Als de geluidskwaliteit minder wordt wanneer u een Bluetooth-koptelefoon met uw Mac gebruikt

Sluit alle apps die de ingebouwde microfoon van uw Bluetooth-koptelefoon gebruiken en probeer de audio opnieuw.

Apps sluiten die de microfoon gebruiken

Als de geluidskwaliteit minder wordt wanneer u een Bluetooth-koptelefoon met uw Mac gebruikt:

• Sluit alle apps die de microfoon van uw Bluetooth-koptelefoon gebruiken, zoals videoconferentie- of chat-apps.
  • Zorg ervoor dat de geluidsinstellingen in Systeeminstellingen (of Systeemvoorkeuren) niet geopend zijn.

Uw koptelefoon opnieuw selecteren

Als de geluidskwaliteit nog steeds matig is, selecteert u de Bluetooth-koptelefoon opnieuw:

1. Klik op het bedieningspaneel in de menubalk en klik vervolgens op 'Geluid'.
  2. Selecteer de interne luidsprekers van uw apparaat (bijvoorbeeld MacBook Pro-luidsprekers) en selecteer vervolgens uw Bluetooth-koptelefoon opnieuw.

Hoe Bluetooth-koptelefoons verbinding maken

Als u via uw Bluetooth-koptelefoon naar muziek of andere audio luistert en vervolgens een app opent die de ingebouwde microfoon van de Bluetooth-koptelefoon gebruikt, wordt de geluidskwaliteit minder en wordt het volume verlaagd. U hoort mogelijk ook ruis of tikkende geluiden.

Dit gebeurt omdat Bluetooth twee modi heeft. De eerste modus is voor het luisteren naar hoogwaardige audio. De tweede modus is voor spraak via de microfoon en het beluisteren van audio. Wanneer Bluetooth overschakelt naar de tweede modus, wordt de geluidskwaliteit verlaagd zolang de microfoon in gebruik is.