Het gebruik van USB-accessoires met iOS 11.4.1 en later

Mogelijk moet u uw met een toegangscode beveiligde iPhone, iPad of iPod touch ontgrendelen om deze te kunnen verbinden met een Mac, pc of USB-accessoire.

Vanaf iOS 11.4.1 moet u uw iPhone, iPad of iPod touch mogelijk ontgrendelen als u deze aansluit op een Mac of pc of om ervoor te zorgen dat uw apparaat een USB-accessoire herkent en kan gebruiken. De verbinding met het accessoire blijft dan behouden, zelfs als het apparaat hierna wordt vergrendeld.

Als u het met een toegangscode beveiligde iOS-apparaat niet eerst ontgrendelt en het ook niet in het afgelopen uur hebt ontgrendeld en op een USB-accessoire hebt aangesloten, kan het iOS-apparaat niet communiceren met het accessoire of de computer. In sommige gevallen wordt het mogelijk ook niet opgeladen. Mogelijk wordt er ook een melding weergegeven waarin u wordt gevraagd uw apparaat te ontgrendelen om accessoires te kunnen gebruiken.

Als het USB-accessoire nog steeds niet wordt herkend nadat u uw apparaat hebt ontgrendeld, koppelt u het apparaat los van het accessoire, ontgrendelt u het apparaat en sluit u het accessoire opnieuw aan.

Als u de iPhone, iPad of iPod touch aansluit op een USB-netstroomadapter, wordt het apparaat opgeladen zoals u gewend bent.

Toegang tot USB-accessoires toestaan

U kunt ervoor zorgen dat uw iOS-apparaat altijd toegang heeft tot USB-accessoires, bijvoorbeeld als u een ondersteunend USB-apparaat gebruikt om uw toegangscode in te voeren op uw vergrendelde iPhone. Bij veel ondersteunende apparaten wordt de instelling waarmee USB-apparaten worden toegestaan bij het eerste gebruik automatisch ingeschakeld.

Als het niet regelmatig voorkomt dat u USB-accessoires aansluit, moet u deze instelling mogelijk handmatig inschakelen.

Ga in 'Instellingen' naar 'Face ID en toegangscode' of 'Touch ID en toegangscode' en schakel 'USB-accessoires' in onder 'Maak toegankelijk bij vergrendeling'.

Als de instelling 'USB-accessoires' is uitgeschakeld, zoals in de afbeelding hierboven, moet u het iOS-apparaat mogelijk ontgrendelen om USB-accessoires te kunnen verbinden.

Beheerders kunnen op iOS-apparaten onder supervisie instelling 'USB-accessoires' beherenmet behulp van Apple Configurator of mobiel-apparaatbeheer.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.