Gebruik studentenkaarten in Wallet op je iPhone of Apple Watch

Voeg je studentenkaart toe aan Wallet en gebruik je iPhone of Apple Watch voor toegang tot plaatsen zoals je studentenhuis, de bibliotheek en campusevenementen. Of betaal voor de was, snacks en eten rond de campus.

Wat je nodig hebt om je studentenkaart te gebruiken in Wallet

Neem contact op met het kantoor voor studentenkaarten om te zien of je je studentenkaart in Wallet kunt gebruiken.

Dit heb je nodig om je studentenkaart te gebruiken in Wallet:

• iPhone 6 of iPhone 6 Plus en nieuwer
  • Apple Watch Series 1 en nieuwer
  • Apple ID waarmee je bent ingelogd bij iCloud
  • De nieuwste versie van de app eAccounts, verkrijgbaar in de App Store
  • De oplossing die wordt gebruikt door het kantoor voor studentenkaarten om je identiteit te bevestigen en beveiligde wachtwoorden te genereren
  • De nieuwste versie van iOS en watchOS

Je kunt je studentenkaart gebruik op maximaal twee apparaten die zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID.

Voeg een studentenkaart toe aan Wallet

Als je de app eAccounts hebt gedownload naar je iPhone en toegang hebt tot de oplossing van het kantoor voor studentenkaarten voor de verificatie van je identiteit en het genereren van beveiligde wachtwoorden:

1. Meld je aan bij de app eAccounts met je school ID en wachtwoord.
  2. Tik op 'Zet in Apple Wallet' en volg de vragen op het scherm.

Gebruik je iPhone of Apple Watch waar je je studentenkaart gebruikt

Je kunt je studentenkaart gebruiken op je iPhone of Apple Watch, waar je de eigenlijke studentenkaart ook gebruikt. Je krijgt toegang tot je studentenhuis of bibliotheek, je kunt rijden met de campusbus, eten kopen in de campuscafés en betalen voor boeken en goederen in de winkels op de campus.

Kassiers zullen je betaalmethode mogelijk moeten selecteren voordat je betaalt met je studentenkaart in Wallet.

Met Expressmodus ingeschakeld

De Expressmodus is standaard ingeschakeld wanneer je je studentenkaart toevoegt.

Houd de bovenkant van je iPhone of het display van je Apple Watch op een paar centimeter van het midden van de kaartlezer tot je een trilling voelt. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het display.

De iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. Je hoeft niet te valideren met Face ID, Touch ID of je toegangscode en je hoeft je apparaat niet te activeren of te ontgrendelen of een app te openen.

Op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn Express Cards met spaarstand maximaal vijf uur beschikbaar als uw iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan dit de spaarstand voor Express Cards significant verkorten. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

De Expressmodus is niet beschikbaar op iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

Met Expressmodus uitgeschakeld

Gebruik Face ID, Touch ID of je toegangscode op de iPhone om te verifiëren. Houd dan de bovenkant van de iPhone op een paar centimeter van de lezer voor contactloos betalen totdat Gereed en een vinkje op het beeldscherm verschijnen.

Op een Apple Watch dubbelklik je op de zijknop om de kaarten te zien en veeg je om je studentenkaart te selecteren. Houd dan het beeldscherm omhoog voor de kaartlezer.

Wanneer je je studentenkaart toevoegt aan Wallet, wordt de Expressmodus standaard ingeschakeld. Als je de Expressmodus niet wilt gebruiken, kun je deze uitschakelen. Open Wallet, tik op je studentenkaart, tik op het symbool 'Meer' en tik op de knop 'Expressmodus aan/uit'.

Voeg geld toe

Je kunt geld toevoegen aan je studentenkaart met Apple Pay of een creditcard of betaalkaart die je hebt ingesteld in de app eAccounts. Of voeg geld toe via de zelfbedieningsmachines op je school.

Raadpleeg je rekeningsaldi

Om de rekeningsaldi van je studentenkaart te bekijken op je iPhone:

• Open de Wallet-app.
  • Kies je kaart. Je ziet maximaal drie rekeningsaldi op de voorkant van je studentenkaart.
  • Als je meer saldi wilt zien, tik je op het symbool 'Meer'.

Als je je kaart hebt toegevoegd aan je Apple Watch, kun je de rekeningsaldi zien in de Apple Watch-app op je iPhone of in Wallet & Apple Pay op je Apple Watch.

Verwijder je studentenkaart uit je apparaat

Je kunt je studentenkaart op meerdere manieren verwijderen uit Wallet op je iPhone of Apple Watch.

Open Wallet op je iPhone, tik op je studentenkaart, tik op het symbool 'Meer' en tik op 'Verwijder kaart'. Of open Instellingen, tik op 'Wallet & Apple Pay', tik op je studentenkaart en tik op 'Verwijder kaart'.

Open Wallet op je Apple Watch, tik op je studentenkaart en houd deze vast. Wanneer het symbool 'Verwijder' verschijnt, tik je op 'Verwijder kaart'.

Tik in de Apple Watch-app op je iPhone op 'Wallet & Apple Pay', tik op je studentenkaart en tik op 'Verwijder kaart'.

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Om de mogelijkheid om te betalen vanaf je apparaat met je studentenkaart, op te schorten of permanent te verwijderen, ga je naar je Apple ID-accountpagina of gebruik je Zoek mijn iPhone. Je kunt ook contact opnemen met het kantoor voor studentenkaarten van je school. Tik op het symbool 'Meer' op je studentenkaart in Wallet en tik op 'Bellen'. Je kunt je studentenkaart ook verwijderen uit de eAccounts-app.

De contactopties voor je school kunnen verschillen van wat hier wordt weergegeven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.