Walkietalkie gebruiken op een Apple Watch

Of u nu aan het winkelen bent of iemand probeert te vinden in een menigte, via de Walkietalkie-app kunt u met één tikje contact opnemen. Nadat u vrienden hebt toegevoegd, kunt u zelf bepalen wanneer u wilt praten.

Met Joe Mazzanti praten via de Walkietalkie-app

Walkietalkie-symbool

Om Walkietalkie te gebruiken, hebben u en uw gesprekspartner een Apple Watch Series 1 of later met watchOS 5 nodig. Ook moet u beiden de FaceTime-app instellen op uw iPhone en FaceTime-audio-gesprekken kunnen voeren. De Walkietalkie-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar

Vrienden in de Walkietalkie-app

Vrienden toevoegen

1. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch.
  2. Tik op het plusteken en kies een contact.
  3. Wacht tot de vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd. De contactkaart blijft grijs en is voorzien van het label 'uitgenodigd' totdat de vriend accepteert. Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, kunnen u en de vriend meteen praten en wordt de contactkaart geel.

Als u een vriend wilt verwijderen, opent u de Walkietalkie-app, veegt u naar links op de vriend en tikt u op het verwijdersymbool. U kunt ook de Apple Watch-app op uw iPhone openen, op 'Walkietalkie' > 'Wijzig' tikken en vervolgens op het minteken en 'Verwijder' tikken.

Hulp krijgen als u geen vrienden aan Walkietalkie kunt toevoegen

Gespreksuitnodiging van Erin Steed

Een uitnodiging accepteren

1. Houd uw vinger op de bovenkant van de wijzerplaat en veeg vervolgens omlaag om het berichtencentrum te openen.
  2. Wacht op een melding van Walkietalkie en tik er vervolgens op.
  3. Tik op 'Sta altijd toe'.
  4. Als u de uitnodiging niet kunt vinden, controleert u of 'Niet Storen' is uitgeschakeld. Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat en veeg vervolgens omhoog om het bedieningspaneel te openen. Als 'Niet Storen' is ingeschakeld, tikt u op symbool 'Niet storen'

Een gesprek starten

1. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch.
  2. Tik op een vriend.
  3. Houd de praatknop ingedrukt en zeg iets. Ziet u 'verbinden' op het scherm, wacht dan tot Walkietalkie verbinding heeft gemaakt. Nadat Walkietalkie verbinding heeft gemaakt, kan de vriend uw stem horen en direct met u praten.

Zolang de vriend de Apple Watch omheeft, ontvangt hij of zij een melding van Walkietalkie wanneer u wilt praten.

Praten via Walkietalkie

1. Houd de praatknop ingedrukt en zeg iets.
  2. Wanneer u klaar bent, laat u de knop los. De vriend hoort meteen wat u hebt gezegd.

Draai aan de Digital Crown om het volume aan te passen.

Beschikbaarheid uitgeschakeld in Walkietalkie

Walkietalkie uit- of inschakelen

1. Open de Walkietalkie-app.
  2. Schakel 'Beschikbaar' uit of in. Als iemand u probeert te bereiken terwijl u onbeschikbaar bent, verschijnt een melding met de vraag of u wilt praten.

Als u 'Stille modus' inschakelt, kunt u nog steeds geluidssignalen en de stem van de vriend horen. Als u 'Theatermodus' of 'Niet storen' inschakelt, bent u niet meer beschikbaar voor gesprekken via Walkietalkie.

Hulp krijgen

Als uw iPhone niet in de buurt is, kunt u Walkietalkie gebruiken met een mobiele verbinding of wifiverbinding. Ontdek hoe u uw Apple Watch kunt gebruiken wanneer uw iPhone niet in de buurt is.

Hieronder vindt u meer informatie over uw probleem.

Als u de Walkietalkie-app niet ziet

1. Download de FaceTime-app op uw iPhone. Open de App Store op uw iPhone, zoek naar FaceTime en tik op downloadsymbool.
  2. Zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld. Open de Instellingen-app, tik op 'FaceTime' en schakel FaceTime in.
  3. Open de app FaceTime. Probeer iemand te bellen om er zeker van te zijn dat FaceTime correct is ingesteld.
  4. Herstart de Apple Watch.
  5. Start de iPhone opnieuw op.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als u problemen ondervindt bij het versturen en ontvangen van uitnodigingen

1. Open de Instellingen-app op de iPhone en tik op 'FaceTime'. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met uw Apple ID. Controleer of uw e-mailadres is geselecteerd bij 'Je bent bereikbaar voor FaceTime via'.
  2. Herstart de Apple Watch.
  3. Start de iPhone opnieuw op.
  4. Probeer de uitnodiging opnieuw te versturen. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch, veeg naar links op het contact en tik op het verwijdersymbool. Tik op het plusteken en kies hetzelfde contact.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u een update naar watchOS 5 hebt uitgevoerd en de stappen hierboven hebt geprobeerd, maar nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.