Over feestdagkalenders in iOS en macOS

Lees hier hoe u feestdagenkalenders weergeeft in de Agenda-app op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

De Agenda-app uw iOS-apparaat en uw Mac bevat een ingebouwde feestdagenkalender die gebaseerd is op de feestdagen die in uw land of regio in acht worden genomen. Het gaat daarbij om nationale, godsdienstige en andere (folkloristische) feestdagen.

De feestdagenkalender weergeven

Ga op een iOS-apparaat naar de Agenda-app en tik op 'Agenda's'. Scrol omlaag naar 'Andere' en tik op  of  om de feestdagenkalender in of uit te schakelen. De naam van de feestdagenkalender geeft aan voor welk land of welke regio de feestdagen worden getoond. Als u wijzigingen aanbrengt, moet u mogelijk de agenda vernieuwen om de wijzigingen te zien. Ga naar de Agenda-app en tik op 'Inkomend'. Veeg nu langzaam omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.

Op een Mac gaat u naar 'Agenda' > 'Voorkeuren' en klikt u op 'Algemeen'. Vervolgens klikt u op 'Feestdagen' om deze in of uit te schakelen. Als de feestdagenkalender ingeschakeld is, maar u deze niet ziet, klikt u linksboven in de Agenda-app op de knop 'Agenda's'. Zorg dat de feestdagenkalender (onder 'Andere') is ingeschakeld. U kunt ook naar de Agenda-app gaan, klikken op 'Agenda's' en 'Feestdagen in Nederland' in- of uitschakelen. Als u wijzigingen aanbrengt, moet u mogelijk de agenda vernieuwen om de wijzigingen te zien. Ga naar 'Agenda' > 'Weergave' > 'Vernieuw agenda's'.

Als er meerdere feestdagenkalenders zijn, bent u mogelijk geabonneerd op een feestdagenkalender van een andere aanbieder of op een oudere iCloud-agenda. Volg deze stappen om u af te melden voor deze kalenders:

• Ga op een iOS-apparaat naar de Agenda-app en tik op 'Agenda's'. Scrol omlaag naar het gedeelte 'iCloud' en zoek naar een feestdagenkalender. Tik op  en vervolgens op 'Verwijder'.
  • Op een Mac opent u de Agenda-app en kijkt u onder 'Andere'. Control-klik en selecteer 'Zeg abonnement op'.

Andere agenda's toevoegen

De Agenda-app maakt gebruik van iCalendar, een algemeen gangbare standaardindeling voor de uitwisseling van agendagegevens. U kunt zich abonneren op extra agenda's met bijvoorbeeld sportevenementen of schoolgebeurtenissen. Deze agenda's worden weergegeven onder het kopje 'iCloud' in de lijst van agenda's. Lees hier hoe u deze toevoegt.