Een wifirouter kiezen voor gebruik met Apple apparaten

Als u op zoek gaat naar een wifirouter voor gebruik in combinatie met uw Mac, iPhone, iPad, Apple TV, HomePod of ander Apple apparaat, let er dan op dat deze de volgende functies heeft.

Voor de beste compatibiliteit, de grootste betrouwbaarheid en de beste prestaties bij gebruik in combinatie met Apple apparaten, kunt u het beste een wifirouter kiezen die de volgende functies heeft:

• IEEE 802.11ac: dit is de nieuwste standaard voor draadloze netwerken.
  • Simultaneous dual-band (2,4 GHz en 5 GHz): hierdoor kan de router zenden en ontvangen op beide frequentiebanden tegelijk. Het maakt dan niet uit welke frequentieband uw draadloze apparaten gebruiken; ze maken automatisch verbinding met de beste band die beschikbaar is om de hoogste prestaties te kunnen leveren.
  • WPA2 Personal (AES)-codering: de sterkste vorm van beveiliging die op dit moment beschikbaar is voor wifirouters
  • MIMO of MU-MIMO: dit verbetert de prestaties wanneer een groot aantal apparaten tegelijk gebruikmaakt van uw wifinetwerk, wanneer u optimaal wilt profiteren van een snelle internetverbinding of wanneer u over een groter oppervlak wifidekking nodig hebt.

Een traditionele, enkelvoudige router is geschikt voor de afmetingen en indeling van de meeste woningen. Voor gebieden die groter zijn of moeilijker te bestrijken, kunnen mesh-wifisytemen worden gebruikt om te zorgen voor flexibele dekking met meerdere nodes, waardoor er overal in huis goed wifibereik is. Als u een mesh-netwerk opzet of uitbreidt, controleer dan wel de vereisten van uw mesh-router, zodat u zeker weet dat deze compatibel is met andere routers en nodes. Bij het aanleggen of uitbreiden van een mesh-netwerk kan het noodzakelijk zijn om routers en nodes van één fabrikant te gebruiken.

Als u een router gaat configureren, raadpleegt u de door Apple aanbevolen instellingen voor wifirouters en -toegangspunten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.