Bereid uw organisatie voor op iOS 12 of macOS Mojave

Als u systeembeheerder bent, moet u deze lijst doornemen en voorbereidingen treffen voordat u bijwerkt naar iOS 12 of macOS Mojave.

Veranderingen geïntroduceerd in iOS 12

• Vanaf de herfst van 2018 zullen Apple producten Symantec-CA's helemaal niet meer vertrouwen.
  • De Federal Common Policy Root CA is verwijderd uit de vertrouwde opslag in iOS. Organisaties die de Federal Common Policy Root CA nodig hebben, kunnen deze beschikbaar stellen middels een profielpayload.
  • FTP en URL-schema's voor Proxy Automatic Configuration (PAC) worden niet langer ondersteund. HTTP en HTTPS-schema's zijn de enige ondersteunde URL-schema's voor PAC. Daarbij inbegrepen zijn PAC URL's die onder 'Instellingen' geconfigureerd zijn door een gebruiker of door middel van een configuratieprofiel.

Veranderingen geïntroduceerd in macOS Mojave

• Vanaf de herfst van 2018 zullen Apple producten Symantec-CA's helemaal niet meer vertrouwen.
  • De Federal Common Policy Root CA is verwijderd uit de vertrouwde opslag in macOS. Organisaties die de Federal Common Policy Root CA nodig hebben, kunnen deze beschikbaar stellen middels een profielpayload.
  • FTP en URL-schema's voor Proxy Automatic Configuration (PAC) worden niet langer ondersteund. HTTP en HTTPS-schema's zijn de enige ondersteunde URL-schema's voor PAC. Daarbij inbegrepen zijn PAC URL's die onder 'Systeemvoorkeuren' geconfigureerd zijn door een gebruiker of door middel van een configuratieprofiel.
  • 32-bits processen zullen een waarschuwing activeren tijdens het opstarten. Om dit waarschuwingsbericht te voorkomen dient u een aangepast configuratieprofiel te creëren en te installeren in het com.apple.coreservices.uiagent domein, waarbij u de instelling CSUIDisable32BitWarnings op Waar zet.
  • Wanneer u gebruik maakt van hetkickstart-commando om extern beheer in te schakelen op een Mac kunt u deze, omwille van verhoogde veiligheid, alleen observeren als het scherm met u gedeeld is. Als u de Mac wilt bedienen terwijl u het scherm deelt, moet u extern beheer inschakelen in 'Systeemvoorkeuren'.
  • Door op uw Mac computer met Apple T2 chipte kiezen voor Volledige beveiliging of Gemiddelde beveiliging kunt u voorkomen dat uw Mac opstart in de modus voor één gebruiker.Start in plaats daarvan op in macOS Recovery.
  • U kunt apps toegang geven tot appgegevens en tot bepaalde bestanden die gebruikt worden voor systeembeheer. Als een app bijvoorbeeld toegang vraagt tot uw Agenda, kunt u dit verzoek toestaan of weigeren. MDM systeembeheerders kunnen deze verzoeken beheren met de Privacy Preferences Policy Control payload, zoals beschreven in de Configuration Profile Reference.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.