Audioboeken beluisteren met Apple Books

U kunt Apple Books gebruiken om audioboeken te kopen en te beluisteren op uw iPhone, iPad of iPod touch.

iPad en iPhone waarop het tabblad 'Audioboeken' in Apple Books te zien is

Audioboeken kopen en downloaden

iPhone die het tabblad 'Bladeren' weergeeft

Om te bladeren door audioboeken opent u de Apple Books-app en tikt u onderin het scherm op het tabblad Audioboeken 'Audioboeken'. Bekijk nieuwe, uitgelichte en trending audioboeken of tik bovenaan het scherm op de bladerknop om alle genres en secties van de boekhandel te bekijken. Tik op 'Beste vertellers' om te zoeken naar uw favoriete vertellers, bekende vertellers of een dramatisering met een volledige cast. U kunt ook onderin het scherm tikken op het tabblad Zoek 'Zoek' om specifieke audioboeken te vinden.

Als u een audioboek vindt dat u interessant lijkt, kunt u naar een voorproefje luisteren. Tik op het audioboek en tik vervolgens op de voorbeeldknop.

Als u een audioboek wilt kopen, tikt u op het audioboek en vervolgens op 'Koop'. Om al uw audioboeken te bekijken, tikt u op het tabblad Bibliotheek 'Bibliotheek'. Lees meer over hoe u uw bibliotheek kunt beheren.

Audioboeken beluisteren

iPhone die het scherm 'Huidige' weergeeft

In de Boeken-app tikt u op het tabblad Bibliotheek 'Bibliotheek' en vervolgens op het audioboek dat u wilt beluisteren. U kunt het volume aanpassen, het audioboek pauzeren of doorspoelen door het huidige nummer. Tik op de knop 'Spoel 15 seconden vooruit' om 15 seconden vooruit te spoelen of op de knop 'Spoel 15 seconden terug' om terug te spoelen. Tik op de knop 'Afspeelsnelheid 1x' om de afspeelsnelheid te wijzigen. Om van nummer te veranderen, tikt u rechtsboven op de knop 'Inhoudsopgave' en kiest u het nummer dat u wilt beluisteren.

Als u het audioboek na een bepaalde tijd wilt stoppen, tikt u op de knop 'Sluimer' om een sluimerstand in te schakelen.

Als u een audioboek wilt afspelen via een andere luidspreker, tikt u op de knop 'AirPlay'. Meer informatie over hoe u AirPlay gebruikt voor audio.

Om naar een audioboek te kunnen luisteren, moet u het eerst downloaden op uw apparaat. Meer informatie over hoe u eerdere aankopen opnieuw kunt downloaden.

Ontdek nieuwe manieren van luisteren

• Gebruik Siri om audioboeken af te spelen op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  • Speel audioboeken af terwijl u aan het rijden bent met CarPlay.
  • Op een Mac of pc kunt u iTunes gebruiken om audioboeken te kopen en te beluisteren.
  • Sommige audioboeken worden verkocht met aanvullende pdf-bestanden genaamd digitale boekjes. Om het pdf-bestand van een gekocht audioboek te bekijken, opent u iTunes en kiest u 'Audioboeken'. Klik op 'Aankopen' en dubbelklik op het digitaal boekje.