Firmware op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) bijwerken

Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) vereisen handmatige firmware-updates na het uitvoeren van een update of voordat macOS opnieuw wordt geïnstalleerd.

Firmware-updates worden naast macOS op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) niet automatisch geïnstalleerd in tegenstelling tot andere Mac-modellen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw Mac Pro eventuele beschikbare firmware-updates ontvangt wanneer u macOS bijwerkt of opnieuw installeert.

Firmware-updates krijgen na het updaten van macOS

Gebruik eerst de App Store-app om de software op uw Mac bij te werken. Wanneer de update is voltooid:

1. Kies Apple () menu > 'App Store'. Zoek naar macOS High Sierra. Klik op 'Download' op de resultatenpagina.
  2. Het installatieprogramma wordt gedownload naar de map 'Programma's' en opent wanneer het is voltooid. Als het niet automatisch start, zoekt u naar 'Installeer macOS High Sierra' in de map 'Programma's' en dubbelklikt u erop om het te openen.
  3. Klik op 'Ga door'.
  4. Als uw Mac een firmware-update nodig heeft, ziet u dit scherm:
    Scherm macOS installeren
  5. Volg de instructies in het scherm om de firmware-update toe te passen.

Firmware-updates krijgen voordat u macOS opnieuw installeert

Om macOS volledig opnieuw te installeren op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012), moet u het installatieprogramma tweemaal uitvoeren: eenmaal om de firmware bij te werken en een tweede keer om macOS opnieuw te installeren. Volg deze stappen:

1. Kies Apple menu > 'App Store'. Zoek naar macOS High Sierra. Klik op 'Download' op de resultatenpagina.
  2. Het installatieprogramma wordt gedownload naar de map 'Programma's' en opent wanneer het is voltooid. Als het niet automatisch start, zoekt u naar 'Installeer macOS High Sierra' in de map 'Programma's' en dubbelklikt u erop om het te openen.
  3. Klik op 'Ga door'.
  4. Als uw Mac een firmware-update nodig heeft, ziet u dit scherm:
    Scherm macOS installeren
  5. Volg de instructies in het scherm om de firmware-update toe te passen.
  6. Wanneer het firmware-updateproces is voltooid en uw Mac is opgestart, opent u 'Installeer macOS High Sierra' nogmaals en volgt u de instructies in het scherm om macOS te installeren.