Magnetisch accessoires kunnen mogelijk storing veroorzaken bij iPhone-camera's

Interne magneten in bepaalde iPhone-accessoires creëren magnetische velden die invloed kunnen hebben op de camera op de achterzijde van uw iPhone. Lees hoe u deze storing kunt voorkomen.

De camera's op uw iPhone nemen zelfs onder moeilijke omstandigheden schitterende foto's. Als u bij het nemen van een foto per ongeluk de camera beweegt, kan het resultaat onscherp zijn. Om dit te voorkomen hebben sommige modellen iPhone optische beeldstabilisatie (OIS).* Met optische beeldstabilisatie kunt u scherpe foto's nemen, zelfs als u de camera per ongeluk beweegt.

Een gyroscoop neemt waar dat de camera bewoog. Om de beweging van het beeld en dus het onscherpe resultaat te verminderen, beweegt de lens mee met hoek van de gyroscoop. Magnetische sensoren bepalen de stand van de lens zodat de compensatiebeweging nauwkeurig kan worden ingesteld.

* OIS is beschikbaar op iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus.

Een sterk magnetisch veld kan optische beeldstabilisatie verstoren

Lensstandsensoren reageren op magnetische velden. Als u een magneet plaatst in de buurt van deze sensoren, zal het magnetische veld storing veroorzaken bij de sensoren. Dit kan de nauwkeurigheid van de sensoren verminderen en het beweging die de lenzen kan maken beperken. Ernstige storing kan optische beeldstabilisatie uitschakelen. De camera blijft andere stabiliserende manieren gebruiken om foto's te nemen, maar zonder de voordelen van optische beeldstabilisatie.

Zo kunt u magnetische storing voorkomen

Externe fabrikanten maken bepaalde accessoires met sterke magneten of magnetiseerbare metalen plaatjes die zich in de buurt van de camera (of camera's) achter op de iPhone bevinden. Deze magneten en plaatjes klikken bijvoorbeeld hoesjes vast, maken losse beschermhelften aan elkaar vast of kunnen bevestigd worden aan vaste houders, zoals bij een autostandaard. Apple raadt externe fabrikanten aan om het gebruik van deze magneten en metalen onderdelen in hoesjes en andere accessoires te vermijden. U krijgt de beste cameraprestaties op een iPhone met OIS als u accessoires met magneten of metaal vermijdt.

Als uw camera nog steeds niet werkt

Als u uw iPhone-hoesje hebt en andere magnetische accessoires hebt verwijderd en uw iPhone-camera nog steeds niet werkt, kun u hier vinden wat u kunt doen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.