Express-ov met Apple Pay gebruiken in het vasteland van China

Reizen met het openbaar vervoer door het vasteland van China is nog nooit zo eenvoudig en praktisch geweest. Lees hoe je Express-ov gebruikt met Apple Pay op je iPhone of Apple Watch.

Als je Express-ov met Apple Pay wilt gebruiken in het vasteland van China, moet je eerst je openbaarvervoerkaart configureren voor Apple Pay op een compatibel apparaat: een iPhone 6s of nieuwer of Apple Watch Series 3 of nieuwer met de nieuwste versie van iOS of watchOS.* Informeer bij je vervoersbedrijf welke apparaten compatibel zijn met je openbaarvervoerkaart.

*Afhankelijk van je locatie kun je mogelijk ook een Apple Watch Series 1 of Apple Watch Series 2 gebruiken.

Betalen voor een reis met je openbaarvervoerkaart en Apple Pay

Je kunt Express-ov met Apple Pay gebruiken om te betalen voor reizen met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de metro of met de bus.1

1. Loop door het toegangspoortje en houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het midden van de scanner van het toegangspoortje totdat je een trilling voelt.

2. Je ziet 'Gereed' en een vinkje op het scherm. De iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. Met een Express-ov-kaart hoef je niet in te loggen met Face ID, Touch ID of een toegangscode. Je hoeft je apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen en je hoeft ook geen app te openen.

3. Loop door het uitgangspoortje en houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het midden van de scanner van het uitgangspoortje totdat je een trilling voelt.

Op je compatibele iPhone met de nieuwste versie van iOS zijn Express-kaarten in de spaarstand nog tot vijf uur lang beschikbaar als de iPhone moet worden opgeladen. Je kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als je iPhone moet worden opgeladen. Als je dit vaak doet, kan de energiereserve voor Express-kaarten flink afnemen. Als je ervoor kiest om je iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Als je in winkels met je gebruikelijke creditcard of betaalkaart wilt betalen, ga je als volgt te werk:

• Op een iPhone met Touch ID druk je tweemaal op de thuisknop wanneer je iPhone is vergrendeld, of je selecteert je kaart in Wallet en logt in voordat je de iPhone in de buurt van de lezer houdt.

• Op iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR en nieuwer druk je tweemaal op de zijknop en verifieer je met Face ID voordat je de iPhone in de buurt van de lezer houdt.

Als een stationsmedewerker je moet helpen met je ov-kaart in Apple Pay, zet je je apparaat in de servicemodus voordat je het aan de stationsmedewerker overhandigt:

• Open de Wallet-app op je iPhone, tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding, tik op 'Kaartgegevens'het symbool 'Kaartgegevens', open vervolgens de servicemodus en authenticeer met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

• Als je een Apple Watch gebruikt, haal je deze van je pols af, voer je de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen en druk je tweemaal op de zijknop. Vervolgens selecteer je je openbaarvervoerkaart, druk je stevig op het scherm, tik je op 'Servicemodus' en vraag je de stationsmedewerker om de Apple Watch met het scherm naar beneden te houden.

Je Express-ov-kaart wijzigen

De eerste openbaarvervoerkaart die je aan Wallet toevoegt, wordt je Express-ov-kaart. Als je meer ov-kaarten toevoegt en je de Express-ov-kaart wilt wijzigen, voer je deze stappen uit.

Op een iPhone:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik vervolgens op 'Wallet en Apple Pay'.

2. Op iPhone 6s, iPhone 6s Plus en nieuwer tik je op 'Express-ov-kaart'. Op iPhone 6 en iPhone 6 Plus tik je op 'Automatische ov-kaart'.

3. Kies een nieuwe openbaarvervoerkaart en autoriseer deze met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

Op een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op de iPhone.

2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Wallet en Apple Pay' en tik vervolgens op 'Express-ov-kaart'.

3. Kies een nieuwe kaart en autoriseer deze door de toegangscode op je Apple Watch in te voeren.

Als je geen kaart wilt instellen als Express-ov-kaart, kies je 'Geen'.

Het saldo van je openbaarvervoerkaart controleren

Op de iPhone open je de Wallet-app en tik je vervolgens op je openbaarvervoerkaart. Het huidige saldo wordt weergegeven.

Als je een Apple Watch gebruikt, druk je tweemaal op de zijknop en swipe je naar je openbaarvervoerkaart om het saldo te zien.

Je kunt meldingen ontvangen wanneer het saldo laag is. Open hiervoor de Wallet-app, tik op je openbaarvervoerkaart, tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Kaartgegevens'het symbool 'Kaartgegevens'. Tik op 'Saldo' en vervolgens op 'Geen herinnering' en volg de stappen voor het configureren van meldingen.

Als het saldo van je openbaarvervoerkaart niet wordt bijgewerkt

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Tik op je openbaarvervoerkaart

3. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Kaartgegevens'het symbool 'Kaartgegevens'.

4. Schakel de servicemodus in en authenticeer vervolgens met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

Apple Watch en iPhone met openbaarvervoerkaart

Tik op de kaart om de servicemodus uit te schakelen. Als je saldo nog steeds niet klopt, start je de iPhone opnieuw op.

Geld toevoegen aan je openbaarvervoerkaart

Als je geld wilt toevoegen aan je openbaarvervoerkaart, gebruik je een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart die je aan Wallet hebt toegevoegd. Het minimum- en maximumbedrag dat je aan je iPhone of Apple Watch kunt toevoegen, kan per vervoersmaatschappij verschillen.

Op een iPhone:

1. Open de Wallet-app.

2. Tik op de openbaarvervoerkaart waaraan je geld wilt toevoegen.

3. Tik op 'Voeg geld toe', kies een bedrag en tik vervolgens op 'Voeg toe'.

4. Selecteer je UnionPay-creditcard of -betaalkaart en gebruik Face ID, Touch ID of je toegangscode om de transactie te voltooien.

Op een Apple Watch:

1. Open de Wallet-app.

2. Tik op je openbaarvervoerkaart.

3. Scrol naar 'Kaartopties' en tik op 'Voeg geld toe'.

4. Volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat er voldoende saldo op de openbaarvervoerkaart in Apple Pay staat om de reis volledig te betalen voordat je vertrekt. Controleer ook of de batterij van je apparaat voldoende is opgeladen voor de hele reis.

Je kunt ook geld toevoegen via de app van je vervoersbedrijf.

Meer informatie

1. In Shanghai kun je met je openbaarvervoerkaart betalen voor de metro, de bus, veerboten en maglev.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.