Tv's en luidsprekers toevoegen en beheren in de Woning-app

Met de Woning-app kunt u elke Apple TV, HomePod en met AirPlay 2 compatibele smart-tv en luidspreker in uw woning toevoegen en bedienen, en dat allemaal op één plek.

Voordat u begint

Bij smart-tv's zoekt u naar het label:

Bij luidsprekers zoekt u naar het label:

Tv's en luidsprekers toevoegen aan de Woning-app

Voeg elke Apple TV, HomePod en met AirPlay 2 compatibele smart-tv en luidspreker in uw woning toe aan de Woning-app. Vervolgens kunt u alles wat u wilt en waar u wilt afspelen.

Met AirPlay 2 compatibele smart-tv's toevoegen

1. Ga op uw smart-tv naar de instellingen voor Apple HomeKit en zoek naar de QR-code. Als u hulp nodig hebt bij het vinden van deze instellingen, neemt u contact op met de fabrikant.
  2. Open de Woning-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, tik op  en tik vervolgens op 'Voeg accessoire toe'.
  3. Gebruik de camera op uw iPhone, iPad of iPod touch om de QR-code op het scherm van uw tv te scannen.
  4. Wacht tot uw smart-tv is toegevoegd.
  5. Geef uw smart-tv een naam en kies een kamer waar deze zich bevindt.
  6. Tik op 'Gereed'.

Met AirPlay 2 compatibele smart-tv's van Samsung bieden geen ondersteuning voor HomeKit en kunnen niet worden toegevoegd aan de Woning-app. U kunt AirPlay nog steeds gebruiken met smart-tv's van Samsung, maar u kunt Siri niet gebruiken om video's af te spelen en het afspelen te bedienen. Als u AirPlay met een smart-tv van Samsung wilt gebruiken, zorgt u ervoor dat uw Apple apparaat en smart-tv zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.

Sommige smart-tv's vereisen mogelijk een software-update of aanvullende configuratie met de app van de leverancier.

Apple TV 4K of Apple TV HD toevoegen

1. Controleer of uw Apple TV is bijgewerkt naar de nieuwste versie van tvOS, is verbonden met uw wifinetwerk thuis en is ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID als bij de Woning-app.
  2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'Kamer'.
  3. Kies een kamer die u hebt geconfigureerd in de Woning-app of selecteer 'Voeg nieuwe kamer toe'.

Uw Apple TV wordt weergegeven in de Woning-app op het tabblad 'Woning' of 'Kamers'.

HomePod toevoegen

Configureer HomePod en deze wordt automatisch weergegeven in de Woning-app.

HomePod is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Met AirPlay 2 compatibele luidsprekers toevoegen

1. Open de Woning-app, tik op en tik vervolgens op 'Voeg accessoire toe'.
  2. Tik op 'Heb je geen code of kun je niet scannen?' en tik vervolgens op de luidspreker.
  3. Wacht tot uw luidspreker is toegevoegd. Geef uw luidspreker een naam en kies een kamer waar deze zich bevindt.
  4. Tik op 'Gereed'.

Sommige luidsprekers vereisen mogelijk een firmware-update of aanvullende configuratie met de app van de leverancier. Als u luidsprekers wilt toevoegen die op een AirPort Express 802.11n (2e generatie) zijn aangesloten, werkt u de firmware van de AirPort Express bij naar de nieuwste versie.

Uw tv's en luidsprekers organiseren per kamer

Organiseer uw smart-tv's en luidsprekers per kamer in de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac. Vervolgens kunt u Siri gebruiken om muziek te bedienen en af te spelen in uw gehele woning. En vraag Siri om af te spelen wat u wilt zien, waar u het wilt zien.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Houd in de Woning-app een AirPlay-tv of -luidspreker ingedrukt en tik vervolgens op 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Kamer' en kies een kamer voor het apparaat.
  3. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac:

1. Klik dubbel in de Woning-app op een AirPlay-tv of -luidspreker en klik op 'Instellingen' in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op 'Kamer' en kies een kamer voor het apparaat.
  3. Klik op 'Gereed'.

Wilt u bepalen wat er wordt afgespeeld in bepaalde delen van uw woning, zoals boven of beneden? Meer informatie over hoe u kamers groepeert in een zone in de Woning-app.

AirPlay-instellingen wijzigen

Kies in 'Woninginstellingen' wie uw luidsprekers en tv's kan zien en wie ze kan gebruiken om op af te spelen.

1. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac.
  2. In iOS: Tik op het symbool 'Woninginstellingen'. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op een woning. In macOS: Ga in de menubalk naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'.
  3. Scrol naar beneden en kies 'Sta toegang tot luidsprekers en tv's toe'.

Vanaf hier kunt u iedereen, iedereen die is verbonden met uw wifinetwerk thuis of alleen de mensen die u hebt uitgenodigd om uw woning te bedienen, toestemming geven om via AirPlay audio af te spelen op uw apparaten.