Als de geluidkwaliteit lager wordt wanneer u een Bluetooth-koptelefoon met uw Mac gebruikt

Sluit alle apps die gebruikmaken van de ingebouwde microfoon van uw Bluetooth-koptelefoon, en probeer de audio opnieuw.

Lees hier hoe Bluetooth-koptelefoons verbinden

Als u via uw Bluetooth-koptelefoon naar muziek of andere audio luistert en vervolgens een app opent die de ingebouwde microfoon van de Bluetooth-koptelefoon gebruikt, worden de geluidskwaliteit en het volume lager. U kunt mogelijk ook ruis of een tikkend geluid horen.

Dit gebeurt omdat Bluetooth twee modi heeft: een voor het luisteren naar audio van hoge kwaliteit, en een andere voor luisteren en spreken door de microfoon. Wanneer Bluetooth naar de tweede modus overschakelt, wordt de kwaliteit van de audio die u op dat moment afspeelt lager, totdat de microfoon niet meer gebruikt wordt.

Sluit apps die de microfoon gebruiken

Als de geluidskwaliteit lager wordt wanneer u een Bluetooth-koptelefoon gebruikt met uw Mac, sluit dan alle apps die gebruikmaken van de microfoon van uw Bluetooth-koptelefoon, en controleer of het paneel 'Geluid' in Systeemvoorkeuren niet geopend is.

Selecteer uw koptelefoon opnieuw

Als de geluidskwaliteit nog steeds laag is, probeer dan opnieuw uw Bluetooth-koptelefoon te selecteren:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Geluid'.
  2. Klik op 'Uitvoer'.
  3. Selecteer in de lijst met apparaten 'Interne luidsprekers', en selecteer vervolgens opnieuw uw Bluetooth-koptelefoon.