Klassen voor Schoolwerk aanmaken en bewerken in Apple School Manager

Als u over de juiste bevoegdheden beschikt, kunt u handmatig klassen voor Schoolwerk aanmaken en bewerken in Apple School Manager.

Apple School Manager maakt automatisch klassen aan wanneer u verbinding maakt met uw studenteninformatiesysteem (SIS) of materiaal uploadt via SFTP. Deze klassen worden automatisch weergegeven in Schoolwerk. U kunt de naam van een klas wijzigen met Apple School Manager. Voor klassen die niet in uw SIS- of SFTP-upload staan, zoals een naschoolse club, kunt u handmatig een klas aanmaken.

Welke rollen kunnen klassen aanmaken en bewerken?

Beheerders, sitemanagers, personenmanagers, managers en docenten kunnen klassen aanmaken, bewerken en verwijderen in Apple School Manager.

Handmatig klassen aanmaken

1. Log in bij Apple School Manager.
  2. Klik op 'Klassen' in de navigatiekolom.
  3. Klik op knop 'Voeg nieuwe klas toe'.
    Scherm 'Voeg nieuwe klas toe'
  4. Vul een klasnaam in het veld 'Naam klas' in. Dit is de naam die docenten en leerlingen zien in Schoolwerk.
  5. U kunt eventueel nog een lesnaam, klas-ID en klasnummer toevoegen.
  6. Selecteer een locatie en voeg vervolgens docenten en leerlingen toe.
  7. Klik op 'Bewaar'.

Klassen bewerken

U kunt klassen die u of anderen handmatig hebben aangemaakt, bewerken.

Voor klassen die automatisch zijn aangemaakt op basis van uw SIS- of SFTP-upload kunt u de namen bewerken die worden weergegeven in Schoolwerk. De naam van de klas wordt automatisch gekopieerd uit de velden 'Lesnaam' en 'Klasnummer' die in SIS of SFTP zijn gedefinieerd.

Klassen verwijderen

Als een klas die wordt gebruikt voor Schoolwerk, wordt verwijderd uit uw SIS- of SFTP-upload, wordt deze omgezet naar een handmatige klas in Apple School Manager. Hierdoor kunnen docenten hun bestaande opdrachten bewaren of opnieuw gebruiken voor nieuwe klassen.

Als u met Apple School Manager een klas verwijdert die eerder is aangemaakt in Schoolwerk, worden alle opdrachten en gegevens verwijderd.

Als een klas niet in Schoolwerk wordt weergegeven

Voer de volgende stappen uit als de juiste klassen niet in Schoolwerk worden weergegeven:

1. Zorg dat de klassen in Apple School Manager worden weergegeven.
  2. Open Instellingen op uw iPad.
  3. Zorg dat u bent ingelogd met de juiste beheerde Apple ID.

In Australië en Nieuw-Zeeland heet de Schoolwerk-app 'Classwork'.