Woningautomatiseringen aanmaken met de Woning-app

Met de Woning-app kunt u automatisch alle lichten uitzetten wanneer u weggaat, lichten aanzetten wanneer er beweging wordt geregistreerd of een scène inschakelen als u de voordeur van het slot draait. Met de Woning-app kunt u uw accessoires en scènes automatiseren, zodat er precies gebeurt wat u wilt, wanneer u dat wilt.

Met de Woning-app kunt u eenvoudig uw eigen aangepaste woningautomatiseringen aanmaken. U kunt een accessoire of een scène activeren op basis van de tijd, de locatie, sensordetectie en nog meer. Het enige dat u hoeft te doen, is een HomePod, Apple TV of iPad configureren als een woninghub en uw woning regelt het vervolgens allemaal zelf.*

Wat hebt u nodig

*HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Een automatisering aanmaken op basis van de handeling van een accessoire

Als een accessoire wordt in- of uitgeschakeld of iets registreert, kunt u andere accessoires en scènes automatiseren die hierop reageren en handelingen uitvoeren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik in de Woning-app op het tabblad 'Automatisering' en tik vervolgens op 'Nieuwe automatisering' of op 'Voeg toe'.
  2. Tik op 'Een accessoire wordt bediend' om een automatisering te starten wanneer een accessoire wordt in- of uitgeschakeld. U kunt ook op 'Een sensor registreert iets' tikken.
  3. Selecteer het accessoire waarmee de automatisering wordt gestart en tik daarna op 'Volgende'.
  4. Kies de handeling waarmee de automatisering wordt geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer het accessoire inschakelt of wordt geopend. Tik daarna op 'Volgende'.
  5. Selecteer de accessoires en scènes die op de handeling reageren en tik daarna op 'Volgende'.
  6. Als u een accessoire wilt aanpassen, drukt u erop en houdt u het vast.
  7. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac

1. Klik op  rechtsboven in de Woning-app en klik dan op 'Voeg automatisering toe'.
  2. Kies 'Een accessoire wordt bediend' om een automatisering te starten wanneer een accessoire wordt in- of uitgeschakeld. U kunt ook op 'Een sensor registreert iets' kiezen.
  3. Selecteer het accessoire waarmee de automatisering wordt gestart en klik daarna op 'Volgende'.
  4. Kies de handeling waarmee de automatisering wordt gestart, bijvoorbeeld wanneer het accessoire wordt geopend of ingeschakeld. Klik daarna op 'Volgende'.
  5. Selecteer de accessoires en scènes die op de handeling reageren en klik daarna op 'Volgende'.
  6. Als u een accessoire wilt aanpassen, dubbelklikt u erop.
  7. Klik op 'Gereed'.

Wilt u een melding ontvangen wanneer een accessoire iets registreert? Lees hoe u berichtgeving voor HomeKit-accessoires configureert.

Een automatisering aanmaken op basis van wie thuis is

Automatiseer uw accessoires en scènes, zodat deze in- of uitschakelen wanneer u of iemand anders met gebruiksbevoegdheid arriveert of vertrekt.

Om ervoor te zorgen dat een automatisering wordt gestart op basis van locatie, moeten u en diegenen die u uitnodigt om uw woning te bedienen 'Deel mijn locatie' inschakelen op het primaire iOS-apparaat1 dat ze gebruiken om uw woning te bedienen. Ga naar 'Instellingen'> '[uw naam]' > 'Deel mijn locatie'. Tik vervolgens op 'Van' en zorg ervoor dat 'Dit apparaat' is geselecteerd.

Daarna opent u de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac en volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het tabblad 'Automatisering' en tik vervolgens op 'Voeg toe'
  2. Kies of de automatisering moet plaatsvinden wanneer personen arriveren of vertrekken. Om een specifieke persoon te kiezen die de automatisering start, tikt u op . U kunt ook een locatie2 en tijd kiezen voor de automatisering.
  3. Selecteer de scènes en accessoires die u wilt automatiseren en tik daarna op 'Volgende'.
  4. Als u een accessoire wilt aanpassen, drukt u erop en houdt u het vast.
  5. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac

1. Klik rechtsboven op 'Voeg toe' en klik dan op 'Voeg automatisering toe'.
  2. Kies of de automatisering moet plaatsvinden wanneer personen arriveren of vertrekken. Om een specifieke persoon te kiezen die de automatisering start, klikt u op . U kunt ook een locatie2 en tijd kiezen voor de automatisering.
  3. Selecteer de scènes en accessoires die u wilt automatiseren en klik daarna op 'Volgende'.
  4. Als u een accessoire wilt aanpassen, dubbelklikt u erop.
  5. Klik op 'Gereed'.
  1. Met de Mac kunt u geen locatiegebaseerde automatisering activeren.
  2. Als u een andere locatie dan uw woning kiest, kunt alleen u de automatisering activeren. Andere gebruikers die u hebt uitgenodigd om uw woning te bedienen, worden dan verwijderd uit de automatisering.

Accessoires automatiseren op een bepaald tijdstip

U kunt een automatisering aanmaken die wordt geactiveerd op een bepaald tijdstip, op bepaalde dagen en op basis van wie er thuis is. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac en volg deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het tabblad 'Automatisering' op 'Voeg toe'
  2. Tik op 'Het is een bepaald tijdstip' en kies daarna de tijd en de dag. Tik op 'Personen' om de automatisering te activeren op een bepaald tijdstip wanneer iemand thuis is.
  3. Selecteer de scènes en accessoires die u wilt automatiseren en tik daarna op 'Volgende'.
  4. Als u een accessoire wilt aanpassen, drukt u erop en houdt u het vast.
  5. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac

1. Klik rechtsboven op 'Voeg toe' en klik dan op 'Voeg automatisering toe'.
  2. Kies 'Het is een bepaald tijdstip' en kies daarna de tijd en de dag. Klik op 'Personen' om de automatisering te starten op een bepaald tijdstip wanneer iemand thuis is.
  3. Selecteer de scènes en accessoires die u wilt automatiseren en klik daarna op 'Volgende'.
  4. Als u een accessoire wilt aanpassen, dubbelklikt u erop.
  5. Klik op 'Gereed'.

Een automatisering uitschakelen of verwijderen

Een automatisering in- of uitschakelen:

1. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac en ga naar het tabblad 'Automatisering'.
  2. Tik of klik op de automatisering.
  3. Schakel 'Activeer deze automatisering' in of uit.

Tik op 'Schakel uit' om een periode te kiezen waarna de accessoires in een automatisering worden uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld een automatisering aanmaakt waarbij de lichten worden ingeschakeld bij thuiskomst, kunt u instellen dat de lichten na een uur weer worden uitgeschakeld.

Als u een automatisering wilt verwijderen, tikt of klikt u op de automatisering en scrolt u naar beneden. Vervolgens tikt of klikt u op 'Verwijder automatisering'. Op uw iOS-apparaat kunt u ook naar links vegen over de automatisering en op 'Verwijder' tikken.