Scènes en automatiseringen aanmaken met de Woning-app

Met de Woning-app kunt u uw accessoires automatiseren en scènes aanmaken, zodat er precies gebeurt wat u wilt, wanneer u dat wilt.

Dit hebt u nodig

Een scène aanmaken

Met scènes kunt u meerdere accessoires tegelijk bedienen. U kunt bijvoorbeeld een scène met de naam 'Welterusten' aanmaken die tegelijkertijd alle lichten uitschakelt en de voordeur op slot doet. Of u kunt een 'Ochtend'-scène instellen die uw favoriete afspeellijst afspeelt op uw HomePod, Apple TV1 of voor AirPlay 2 geschikte luidsprekers.

Voorgestelde scènes 'Arrive Home' en 'Good Morning' op een iPhone

Een voorgestelde scène gebruiken

1. Tik of klik in de Woning-app op de knop 'Voeg toe'  en selecteer 'Voeg scène toe' .
  2. Kies een scène uit de suggesties.
  3. Als u de instellingen voor een accessoire wilt aanpassen, tikt of klikt u erop. U kunt de scène aanpassen door accessoires toe te voegen of te verwijderen. Tik of klik hiervoor op 'Voeg accessoires toe of verwijder ze'. Tik of klik voor een voorvertoning van de scène op 'Test deze scène'.
  4. Tik of klik op 'Gereed'.

Nieuwe scène met de naam 'Good Night' op een iPhone

Een aangepaste scène aanmaken

1. Tik of klik in de Woning-app op de knop 'Voeg toe'  en selecteer 'Voeg scène toe' .
  2. Tik of klik op 'Aangepast'.
  3. Geef een naam op voor de scène en tik of klik op 'Voeg accessoires toe'.
  4. Kies de accessoires die u wilt toevoegen en tik of klik op 'Gereed'.
  5. Als u de instellingen voor een accessoire wilt aanpassen, tikt of klikt u erop. U kunt de accessoires die worden gebruikt in de scène wijzigen door op 'Voeg accessoires toe of verwijder ze' te tikken of klikken. Tik of klik voor een voorvertoning van de scène op 'Test deze scène'.
  6. Tik of klik op 'Gereed'.

Als u een scène wilt bewerken op uw iPhone of iPad, houdt u de scène ingedrukt en tikt u vervolgens op 'Wijzig scène'. Op uw Mac klikt u dubbel op een scène.

Als u een scène wilt inschakelen, tikt of klikt u erop. U kunt het ook aan Siri vragen. Als u een woninghub configureert, kunt u een scène ook automatiseren.

Een automatisering aanmaken

Als u een woninghub configureert, kunt u een accessoire of scène activeren op basis van onder andere tijdstip, locatie en sensordetectie. Maak bijvoorbeeld een automatisering aan die uw scène 'Ik ben er' activeert wanneer een gezinslid thuiskomt. Of laat alle lichten in een kamer aangaan als een bewegingssensor beweging detecteert.

Een automatisering aanmaken op basis van de handeling van een accessoire

Als een accessoire wordt in- of uitgeschakeld of iets registreert, kunt u andere accessoires en scènes automatiseren die hierop reageren en handelingen uitvoeren.

1. Tik of klik in de Woning-app op de knop 'Voeg toe' en selecteer 'Voeg automatisering toe' .
  2. Kies 'Een accessoire wordt bediend' om een automatisering te starten wanneer een accessoire wordt in- of uitgeschakeld. U kunt ook 'Een sensor registreert iets' kiezen.
  3. Selecteer het accessoire waarmee de automatisering wordt gestart en tik of klik daarna op 'Volgende'.
  4. Kies de handeling waarmee de automatisering wordt geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer het accessoire inschakelt of wordt geopend. Tik of klik daarna op 'Volgende'.
  5. Selecteer scènes en accessoires die op de handeling reageren en tik of klik daarna op 'Volgende'.
  6. Om een accessoire op een iPhone of iPad aan te passen, houdt u het ingedrukt. Op een Mac klikt u dubbel op het accessoire.
  7. Tik of klik op 'Gereed'.

Wilt u een melding ontvangen wanneer een accessoire iets detecteert? Lees hoe u meldingen ontvangt voor uw accessoires.

Een automatisering aanmaken op basis van wie er thuis is

Automatiseer uw accessoires en scènes, zodat deze in- of uitschakelen wanneer u of iemand anders met gebruiksbevoegdheid arriveert of vertrekt.

Om ervoor te zorgen dat een automatisering wordt gestart op basis van locatie, moeten u en de personen die u uitnodigt om uw woning te bedienen 'Deel mijn locatie' inschakelen op de primaire iPhone of iPad2 die ze gebruiken om uw woning te bedienen. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Zoek mijn' en schakel 'Deel mijn locatie' in. Zorg ervoor dat 'Dit apparaat' is geselecteerd naast 'Mijn locatie'.

1. Tik of klik in de Woning-app op de knop 'Voeg toe'  en selecteer 'Voeg automatisering toe' .
  2. Kies of de automatisering moet plaatsvinden wanneer personen arriveren of vertrekken.
  3. Als u een specifieke wilt kiezen om de automatisering te starten, tikt of klikt u op 'Informatie' . U kunt ook een locatie3 en tijd kiezen voor de automatisering. Tik of klik daarna op 'Volgende'.
  4. Selecteer de scènes en accessoires die u wilt automatiseren en tik of klik daarna op 'Volgende'.
  5. Om een accessoire op een iPhone of iPad aan te passen, houdt u het ingedrukt. Op een Mac klikt u dubbel op het accessoire. Tik of klik op 'Test deze automatisering' voor een voorvertoning van de automatisering.
  6. Tik of klik op 'Gereed'.

Accessoires automatiseren op een bepaald tijdstip

U kunt een automatisering aanmaken die wordt geactiveerd op een bepaald tijdstip, op bepaalde dagen en op basis van wie er thuis is.

1. Tik of klik in de Woning-app op de knop 'Voeg toe'  en selecteer 'Voeg automatisering toe' .
  2. Kies 'Het is een bepaald tijdstip' en kies daarna de tijd en de dag. Tik of klik op 'Personen' om de automatisering te activeren op een bepaald tijdstip wanneer iemand thuis is. Tik of klik op 'Volgende'.
  3. Selecteer de scènes en accessoires die u wilt automatiseren en tik of klik daarna op 'Volgende'.
  4. Om een accessoire op een iPhone, iPad of iPod touch aan te passen, houdt u het ingedrukt. Op een Mac klikt u dubbel op het accessoire. Tik of klik op 'Test deze automatisering' voor een voorvertoning van de automatisering.
  5. Tik of klik op 'Gereed'.

Een automatisering uitschakelen of verwijderen

Een automatisering in- of uitschakelen:

1. Open de Woning-app op uw iPhone, iPad of Mac en ga naar het tabblad 'Automatisering'.
  2. Tik of klik op de automatisering.
  3. Schakel 'Activeer deze automatisering' in of uit.

Tik of klik op 'Schakel uit' om een periode te kiezen waarna de accessoires in een automatisering worden uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld een automatisering aanmaakt waarbij de lichten worden ingeschakeld bij thuiskomst, kunt u instellen dat de lichten na een uur weer worden uitgeschakeld.

Als u een automatisering wilt verwijderen, tikt of klikt u op de automatisering en scrolt u omlaag. Vervolgens tikt of klikt u op 'Verwijder automatisering'. Op uw iPhone of iPad kunt u ook naar links vegen over de automatisering en op 'Verwijder' tikken.

Meer doen met de Woning-app

1.  HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.

2. Met een Mac kunt u geen locatiegebaseerde automatisering activeren.

3. Als u een andere locatie dan uw woning kiest, kan de automatisering alleen door u worden geactiveerd. Andere gebruikers die u hebt uitgenodigd om uw woning te bedienen, worden dan verwijderd uit de automatisering.