Nieuw in macOS Server 5.6.1

Lees meer over de wijzigingen in macOS Server 5.6.1.

macOS Server 5.6.1 vereist macOS High Sierra 10.13.4. Nadat u de macOS-update hebt geïnstalleerd, kunt u macOS Server 5.6.1 downloaden uit de App Store. (Om serviceonderbrekingen te voorkomen, worden nieuwe versies van Server niet automatisch geïnstalleerd, zelfs niet wanneer de voorkeuren van de App Store zo zijn ingesteld dat andere updates automatisch moeten worden geïnstalleerd.)

Tijdens de installatie ziet u mogelijk het bericht 'Het programma Server is vervangen.' Dit is normaal. Alle Server-instellingen en -gegevens blijven tijdens de update behouden en u kunt het programma Server gebruiken om na de update het configureren van eerder geconfigureerde voorzieningen te voltooien.

Voorzieningen

macOS Server 5.6.1 bevat support voor Open Directory, Profielbeheer en Xsan-voorzieningen.

De onderstaande voorzieningen zijn verborgen bij nieuwe installatie van macOS Server 5.6.1, maar werken normaal wanneer u een upgrade uitvoert van een eerdere versie van Server die is geconfigureerd om deze voorzieningen te gebruiken. In de volgende grote release van Server worden deze voorzieningen verwijderd. Lees meer over wijzigingen in macOS Server.

• Agenda
  • Contacten
  • DHCP
  • DNS
  • Mail

• Berichten
  • NetInstall
  • VPN
  • Websites
  • Wiki

Profielbeheer

Profielbeheer ondersteunt nieuwe beperkingen, payloads en commando's.

Voor macOS High Sierra 10.13.4

• Een vertraging van 1 tot 90 dagen instellen voor meldingen van software-updates aan gebruikers (standaard 30 dagen)
  • Toegang tot toegankelijkheids-API's instellen voor het testen van apps
  • Bluetooth in- of uitschakelen
  • Bevoegdheden voor kernelextensies (kexts) instellen
  • Materiaalcaching configureren
  • Het paneel voor iCloud-opslag in de apparaatconfiguratie in het Device Enrollment Program overslaan

Voor iOS 11.3

• Een vertraging van 1 tot 90 dagen instellen voor meldingen van software-updates aan gebruikers (standaard 30 dagen, alleen beheerde apparaten)
  • ScheduleOSUpdate gebruiken om een versienummer te configureren voor het installeren van een specifieke, in aanmerking komende iOS-versie (alleen beheerde apparaten)
  • Bluetooth in- of uitschakelen (alleen beheerde apparaten)
  • Face ID-identiteitscontrole vereisen vóór automatisch invullen (alleen beheerde apparaten)
  • Toestemming van een docent vereisen om een door de docent aangemaakte Klaslokaal-klas te verlaten (alleen beheerde apparaten)
  • Externe verbindingen van apparaten op de witte lijst beperken (alleen beheerde apparaten)
  • AlwaysOn VPN configureren om de CellularServices-voorziening vrij te stellen
  • Het privacypaneel in de apparaatconfiguratie in het Device Enrollment Program overslaan
  • Het commando 'Wis apparaat' gebruiken om nabijheidsconfiguratie in de Configuratie-assistent te voorkomen

Voor tvOS 11.3

• Filmbeoordelingen, tv-beoordelingen, appbeoordelingen en expliciet materiaal configureren
  • Het paneel 'Waar staat deze Apple TV?' in de apparaatconfiguratie in het Device Enrollment Program overslaan

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.