Apple ID en privacy

Je Apple ID-gegevens worden gebruikt om voorzieningen van Apple in te schakelen wanneer je inlogt, waaronder iCloud-reservekopie, waarmee automatisch een reservekopie wordt gemaakt van de gegevens op je apparaat voor het geval je je apparaat moet vervangen of een reservekopie erop moet terugzetten. Het serienummer van je apparaat kan worden gebruikt om na te gaan of je in aanmerking komt voor aanbiedingen voor bepaalde diensten.

Apple ID is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Privacy Icon

• Wanneer je inlogt met je Apple ID, schakel je voor­zieningen zoals iCloud, de App Store, iMessage en Zoek mijn op deze iPhone in.
  • Sommige gegevens, waaronder je contacten, agenda’s, foto’s, documenten, gezondheid, activiteit en andere appgegevens, worden naar Apple verstuurd om te worden bewaard en om er een reservekopie van te maken.
  • Daarnaast wordt je apparaat aan je Apple ID gekoppeld om je beter van dienst te kunnen zijn met service en ondersteuning.

Je Apple ID en alle voorzieningen van Apple zijn volledig ontworpen om je privacy te beschermen. We werken er hard aan om alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om je ervaring te verbeteren. Als we gegevens verzamelen, vinden we het belangrijk dat je weet wat we verzamelen en waarom, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Een Apple ID is de persoonlijke account die je gebruikt voor voorzieningen van Apple, zoals iCloud, de App Store en andere online Stores van Apple, iMessage en FaceTime, en voor toegang tot je materiaal op al je apparaten en het web. Je Apple ID bevat de gegevens die je gebruikt om in te loggen, evenals de contact­gegevens, betalings­gegevens en beveiligings­gegevens (zoals vertrouwde telefoon­nummers of beveiligings­vragen) die je gebruikt in voor­zieningen van Apple. Apple bewaart de naam, het serie­nummer en andere hardware-ID's van je apparaat voor service- en onder­steunings­doeleinden. Zo wordt het onder andere gemakkelijker om de garantie–status van je apparaat weer te geven en te controleren of je in aanmerking komt voor service-aanbiedingen wanneer je een apparaat activeert. Je kunt je Apple ID-gegevens bewerken en een lijst van je apparaten en telefoonnummers bekijken op je Apple ID-account­pagina: appleid.apple.com.

Wanneer je inlogt met je Apple ID, schakel je voor­zieningen zoals iCloud, de App Store, iMessage, FaceTime en Zoek mijn op deze iPhone in. Je Apple ID-accountgegevens, inclusief je bijbehorende telefoonnummer, worden gebruikt bij alle voorzieningen, waarmee analysegegevens worden gegenereerd die gebruikt kunnen worden om die voorzieningen te onderhouden en te verbeteren. Bovendien worden sommige gegevens van je apparaat, waaronder je geselecteerde profielfoto, je contacten, agenda’s, foto’s, documenten, gezondheid, activiteit, Safari-tabbladen en andere appgegevens, naar Apple verstuurd om te worden bewaard en om er een reservekopie van te maken.

Apple verzamelt informatie die gekoppeld is aan je Apple ID over de vraag of je apparaat in aanmerking komt voor bepaalde wettelijk vereiste functies en voorzieningen die gebaseerd zijn op het land of de regio waarin je apparaat zich bevindt. We verzamelen ook aan je Apple ID gekoppelde informatie over de apps die je installeert, waaronder vanaf waar je ze installeert (bijvoorbeeld een website of appmarktplaats) voor accounting-, rapportage-, analyse- en fraudedetectiedoeleinden in verband met het mogelijk maken van deze wettelijk vereiste functies en voorzieningen.

iCloud en privacy

Inloggen bij iCloud

Wanneer je iCloud gebruikt, worden bepaalde gegevens die je op je apparaat bewaart automatisch naar Apple verstuurd en daar opgeslagen. Hierdoor heb je automatisch toegang tot je gegevens op al je apparaten of computers ("apparaten") waarop iCloud is ingeschakeld. Deze gegevens kunnen bestaan uit:

• Contacten
  • Agenda's
  • Herinneringen
  • Bladwijzers
  • Safari-tabbladen
  • Gezondheidsgegevens
  • Woninggegevens
  • Notities
  • Freeform
  • Foto's
  • Documenten
  • Wallet-gegevens
  • Sleutelhanger en wachtwoorden
  • Telefoonnummer op je apparaat
  • Apparaat- en accountinstellingen
  • Gegevens uit externe apps die gebruikmaken van iCloud

iCloud-reservekopie is ook ingeschakeld om ervoor te zorgen dat je een recente reservekopie hebt van de gegevens op je apparaat voor het geval je je apparaat moet vervangen of een reservekopie erop moet terugzetten.

Via Instellingen op je apparaat kun je op elk gewenst moment bepalen welke iCloud-functies zijn ingeschakeld en welke gegevens naar iCloud worden verstuurd.

iCloud-gegevensbescherming

iCloud beveiligt je informatie door deze te versleutelen tijdens de overdracht ervan, deze in een versleutelde structuur in iCloud te bewaren en veilige tokens voor authenticatie te gebruiken. Voor bepaalde informatie gebruikt Apple end-to-end-encryptie. Dit betekent dat jij de enige bent die toegang heeft tot deze informatie en alleen op apparaten waarop je bij iCloud bent ingelogd. Niemand anders, zelfs Apple niet, heeft toegang tot informatie die met end-to-end-encryptie is beveiligd. Ga voor meer informatie over iCloud-privacy en -beveiliging naar support.apple.com/kb/HT202303.

Zowel Apple als externe datacenters kunnen worden gebruikt om je gegevens op te slaan en te verwerken. Wanneer gegevens die in een extern datacenter zijn opgeslagen, worden verwerkt, zijn encryptiesleutels alleen toegankelijk voor Apple software die actief is op veilige servers, en alleen terwijl de benodigde gegevens worden verwerkt.

iCloud-sleutelhanger

iCloud-sleutelhanger houdt gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari-websites, creditcardgegevens en wifinetwerkgegevens up-to-date en zorgt ervoor dat deze beschikbaar zijn op al je apparaten. iCloud-sleutelhanger kan ook de accountinformatie bewaren die je gebruikt voor Mail, Contacten, Agenda, Berichten, Facebook, Twitter, LinkedIn en andere internetaccounts en voegt deze informatie automatisch toe aan al je apparaten.

iCloud-sleutelhanger maakt gebruik van end-to-end-encryptie en is zo ontworpen dat alleen jij toegang hebt tot deze informatie en alleen op apparaten waarop je bij iCloud bent ingelogd. Niemand anders, zelfs Apple niet, heeft toegang tot je iCloud-sleutelhangergegevens. Je kunt er op elk gewenst moment voor kiezen om iCloud-sleutelhanger uit te schakelen in je iCloud-instellingen.

iCloud-reservekopie

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud-reservekopie, kunnen de volgende gegevens, afhankelijk van je instellingen, deel uitmaken van je reservekopie: foto's, video's, berichten (iMessage, sms en mms), gegevens uit de app Gezondheid en gegevens uit andere apps, locatie-instellingen (zoals locatiegebonden herinneringen die je hebt ingesteld), Visual Voicemail, apparaatinstellingen, apparaatkenmerken en andere gegevens van je iOS- of iPadOS-apparaat.

Je kunt iCloud-reservekopieën van appgegevens van bepaalde apps uitschakelen door in Instellingen naar '[je naam]' > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën' te gaan. Vervolgens selecteer je je iOS- of iPadOS-apparaat in het gedeelte 'Reservekopieën' en tik je om de apps uit te schakelen waarvoor je het maken van een reservekopie wilt uitschakelen.

Je kunt iCloud-reservekopie helemaal uitschakelen via iCloud-instellingen en de Finder (macOS Catalina 10.15 of nieuwer) of iTunes (macOS Mojave 10.14 of lager) gebruiken om een reservekopie van je iOS- of iPadOS-apparaat te maken op je computer. Om je reservekopiegegevens volledig uit iCloud te verwijderen, kun je je afzonderlijke reservekopieën verwijderen voordat je iCloud-reservekopie uitschakelt. Anders worden de reservekopiegegevens maximaal 180 dagen bewaard.

Gegevens delen met iCloud

Als je iCloud gebruikt om bestanden publiekelijk of privé te delen in Notities, Pages, Numbers, Keynote, Freeform en bepaalde apps van derden, bewaart Apple het gedeelde bestand en heeft Apple hiertoe toegang. Je voor- en achternaam die aan je account (indien van toepassing), het telefoonnummer op je apparaat en de bestandsnaam zijn gekoppeld, zijn beschikbaar voor iedereen die toegang heeft tot de link die wordt gebruikt om het bestand te delen, ongeacht of je het bestand publiekelijk of privé deelt. De identiteit van degenen met wie je bestanden privé deelt, is niet beschikbaar voor anderen die de uitnodiging voor het privé gedeelde bestand niet hebben ontvangen of geaccepteerd.

Als je een gedeelde bibliotheek aanmaakt of er lid van wordt, kunnen alle deelnemers foto's en video's in de gedeelde bibliotheek toevoegen, wijzigen of verwijderen via iCloud. Er zijn verschillende manieren om materiaal toe te voegen aan een gedeelde bibliotheek. Je kunt materiaal handmatig toevoegen of via automatisch delen. Je kunt bepalen hoe je materiaal deelt door op je iOS- of iPadOS-apparaat in Instellingen naar 'Foto's' > 'Gedeelde bibliotheek' > 'Deel via Camera' te gaan.

iCloud en apps

Sommige apps gebruiken iCloud voor het bewaren van gegevens en materiaal dat je aan de app verstrekt, zodat je toegang hebt tot deze gegevens op alle apparaten waarop iCloud is ingeschakeld. De app kan ervoor kiezen om een deel van je gegevens of al je gegevens in iCloud te bewaren. Apps van derden kunnen toestemming vragen om 'Zoek me op' te gebruiken, zodat andere gebruikers van die app je voor- en achternaam kunnen zien wanneer ze zoeken op Apple ID.

Je kunt voorkomen dat een app gegevens bewaart in iCloud door de toegang van de app tot iCloud uit te schakelen. Als je dit wilt doen, ga je in Instellingen naar '[je naam]' > 'iCloud' en tik je om apps uit te schakelen in de lijst.

Voorzieningen van Apple waarbij iCloud is vereist

Om gebruik te maken van voor­zieningen van Apple zoals Apple Pay, Activiteit-deling, Woning, Handoff, Universal Clipboard en de ontgrendelings­functie met de Apple Watch, moet je bij iCloud op je apparaat zijn ingelogd. Apple gebruikt je iCloud-abonne­ment om te verifiëren dat je in aan­merking komt voor het configureren en gebruiken van veilige camera-opnamen in de Woning-app. Apple heeft geen toegang tot de inhoud van je camera-opnamen. Je hoeft niet alle iCloud-functies te gebruiken en je kunt in iCloud-instellingen op je apparaat de iCloud-functies uitschakelen die je niet wilt gebruiken.

Uitloggen bij iCloud

Als je geen gebruik meer wilt maken van iCloud op je iOS- of iPadOS-apparaat en elke ermee gekoppelde Apple Watch, kun je uitloggen bij iCloud door in Instellingen naar '[je naam]' te gaan en op 'Log uit' te tikken. Als je iCloud niet meer op je Mac wilt gebruiken, ga je in Systeeminstellingen naar '[je naam]' en klik je op 'Log uit'. Je Apple ID-wachtwoord is mogelijk vereist.

Communicatie met jou

Apple gebruikt mogelijk informatie over je account, zoals de Apple producten die je bezit, apparaten die zijn geregistreerd voor je account, en je abonne­menten op diensten van Apple, om je kennis­gevingen te sturen over iCloud en andere Apple producten, diensten en aanbiedingen die voor jou interessant kunnen zijn, waaronder Apple One. Het serie­nummer van je apparaat kan worden gebruikt om na te gaan of je in aan­merking komt voor aan­biedingen voor bepaalde diensten. Als je deel uit­maakt van een 'Delen met gezin'-groep, kan Apple je berichten sturen over producten, diensten en aan­biedingen die beschik­baar voor je zijn via 'Delen met gezin'. Als je een abonne­ment op Apple One neemt, kunnen we je kennis­gevingen sturen over de functies van elk van de diensten waarop je je hebt geabonneerd.

E‑mail­marketing
Je kunt deze kennis­gevingen ontvangen via e‑mail, als je ermee instemt om e‑mail­marketing te ontvangen. Je kunt je e‑mail­voorkeuren wijzigen en je afmelden voor het ontvangen van dergelijke e‑mails door naar appleid.apple.com te gaan of door op je iOS- of iPadOS-apparaat in Instellingen naar '[je naam]' > 'Persoonlijke gegevens' te gaan.

Push­meldingen
Je kunt deze kennis­gevingen ook ontvangen via push­meldingen. Als je je meldings­voorkeuren op je iOS- of iPadOS-apparaat wilt bijwerken of je ervoor wilt afmelden, ga je in Instellingen naar 'Meldingen'.

Delen met gezin

Via 'Delen met gezin' kun je bepaald materiaal, je locatie, abonne­menten en informatie over scherm­gebruik delen met je gezins­leden. Het gezins­hoofd kan opgeven welke gedeelde functies worden ingeschakeld. Als 'Delen met gezin' is ingeschakeld voor Apple Music, Apple TV, Apple Arcade of Apple News+, blijven gezins­leden bij elke voor­ziening inloggen met hun eigen Apple ID, waardoor hun biblio­theken en aanbeve­lingen privé blijven en ze het gezins­abonne­ment toch ten volle kunnen benutten. Als je 'Delen met gezin' inschakelt voor iCloud-opslag, blijven de individuele accounts en bestanden ook bestaan terwijl elk gezins­lid wel toegang heeft tot het opslag­abonne­ment voor het hele gezin.

Als 'Delen van aankopen' is ingeschakeld, krijgen de leden van je gezin auto­matisch toegang tot veel van je eerdere en latere aankopen in de App Store, Apple Books en Apple Music, tenzij je ervoor kiest om die aankopen te verbergen. Om aankopen te verbergen, kun je afzon­derlijke iTunes-, Apple Books- en App Store-aankopen verbergen of 'Deel mijn aankopen' uitschakelen in je persoon­lijke instellingen voor 'Delen met gezin'. Het gezins­hoofd blijft ontvangst­bewijzen ontvangen voor aankopen die zijn gedaan in de App Store, in Apple Books en in Apple Music, ook al zijn je aankopen verborgen.

Als je ervoor kiest om je locatie te delen met je gezin, kunnen alle gezins­leden auto­matisch de locatie van al je apparaten in de Zoek mijn-app zien, zodat ze je kunnen helpen om een verloren apparaat terug te vinden. Ook kunnen ze je huidige locatie zien op een kaart. Je kunt het delen van je locatie met individuele gezins­leden beheren of uitschakelen in de Zoek mijn-instellingen op je apparaat.

Als je gezins­hoofd bent en 'Scherm­tijd' voor je gezin inschakelt, kun je bepaalde informatie bekijken over het gebruik van apparaten door je gezin. Het gezins­hoofd kan er ook voor kiezen om limieten voor het gezin in te stellen in 'Schermtijd', die auto­matisch worden toegepast voor kinderen. Het gezins­hoofd kan toestemming aan gezins­leden geven om de Schermtijd-gegevens van andere gezins­leden te bekijken.

iMessage, FaceTime en iCloud

Wanneer je met je Apple ID inlogt op je iPhone, word je auto­matisch ingelogd bij iMessage, FaceTime, iCloud en andere voorzieningen van Apple. Het telefoonnummer op je apparaat wordt ook geverifieerd en gekoppeld aan je Apple ID. Je Apple ID of telefoon­nummers worden weer­gegeven aan personen met wie je contact opneemt of gegevens deelt en personen kunnen je bereiken via je Apple ID en e‑mail­adressen of telefoon­nummers in je account. Je kunt bepalen hoe anderen je kunnen bereiken door in Instellingen naar '[je naam]' > 'Persoonlijke gegevens' te gaan. Je kunt ook meer informatie vinden over het privacy­beleid van iMessage en FaceTime door in Instellingen naar 'Berichten' te gaan en op 'Info over iMessage en FaceTime en Privacy' te tikken.

iTunes Store, App Store en Apple Music

Wanneer je met je Apple ID inlogt op je iPhone, word je auto­matisch ingelogd bij de iTunes Store, de App Store en bij Apple Music, zodat je snel en gemakkelijk aankopen kunt doen of aan de slag kunt gaan met Apple Music. Aankopen die je doet worden in onze systemen vastgelegd, zodat je ze op elk gewenst moment opnieuw kunt downloaden. Als je gebruik­maakt van Apple Music, kan je luister­geschiedenis worden behouden en gebruikt voor betere geperso­naliseerde aanbevelingen in 'Luister nu'. Je kunt ervoor kiezen om je luister­geschiedenis niet te delen via de Apple Music-instellingen.

Als iTunes Match beschik­baar is in jouw regio en je iTunes Match gebruikt, verzamelt iCloud informatie over de media in je iTunes-biblio­theek, en wordt je media verge­leken met nummers in de iTunes Store of worden nummers die niet zijn gevonden, geüpload naar iCloud, waarna deze nummers toeganke­lijk zijn op daar­voor geschikte apparaten.

Apple One

Als je mobiele­netwerk­aanbieder abonnementen op Apple One en gratis proef­periodes aanbiedt, kan Apple je telefoon­nummer controleren om te bepalen of je in aanmerking komt via een partner­overeenkomst met een mobiele­netwerk­aanbieder. Als je abonnee bent geworden via je mobiele­netwerk­aanbieder, wordt je telefoon­nummer gebruikt om je account te identificeren en om je aanbieder te laten weten dat je je abonnement hebt geactiveerd. We gebruiken het telefoon­nummer dat aan je abonnement is gekoppeld om je account te verifiëren als je inlogt en om je abonnement op Apple One aan je account te koppelen.

Betaalmethoden, cadeaubonnen en geld toevoegen aan je Apple ID-saldo

Om aankopen te kunnen doen bij bijvoorbeeld de App Store, iTunes Store en Apple Music, moet je een geldige betaalmethode toevoegen aan je Apple ID. Om een betaalmethode toe te voegen in iOS, ga je in Instellingen naar '[je naam]' > 'Betaling en verzending' > 'Voeg betaalmethode toe' en voeg je de relevante betaalgegevens toe. Je kunt je betaalgegevens handmatig invoeren of een foto maken van je betaalkaart. Als je betaalgegevens toevoegt door een foto te maken van je betaalkaart, haalt je apparaat de relevante gegevens uit de afbeelding om de vereiste velden in te vullen. De afbeelding is niet zichtbaar voor Apple en wordt niet door Apple opgeslagen. Apple verzamelt en bewaart de betaalmethodegegevens die je opgeeft, inclusief het rekeningnummer en de vervaldatum, om je aankopen uit te voeren, aan regelgeving te voldoen en fraude te voorkomen. Je kunt ook een factuur- en verzendadres aan Apple verstrekken. Dit kan worden gebruikt voor marketing- en analysedoeleinden en om aan regelgeving te voldoen en om fraude te voorkomen.

Als je een betaal­kaart gebruikt, kan Apple je kaart­nummer en factuur­gegevens bewaren en deze auto­matisch bijwerken voor latere aankopen, terug­kerende trans­acties of andere doel­einden die je autoriseert. Apple kan deze gegevens verkrijgen via je financiële instelling of je betalings­netwerk en kan deze ook gebruiken ter verificatie en ter voor­koming van fraude.

Als je Apple Pay hebt ingeschakeld, controleert Apple ook of er Apple Pay-betaal­methoden zijn die in aanmerking komen om als geregistreerde betaal­methode te worden toegevoegd aan je Apple ID. Als dit het geval is, worden deze betaal­methoden weer­gegeven onder 'Gevonden in Wallet'. Wanneer je een transactie uitvoert met je Apple ID, kan Apple ook controleren of er geregistreerde Apple ID-betaal­methoden zijn die in aanmerking komen voor Apple Pay. Als dit het geval is, kan Apple Pay voor die betaal­methode worden ingeschakeld door Apple om je betaal­gegevens te beveiligen. Je kunt je betaalmethoden op elk moment wijzigen door in Instellingen naar '[je naam]' > 'Betaling en verzending' te gaan.

Je kunt een Apple cadeau­kaart kopen met een betaal­methode die aan je Apple ID is gekoppeld en deze cadeau­kaart delen met een ontvanger door het e‑mail­adres van de ontvanger, je naam en het bedrag van de cadeau­kaart aan Apple te verstrekken. Als je wilt, kun je ook een bericht invoeren. Apple gebruikt de gegevens van de ontvanger voor de verkoop en inwisseling van cadeau­kaarten, om aan regel­geving te voldoen en om fraude te voor­komen.

Je kunt een Apple cadeau­kaart ook inwisselen door de waarde van de cadeau­kaart toe te passen op je Apple ID-saldo. Wanneer je een Apple cadeau­kaart inwisselt, wordt informatie over de cadeau­kaart aan je Apple ID-saldo gekoppeld. Deze informatie kan door Apple worden gebruikt om aan regel­geving te voldoen en om fraude te voorkomen. Bepaalde informatie over de inwisseling van je cadeau­kaarten, zoals het aantal cadeau­kaarten dat je hebt ingewisseld, kan ook worden gebruikt om je inwissel­ervaring en de manier waarop Apple met jou communiceert te personaliseren. Je kunt je afmelden voor het gebruik van informatie over cadeau­kaarten door naar de iTunes Store te gaan, naar beneden te scrollen, op 'Apple ID' > 'Toon Apple ID' te tikken en 'Gepersonaliseerde aanbevelingen' uit te schakelen.

Je kunt je Apple ID-saldo recht­streeks verhogen via je geregistreerde betaal­methode. Als je je Apple ID-saldo verhoogt, heb je mogelijk de optie om een auto­matisch bedrag of tijds­inter­vallen in te stellen voor herhaalde saldo­verhogingen. Als je automatische saldoverhogingen instelt, ontvang je kennisgevingen van Apple op je apparaat of via e‑mail over je saldo of herhaalde saldoverhogingen (bijvoorbeeld bevestigingsberichten, ontvangstbewijzen en herinneringen zodra je bent ingeschreven). Je kunt de automatische saldo­verhogingen op elk moment bijwerken of stoppen in je Apple ID-account­instellingen.

Nadat je een cadeaukaart hebt ingewisseld of je Apple ID-saldo hebt verhoogd, wordt je bijgewerkte Apple-accountsaldo zichtbaar in Wallet, zodat je je Apple-accountsaldo gemakkelijk kunt gebruiken voor aankopen in de Apple Store.

Om je ervaring te verbeteren met betaalmethoden, cadeaubonnen en verhogingen van je Apple ID-saldo, kan Apple bepaalde gegevens verzamelen over je interacties, waaronder klikken en tikken, met betalingsinstellingen in je Apple ID-account.

Gebruiks­gegevens

We verzamelen ook gegevens over je gebruik van iCloud om deze voor­ziening te kunnen aanbieden en verbeteren. Om problemen van klanten te kunnen oplossen, kunnen sommige van deze gegevens aan de Apple ID van de klant worden gekoppeld. We kunnen je IP-adres gebruiken om te bepalen vanuit welke plaats of welk land je de voorziening gebruikt, maar we bewaren deze informatie niet.

Toepasselijke juridische basis voor het verwerken van persoonlijke gegevens

We verwerken je Apple ID en de hierboven beschreven bijbehorende informatie over het algemeen voor het uitvoeren van je contract met Apple, zoals noodzakelijk voor het aanbieden van de voorziening en om onze wettelijke verplichtingen na te leven. Indien instemming de toepasselijke juridische basis is, streven we hiernaar in overeenstemming met toepasselijke lokale wetgeving.

Indien toepasselijke wetgeving dit toestaat, verwerken we de volgende categorieën persoonlijke gegevens als noodzakelijk voor onze wettelijke belangen of die van een derde partij, waaronder informatie over:

• Je Apple ID-account, waaronder de gegevens die je gebruikt om in te loggen, evenals de contact­gegevens, betalings­gegevens en beveiligings­gegevens (zoals vertrouwde telefoon­nummers of beveiligings­vragen) die je gebruikt in voor­zieningen van Apple
  • De apps die je installeert, waaronder vanaf waar je ze installeert (bijvoorbeeld een website of appmarktplaats)
  • Of je apparaat in aanmerking komt voor bepaalde wettelijk vereiste voorzieningen en functies op basis van het land of de regio waarin het zich bevindt
  • Je apparaten, waaronder de naam van je apparaat, het serienummer en andere hardware-ID's
  • Je gebruik van en abonnementen op verschillende voorzieningen van Apple, zoals iCloud, iTunes Store, App Store, Apple Music en Apple One
  • betaalgegevens, waaronder rekeningnummers en vervaldatums, factuur- en verzendadressen en informatie over het inwisselen van cadeaukaarten

Deze wettelijke belangen omvatten:

• Jou en anderen beter van dienst zijn met service en ondersteuning en voor accounting-, rapportage- en analysedoeleinden
  • De beschikbaarheid van wettelijk vereiste functies en voorzieningen bepalen en deze mogelijk maken
  • Je gegevens gebruiken om je per e‑mail en pushmeldingen aanbiedingen te sturen die voor jou interessant kunnen zijn
  • Controleren of je in aanmerking komt voor aanbiedingen
  • Fraude en andere kwaadaardige activiteiten voorkomen

Bewaar­periode

Wanneer je een aankoop doet, zoals een abonnement, bewaren we persoonlijke gegevens die gekoppeld zijn aan je aankoop gedurende perioden die door de toepasselijke wetgeving met betrekking tot financiële rapportage worden vastgesteld en die per regio kunnen verschillen. Voor de meeste klanten is een bewaar­periode van ten minste 10 jaar vereist, maar in regio's zoals China kan die periode 30 jaar zijn. We kunnen ook een record bewaren van je interacties met iCloud-gerelateerde diensten. Deze records worden meestal 30 dagen bewaard, maar kunnen maximaal drie jaar in een samengevoegde vorm worden bewaard, tenzij we door de wet of juridische procedures zijn vereist om ze langer te bewaren.

Als je je Apple ID-account verwijdert, bewaren we een record van de verwijderde account om wettelijke verplichtingen na te leven, inclusief zoals hierboven beschreven en zo lang als noodzakelijk voor de wettelijke belangen van de accountbeveiliging. Als je ervoor kiest om later een nieuwe account aan te maken, moet je een e‑mailadres gebruiken dat niet is gekoppeld aan de account die je door ons wilt laten verwijderen. Als je een telefoonnummer hebt gebruikt om de account aan te maken, kan het niet worden gebruikt om er om dezelfde redenen een andere account mee aan te maken. Je kunt het primaire e‑mailadres van de account of het telefoonnummer niet verwijderen als je het hebt gebruikt om de account aan te maken. Mogelijk moeten we ook informatie bewaren om gerechtelijke schikkingen of andere gelijkwaardige opgelegde processen na te leven.

Wanneer we een account verwijderen, doen we ons uiterste best om alle persoonlijke gegevens te verwijderen die aan je account zijn gekoppeld. Als we je persoonlijke gegevens verwijderen, maken we bepaalde persoonlijke gegevens over jou definitief onherstelbaar en zorgen we er ook voor dat je identiteit niet kan worden achterhaald aan de hand van bepaalde persoonlijke gegevens.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 5 maart 2024