Klassen voor Schoolwerk aanmaken en wijzigen

U kunt klassen voor Schoolwerk aanmaken en wijzigen in Apple School Manager, of u kunt ze aanmaken in Schoolwerk.

Apple School Manager maakt automatisch klassen aan wanneer u verbinding maakt met uw studenteninformatiesysteem (SIS) of materiaal uploadt via SFTP. Deze klassen worden automatisch weergegeven in Schoolwerk. Voor klassen die niet in uw SIS- of SFTP-upload staan, zoals een naschoolse club, kunt u handmatig een klas aanmaken in Apple School Manager of in Schoolwerk.

Lees hier welke rollen klassen kunnen aanmaken en wijzigen in Apple School Manager

Beheerders, sitemanagers, personenmanagers, managers en docenten kunnen klassen aanmaken, wijzigen en verwijderen in Apple School Manager.

Handmatig een klas aanmaken in Apple School Manager

1. Log in bij Apple School Manager.
  2. Klik op 'Klassen' in de navigatiekolom.
  3. Klik op knop 'Voeg nieuwe klas toe'.
    Scherm 'Voeg nieuwe klas toe'
  4. Vul een klasnaam in het veld 'Naam van klas' in. Dit is de naam die docenten en leerlingen zien in Schoolwerk.
  5. U kunt desgewenst nog een bijnaam, cursusnaam, klas-ID en klasnummer toevoegen.
  6. Selecteer een locatie en voeg vervolgens docenten en leerlingen toe.
  7. Klik op 'Bewaar'.

Handmatig een klas aanmaken in Schoolwerk

1. Ga op de iPad naar 'Instellingen' en log in bij iCloud met de beheerde Apple ID van een docent.
  2. Open Schoolwerk.
  3. Klik op 'Voeg klas toe'.
  4. Voer in het veld 'Naam van klas' een beschrijvende klasnaam in om studenten en docenten te helpen uw klas te identificeren.
  5. Selecteer een locatie en voeg vervolgens docenten en leerlingen toe.
  6. Klik op 'Gereed'.

Klassen wijzigen

U kunt de naam van de klas en de deelnemerslijst voor handmatig aangemaakte klassen wijzigen in Apple School Manager of in Schoolwerk.

Voor klassen die automatisch zijn aangemaakt op basis van uw SIS- of SFTP-upload, kunt u de naam van de klas wijzigen, maar niet de deelnemerslijst. Schoolwerk geeft de klasnaam weer die is afgeleid van de velden 'Cursusnaam' en 'Klasnummer' die in de SIS- of SFTP-upload zijn gedefinieerd. U kunt een bijnaam voor een klas toevoegen in Apple School Manager. Deze wordt dan ook weergegeven in Schoolwerk. Wanneer u de naam van een klas in Schoolwerk wijzigt, wordt de bijnaam van de klas ook bijgewerkt in Apple School Manager.

Klassen verwijderen

Als een klas die wordt gebruikt voor Schoolwerk, wordt verwijderd uit uw SIS- of SFTP-upload, wordt deze omgezet naar een handmatige klas in Apple School Manager. Hierdoor kunnen docenten hun bestaande opdrachten bewaren of opnieuw gebruiken voor nieuwe klassen.

U kunt handmatig aangemaakte klassen verwijderen in Apple School Manager of in Schoolwerk.

Als u een klas verwijdert die eerder met Schoolwerk werd gebruikt, worden alle opdrachten en gegevens verwijderd.

Als een klas niet in Schoolwerk wordt weergegeven

Voer de volgende stappen uit als in Schoolwerk niet de juiste klassen worden weergegeven:

1. Zorg dat de klassen in Apple School Manager worden weergegeven.
  2. Open Instellingen op uw iPad.
  3. Zorg dat u bent ingelogd met de juiste beheerde Apple ID.

In Australië en Nieuw-Zeeland heet de Schoolwerk-app 'Classwork'.