Walkietalkie gebruiken op een Apple Watch

Of u nu aan het winkelen bent of iemand probeert te vinden in een menigte, via de Walkietalkie-app kunt u met één tikje contact opnemen. Nadat u vrienden hebt toegevoegd, kunt u zelf bepalen wanneer u wilt praten.

Walkietalkie-symbool

Om Walkietalkie te gebruiken, hebben u en uw gesprekspartner een Apple Watch Series 1 of nieuwer met watchOS 5.3 of hoger nodig. Ook moet u beiden de FaceTime-app instellen op uw iPhone met iOS 12.4 en FaceTime-audiogesprekken kunnen ontvangen. De Walkietalkie-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar

Vrienden toevoegen aan de Walkietalkie-app

1. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Voeg vrienden toe' en kies een contact.
  3. Wacht tot de vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd. De contactkaart blijft grijs en wordt weergegeven onder 'Uitgenodigde vrienden' totdat de vriend accepteert. Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, wordt hun contactkaart geel en kunnen u en uw vriend meteen praten.

Als u een vriend wilt verwijderen, opent u de Walkietalkie-app, veegt u naar links op de vriend en tikt u op de knop 'Verwijder' het verwijdersymbool. U kunt ook de Apple Watch-app op uw iPhone openen, op 'Walkietalkie' > 'Wijzig' tikken en vervolgens op de minknop  en 'Verwijder' tikken.

Hulp krijgen als u geen vrienden aan Walkietalkie kunt toevoegen

Een Walkietalkie-uitnodiging accepteren

Tik op 'Sta altijd toe' in de melding die wordt weergegeven wanneer iemand u uitnodigt. Als u de melding de eerste keer mist, zoekt u deze op in Berichtencentrum. Uitnodigingen worden ook weergegeven in de Walkietalkie-app.

Een Walkietalkie-gesprek starten

1. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch.
  2. Tik op een vriend.
  3. Houd de praatknop ingedrukt en zeg iets. Ziet u 'verbinden' op het scherm, wacht dan tot Walkietalkie verbinding heeft gemaakt. Nadat Walkietalkie verbinding heeft gemaakt, kan de vriend uw stem horen en direct met u praten.

Zolang de vriend de Apple Watch omheeft en Walkietalkie heeft ingeschakeld, ontvangt hij of zij een melding wanneer u wilt praten.

Praten via Walkietalkie

1. Houd de praatknop ingedrukt en zeg iets.
  2. Wanneer u klaar bent, laat u de knop los. De vriend hoort meteen wat u hebt gezegd.

Draai aan de Digital Crown om het volume aan te passen.

Walkietalkie uit- of inschakelen

1. Open de Walkietalkie-app.
  2. Walkietalkie uit- of inschakelen. Als iemand u probeert te bereiken terwijl u onbeschikbaar bent, verschijnt er een melding met de vraag of u wilt praten.

U kunt Walkietalkie ook uit- of inschakelen door te tikken op de knop 'Walkietalkie'  in het bedieningspaneel.

Als u 'Stille modus' inschakelt in het bedieningspaneel, kunt u nog steeds geluidssignalen en de stem van de vriend horen. Als u 'Theatermodus' inschakelt, bent u automatisch niet meer beschikbaar voor gesprekken via Walkietalkie. In 'Niet storen' worden uw iPhone-instellingen weergegeven, zodat u kunt beheren welke Walkietalkie-meldingen worden weergegeven en wanneer.

Hulp krijgen

Als uw iPhone niet in de buurt is, kunt u Walkietalkie gebruiken met een mobiele verbinding of wifiverbinding. Ontdek hoe u uw Apple Watch kunt gebruiken wanneer uw iPhone niet in de buurt is.

Hieronder vindt u meer informatie over uw probleem.

Als u de Walkietalkie-app niet ziet

1. Walkietalkie werkt alleen met FaceTime. Dus als u deze hebt verwijderd, downloadt u FaceTime opnieuw op uw iPhone. Open de App Store op de iPhone, zoek naar FaceTime en tik op de downloadknop het symbool 'Download'
  2. Zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld. Open de Instellingen-app, tik op 'FaceTime' en schakel FaceTime in.
  3. Open de app FaceTime. Probeer iemand te bellen om er zeker van te zijn dat FaceTime correct is ingesteld.
  4. Herstart de Apple Watch.
  5. Start de iPhone opnieuw op.

Als FaceTime op uw iPhone staat en u ziet de Walkietalkie-app niet op uw Watch, hebt u deze mogelijk verwijderd. Open de App Store op uw Apple Watch en download de app opnieuw.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als u problemen ondervindt bij het versturen en ontvangen van uitnodigingen

1. Open de Instellingen-app op de iPhone en tik op 'FaceTime'. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met uw Apple ID. Controleer of uw e-mailadres is geselecteerd bij 'Je bent bereikbaar voor FaceTime via'.
  2. Herstart de Apple Watch.
  3. Start de iPhone opnieuw op.
  4. Probeer de uitnodiging opnieuw te versturen. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch, veeg naar links op het contact en tik op de knop 'Verwijder' . Tik op de plusknop  en kies hetzelfde contact.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u een update naar watchOS 5.3 of hoger hebt uitgevoerd en de stappen hierboven hebt geprobeerd, maar nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.