Audioboeken beluisteren met de Boeken-app

Met de Boeken-app kunt u audioboeken kopen en beluisteren op uw iPhone, iPad of iPod touch.

iPad en iPhone waarop het tabblad 'Audioboeken' in de Boeken-app te zien is

Audioboeken kopen en downloaden

iPhone die het tabblad 'Bladeren' weergeeft

Om door audioboeken te bladeren, opent u de Boeken-app en tikt u onder in het scherm op de tab Audioboeken 'Audioboeken'. Bekijk nieuwe, uitgelichte en trending audioboeken of tik bovenaan het scherm op de bladerknop om alle genres en secties van de Book Store te bekijken. Tik op 'Beste vertellers' om te zoeken naar uw favoriete vertellers, bekende vertellers of een dramatisering met een volledige cast. U kunt ook onder in het scherm tikken op het tabblad Zoek 'Zoek' om specifieke audioboeken te vinden.

Als u een audioboek vindt dat u interessant lijkt, kunt u naar een voorproefje luisteren. Tik op het audioboek en tik vervolgens op de voorbeeldknop.

Als u een audioboek wilt kopen, tikt u op het audioboek en vervolgens op 'Koop'. Om al uw audioboeken te bekijken, tikt u op het tabblad Bibliotheek 'Bibliotheek'. Lees meer over hoe u uw bibliotheek kunt beheren.

Op een Mac of pc kunt u audioboeken aanschaffen via iTunes.

Als u een audioboek hebt gekocht, maar het lijkt in de Book Store niet alsof u het hebt gekocht, kunt u het audioboek zoeken en opnieuw downloaden in uw eerdere aankopen.

Audioboeken beluisteren

iPhone die het scherm 'Huidige' weergeeft

In de Boeken-app tikt u op het tabblad Bibliotheek 'Bibliotheek' en vervolgens op het audioboek dat u wilt beluisteren. U kunt het volume aanpassen, het audioboek pauzeren of doorspoelen door het huidige nummer. Tik op de knop 'Spoel 15 seconden vooruit' om 15 seconden vooruit te spoelen of op de knop 'Spoel 15 seconden terug' om terug te spoelen. Tik op de knop 'Afspeelsnelheid 1x' om de afspeelsnelheid te wijzigen. Om een ander gedeelte te beluisteren, tikt u rechtsboven op de knop 'Inhoudsopgave' en kiest u het gedeelte dat u wilt beluisteren.

Als u het audioboek na een bepaalde tijd wilt stoppen, tikt u op de knop 'Sluimer' om een slaaptimer in te schakelen.

Als u een audioboek wilt afspelen via een andere luidspreker, tikt u op de knop 'AirPlay'. Meer informatie over hoe u AirPlay gebruikt voor audio.

Om naar een audioboek te kunnen luisteren, moet u het eerst downloaden op uw apparaat. Meer informatie over hoe u eerdere aankopen opnieuw kunt downloaden.

Op een Mac of pc kunt u audioboeken beluisteren met iTunes.

Ontdek nieuwe manieren van luisteren

• Gebruik Siri om audioboeken af te spelen op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  • Speel audioboeken af terwijl u aan het rijden bent met CarPlay.
  • Sommige audioboeken worden verkocht met aanvullende pdf-bestanden ofwel 'digitale boekjes'. Als u de pdf-versie wilt bekijken van een audioboek dat u hebt gekocht, opent u iTunes op de Mac of pc en kiest u 'Audioboeken' boven in het menu. Onder 'Audioboekafspeellijsten' klikt u op 'Aangeschaft' en vervolgens klikt u dubbel op het digitale boekje.