevens, kunt u dit verzoek toestaan of weigeren. MDM-systeembeheerders kunnen deze verzoeken beheren met de payload Privacy Preferences Policy Control, zoals beschreven in de Configuration Profile Reference.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.