Apple TV-app en privacy

Je afspeelgeschiedenis, je zoekopdrachten, je aankopen en de vertrouwensscore van je apparaat worden gebruikt om je een persoonlijke ervaring te bieden, de ervaring van de voorziening te verbeteren, je meldingen te sturen en fraude te voorkomen. Het serie­nummer van je apparaat kan worden gebruikt om na te gaan of je in aanmerking komt voor aanbiedingen.

De Apple TV-app is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Privacy Icon

• Met de Apple TV-app heb je je favoriete tv-programma’s en films allemaal op één plek en krijg je aanbevelingen voor ander materiaal dat je mogelijk leuk vindt.
  • Apple verzamelt informatie over je aankopen, downloads en andere activiteiten in de Apple TV-app, welk materiaal je bekijkt en waar je dit materiaal bekijkt in de Apple TV-app en hiermee gekoppelde apps op je ondersteunde apparaten. We gebruiken deze informatie om je de dienst te bieden en om de Apple TV-app voor jou en anderen te verbeteren.
  • We verzamelen ook informatie over je aankopen, downloads en andere activiteiten in de Apple TV-app, en welk materiaal je bekijkt en waar je dit materiaal bekijkt, om functies en aanbevelingen op je af te stemmen en je meldingen te sturen. Je kunt het gebruik van gegevens voor dit doeleinde stopzetten zoals hieronder beschreven.
  • We gebruiken informatie over de films en tv-programma's die je koopt en downloadt om reclame aan je te richten en om ervoor te zorgen dat reclame in de App Store, in Apple News en Aandelen, indien beschikbaar, relevant voor je is. Jij bepaalt welke reclame je wilt zien, zoals hieronder wordt beschreven.
  • Om fraude op te sporen en te voorkomen, wordt informatie over je gebruik van het apparaat, waaronder het geschatte aantal telefoongesprekken dat je hebt gevoerd of het geschatte aantal e‑mails dat je hebt verzonden en ontvangen, gebruikt om een vertrouwensscore voor je apparaat te berekenen wanneer je probeert om iets te kopen. Deze berekening is zo ontworpen dat Apple de werkelijke waarden op je apparaat niet kan achterhalen. De scores worden gedurende een vaste tijdsduur op onze servers bewaard.

In de Apple TV-app kun je al je favoriete tv-programma's en films op één plaats bekijken. Je kunt materiaal bekijken dat je van Apple hebt gehuurd of gekocht. Indien beschikbaar, kun je dit materiaal ook bekijken via Apple TV+, Apple TV-kanalen en gekoppelde video-apps van andere partijen. Je kunt al dit materiaal bekijken via de Apple TV-app op ondersteunde apparaten die met dezelfde Apple ID zijn ingelogd.

Het aanbod in de Apple TV-app

We gebruiken je persoonlijke gegevens om de voorzieningen en functies in de Apple TV-app aan te bieden. Deze gegevens bevatten je account- en betalingsgegevens, die je in Instellingen kunt terugvinden en wijzigen.

Apple houdt bij wat je koopt en waarnaar je kijkt in de Apple TV-app op ondersteunde apparaten die met dezelfde Apple ID zijn ingelogd. Apple bewaart deze informatie samen met de Apple ID zodat we kunnen weergeven waarnaar je kijkt op je ondersteunde apparaten. Wanneer je inlogt bij apps van derden, verzamelt Apple ook informatie over de vraag of je je hebt geabonneerd op deze voorzieningen om materiaal weer te geven dat voor je beschikbaar is. Als je een app van derden toestemming verleent om een koppeling tot stand te brengen met de Apple TV-app, verzamelt en bewaart Apple informatie uit die app over wat je kijkt op al je ondersteunde apparaten, evenals je abonnementsstatus. Apple apps met materiaal dat wordt ondersteund, zoals Apple Music, worden automatisch gekoppeld wanneer je de Apple TV-app voor het eerst gebruikt.

De informatie over wat je bekijkt bestaat uit welk materiaal je afspeelt, wanneer je het afspeelt, het apparaat waarop je het afspeelt en waar in het materiaal je hebt gepauzeerd of bent gestopt met kijken. We verzamelen ook een gedetailleerde geschiedenis van alle afspeelactiviteit voor Apple TV-kanalen en Apple TV+.

Als je toestaat dat de Apple TV-app toegang heeft tot je locatie, wordt je locatie gebruikt om te bepalen wat er beschikbaar is in je regio, inclusief lokaal materiaal, zoals live wedstrijden, evenementen en nieuws. Bepaald materiaal bevat geografisch relevante reclame.

De Apple TV-app verbeteren

Apple verzamelt informatie over de manier waarop je de Apple TV-app en je account gebruikt, inclusief de functies je gebruikt (bijvoorbeeld 'Volgende' of de bibliotheek), waar je naar zoekt, je omgang met meldingen, welke pagina's je bezoekt of bekijkt en informatie over fouten of crashes in de app en de postcode die voor de facturering wordt gebruikt. We gebruiken deze informatie, geschatte locatie-informatie waarmee je identiteit niet kan worden achterhaald, en informatie over wat je bekijkt om de voorziening voor jou en anderen te verbeteren en te optimaliseren. We verzamelen ook informatie over je apparaat, zoals het type apparaat, via welk kanaal je apparaat is verkregen, de versie van je besturings­systeem en de hoeveel­heid vrije ruimte op je apparaat. We kunnen deze gegevens gebruiken om te beoor­delen of het gevraagde materiaal kan worden gedown­load, om algemene trends in opslag en het gebruik van het apparaat te begrijpen en om te zien of je apparaat verbinding maakt via wifi of een mobiel netwerk. Zo konden wij bijvoor­beeld door kennis over de beschik­bare ruimte op je apparaat een functie ontwerpen waarmee je een film op je iPhone kunt kopen zonder deze direct te downloaden. Als je SharePlay gebruikt om materiaal met andere gebruikers te kijken, verzamelt de Apple TV-app dat je dat materiaal hebt gekeken tijdens een SharePlay-sessie en het aantal apparaten dat aan de sessie heeft deel­genomen, maar geen gegevens waaruit de identiteit van de deel­nemers aan een SharePlay-sessie kan worden achter­haald.

De Apple TV-app personaliseren

We stemmen de Apple TV-app op je af door je materiaal te laten ontdekken dat voor jou het meest relevant is. We kunnen bijvoorbeeld films aanbevelen die je volgens ons wellicht interessant vindt op basis van films die je eerder hebt bekeken. Om personalisatie te bieden, gebruiken we informatie over onder andere je kijkgedrag, aankopen, abonnementen, downloads, surfgedrag en andere activiteiten in de Apple TV-app, plus informatie uit je account, zoals je leeftijd.

Als je niet wilt dat Apple informatie verzamelt over je kijkgedrag in de Apple TV-app op dit apparaat voor personalisatie­doeleinden op alle apparaten die de Apple TV-app ondersteunen, kun je 'Gebruik afspeel­geschiedenis' uitschakelen in Instellingen. Ga op je iOS- of iPadOS-apparaat in Instellingen naar 'TV' > 'Gebruik afspeelgeschiedenis'. Ga op je visionOS- of tvOS-apparaat in Instellingen naar 'Apps' > 'TV' > 'Gebruik afspeelgeschiedenis'.

Je kunt personalisatie­functies uitschakelen in de App Store, Apple Books, iTunes Store, Apple TV, Apple Podcasts en voor abonnementen van Apple door 'Persoonlijke aanbevelingen' voor je Apple ID uit te schakelen. Ga op je iOS-, iPadOS- of visionOS-apparaat in Instellingen naar '[je naam]' > 'Media en aankopen' > 'Toon account' en tik om 'Gepersonaliseerde aanbevelingen' uit te schakelen. Ga in de Apple TV-app op de Mac naar 'Account' > 'Accountinstellingen' > 'Instellingen'.

Communicatie met jou

Apple gebruikt mogelijk informatie over je account, zoals de Apple producten die je bezit, je abonnementen op diensten van Apple, de Apple apps die je downloadt en de postcode die voor de facturering wordt gebruikt, om je berichten te sturen over de Apple TV-app en andere Apple producten, diensten en aanbiedingen die voor jou interessant kunnen zijn, waaronder Apple One. Informatie over je apparaat, zoals het serienummer van het apparaat, of informatie over je relevante App Store-abonnementen worden mogelijk gebruikt om na te gaan of je in aanmerking komt voor aanbiedingen van Apple. Als je deel uit­maakt van een 'Delen met gezin'-groep, kan Apple je berichten sturen over producten, diensten en aan­biedingen die beschik­baar voor je zijn via 'Delen met gezin'. Als je een abonne­ment neemt op Apple One, kunnen we je e‑mails en push­meldingen sturen over de functies van elk van de diensten waarop je je hebt geabonneerd. Apple gebruikt mogelijk ook informatie over je activiteiten binnen de Apple TV-app om je e‑mails en pushmeldingen te sturen over nieuwe functies, inhoud en aanbiedingen die beschikbaar zijn in de Apple TV-app. Je kunt je e‑mailvoorkeuren wijzigen en je afmelden voor het ontvangen van dergelijke e‑mails door naar appleid.apple.com te gaan. Als je meldings­voorkeuren op je iOS-, iPadOS- of visionOS-apparaat wilt bijwerken, ga je in Instellingen naar 'Meldingen' > 'TV'.

Reclame

Als je toestaat dat de Apple TV-app toegang heeft tot je locatie, wordt je locatie mogelijk gebruikt in de Apple TV-app om geografisch relevante reclame aan je te richten.

Als gepersonaliseerde reclame is ingeschakeld, kan het reclameplatform van Apple voor andere apps, zoals de App Store, Apple News en Aandelen, je gegevens (inclusief gegevens over de films en tv-programma's die je bij Apple koopt) gebruiken om reclame in die apps weer te geven die relevanter voor je is.

Als je van het reclameplatform van Apple geen reclame wilt ontvangen die is gericht op je interesses, kun je gepersonaliseerde reclame uitschakelen. Als je gepersonaliseerde reclame uitschakelt, kan Apple je informatie niet gebruiken voor gerichte reclame. De hoeveelheid reclame die je ontvangt, wordt mogelijk niet verminderd, maar de reclame is mogelijk minder relevant voor je.

Je kunt je instellingen voor 'Gepersonaliseerde reclame' wijzigen door in Instellingen naar 'Privacy en beveiliging' > 'Apple reclame' te gaan.

Meer informatie over Apple reclame en privacy vind je op www.apple.com/nl/legal/privacy/data/nl/apple-advertising.

Meer informatie over hoe je je kunt afmelden voor gepersonaliseerde reclame in de App Store, in Apple News en Aandelen vind je op support.apple.com/kb/HT202074.

Delen met derden

Wij verstrekken bepaalde niet-persoonlijke gegevens aan onze adverteerders en strategische partners die met Apple samenwerken om onze producten en voorzieningen te leveren, onze producten op de markt te brengen en namens Apple reclame te verkopen die wordt weergegeven in de App Store, in Apple News en Aandelen. We kunnen bijvoorbeeld niet-persoonlijke gegevens over je transacties en kijkactiviteit, evenals samengevoegde demografische informatie over de gebruiker, zoals leeftijdsgroep, gender (wat kan worden afgeleid uit gegevens zoals je naam en aanhef in je Apple ID-account) en regio met strategische partners van de app Apple TV delen, zoals eigenaren van materiaal, zodat zij het rendement van hun creatieve werk kunnen meten, kunnen voldoen aan royalty- en boekhoudkundige vereisten en hun producten en diensten kunnen verbeteren.

Als je mobiele­netwerk­aanbieder abonnementen op Apple TV+ en gratis proef­periodes aanbiedt, kan Apple je telefoon­nummer controleren om te bepalen of je in aanmerking komt via een partner­overeenkomst met een mobiele­netwerk­aanbieder. Als je je aanmeldt voor een abonnement of gratis proefperiode van Apple TV+ via je mobiele­netwerk­aanbieder of een andere partner van Apple, gebruikt Apple je telefoon­nummer of een unieke account-ID die door de partner is gedeeld om je account te identificeren en om je mobiele­netwerk­aanbieder of andere partner te laten weten dat je je abonne­ment hebt geactiveerd. We gebruiken het telefoon­nummer dat of de unieke ID die aan je abonnement is gekoppeld om je account te verifiëren als je inlogt en om je abonnement op Apple TV+ aan je account te koppelen.

Als je inlogt bij de Apple TV-app op een niet-Apple apparaat, kan Apple informatie met de aanbieder van het platform delen om de app te laten functioneren, zodat het materiaal uit je Apple TV-abonnementen op het platform wordt weergegeven en om platformfuncties te ondersteunen, zoals het verstrekken van zoekresultaten en gepersonaliseerde aanbevelingen. Dit kan informatie bevatten over de vraag of je de Apple TV-app hebt geopend en, indien beschikbaar, of je je hebt geabonneerd op Apple TV+ en Apple TV-kanalen. Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met het delen van je abonnementsgegevens in de instellingen van de Apple TV-app op je niet-Apple apparaat, hoewel dit kan leiden tot beperkingen in de manieren waarop Apple TV-materiaal op het platform wordt weergegeven.

Op ondersteunde apparaten die niet van Apple zijn kun je ervoor kiezen om wat je in de Apple TV-app kijkt, koopt of huurt, inclusief materiaal uit Apple TV+, Apple TV-kanalen en ander materiaal (indien beschikbaar) te delen met de aanbieder van je externe platform. Hieronder kan het volgende vallen: je profielnaam of andere informatie die wordt gebruikt om je gegevens uit de Apple TV-app te matchen met je account of profiel op je apparaat dat niet van Apple is. De aanbieder van je platform kan je informatie uit de Apple TV-app gebruiken om platformfuncties te laten werken, zoals het weergeven van de programma's die gaande zijn en gepersonaliseerde aanbevelingen. Je kunt dit uitschakelen door naar de instellingen van de Apple TV-app op je niet-Apple apparaat te gaan. Op sommige apparaten kan dit je naar de instellingen van het platform leiden.

Als je ervoor kiest om in te loggen bij de Apple TV-app op een niet-Apple apparaat, moet je de voorwaarden, het privacybeleid en informatie over de werkwijze van de aanbieder van het platform lezen om te begrijpen welke gegevens de aanbieder verzamelt, gebruikt en deelt.

Bewaarperiode

We bewaren persoon­lijke gegevens die gekoppeld zijn aan je aankopen, down­loads en kijk­activiteit in de Apple TV-app gedurende diverse perioden, afhanke­lijk van zakelijke behoeften, contractuele verplich­tingen en wettelijke vereisten. Voor aankopen en downloads is vaak een bewaar­periode van ten minste 10 jaar vereist, maar in regio's zoals China kan die periode 30 jaar zijn. We bewaren ook een record van je aankopen en downloads van materiaal zolang je een account bij ons hebt, zodat je dat materiaal kunt down­loaden in overeen­stemming met onze toepasse­lijke voor­waarden. We bewaren andere gegevens, zoals surf­gedrag en zoek­opdrachten, gedurende maximaal twee jaar. Bepaalde gegevens, zoals transacties, maar niet je bewaarde kaart­gegevens, kunnen echter als bedrijfs­informatie worden bewaard, ook nadat je je account hebt gesloten of de Apple TV-app niet meer gebruikt.

Als je een betaal­kaart gebruikt, kan Apple je kaart­nummer en factuur­gegevens bewaren en deze auto­matisch bijwerken voor latere aankopen, terug­kerende trans­acties of andere doel­einden die je autoriseert. Apple kan deze gegevens verkrijgen via je financiële instelling of je betalings­netwerk en kan deze ook gebruiken ter verificatie en ter voor­koming van fraude.

De afspeel­geschiedenis wissen

Je kunt je afspeel­geschiedenis in de Apple TV-app wissen in Instellingen. Ga in de Apple TV-app op je iOS-, iPadOS- of visionOS-apparaat naar 'Account' > 'Wis afspeelgeschiedenis'. In tvOS ga je in Instellingen naar 'Apps' > 'TV' > 'Wis afspeel­geschiedenis'. Hiermee verwijder je alle tv-programma's en films uit de wacht­rij 'Volgende' en verwijder je je gehele afspeel­geschiedenis uit je account. Dit is van toepassing op je afspeelgegevens die door Apple worden bewaard en gebruikt op apparaten waarop dezelfde Apple ID wordt gebruikt. Als je een niet-Apple apparaat gebruikt en ervoor hebt gekozen om datgene wat je bekijkt te delen met de aanbieder van dat platform, heeft het wissen van je afspeelgeschiedenis geen invloed op de afspeelgegevens die worden opgeslagen door de aanbieder van het platform. Lees de voorwaarden, het privacybeleid en informatie over de werkwijze van de aanbieder van het platform om te begrijpen of je de gegevens die de aanbieder bewaart, kunt verwijderen.

Je kunt afzon­derlijke onder­delen uit de wacht­rij 'Volgende' verwijderen door de aflevering lang ingedrukt te houden en 'Verwijder uit 'Volgende'' te kiezen. Als je in het­zelfde menu 'Verwijder uit 'Recent gekeken'' kiest, wordt de afleve­ring ook niet gebruikt voor het genereren van gepersona­liseerde aanbeve­lingen. Apple bewaart echter wel informatie over je afspeel­geschiedenis van Apple TV-kanalen en Apple TV+ vanwege rapportage- en royalty­vereisten.

Gekoppelde apps van derden

Je moet deel­nemende apps van derden afzonderlijk toe­stemming geven om te worden gekoppeld aan de Apple TV-app om informatie over wat je bekijkt in die apps met Apple te delen. Wanneer je de Apple TV-app configureert, wordt je mogelijk voor meerdere apps tegelijk om toestemming gevraagd. Sommige van deze apps kunnen apps zijn die je nog niet hebt geïnstalleerd op dat apparaat, en je voorkeuren worden toegepast wanneer deze apps later worden geïnstalleerd. Je kunt je voorkeuren voor elke app wijzigen in Instellingen, ongeacht of je wel of geen toestemming hebt gegeven.

Als je op enig moment besluit dat je een van je apps van derden niet langer aan de Apple TV-app wilt koppelen, kun je die app los­koppelen van de Apple TV-app. Apple verzamelt dan geen afspeel­gegevens meer van deze app van derden. Ga in de Apple TV-app op je iOS-, iPadOS- of visionOS-apparaat naar 'Account' > 'Gekoppelde apps', selecteer de app van derden en schakel deze uit. In tvOS ga je in Instellingen naar 'Apps' > 'TV' > 'Koppel aan TV', selecteer je de app van derden en schakel je deze uit. Wanneer je een app van derden uit de Apple TV-app verwijdert, kun je ook opgeven dat alle afspeel­gegevens die Apple heeft verzameld over materiaal uit die app dat je hebt bekeken, moeten worden gewist door de optie 'Verwijder en wis afspeel­geschiedenis' te kiezen. Je kunt ook te allen tijde opgeven dat al je afspeel­gegevens die Apple heeft verzameld over alle materiaal dat je hebt bekeken in de Apple TV-app, moeten worden gewist, op de manier die hier­boven wordt beschreven. Door in de hier­boven beschreven situaties de afspeel­geschiedenis te wissen worden alleen de afspeel­gegevens uit apps van derden gewist die worden bewaard en gebruikt door Apple voor de Apple TV-app. Het wissen van de afspeel­geschiedenis heeft geen invloed op afspeel­gegevens die door een aanbieder van de app van derden worden verzameld (bijvoorbeeld in hun eigen app of op hun eigen servers).

Lees ook de voorwaarden, het privacybeleid en de handelspraktijken van je deelnemende apps van derden aandachtig door zodat je inzicht hebt in de manier waarop deze je afspeelgegevens en daaraan gerelateerde informatie gebruiken en delen.

Groeps­aanbevelingen

Als je ervoor kiest om 'Groeps­aanbevelingen' op een Apple TV-apparaat in te schakelen, wordt er informatie over je kijk­geschiedenis gebruikt om groeps­aanbevelingen te doen voor elke wille­keurige combinatie van aangemelde gebruikers op dezelfde Apple TV. Als zich een account voor een kind in de groep bevindt, worden er ook aanbevelingen voor kinderen gedaan, maar wordt de kijk­geschiedenis van het kind niet gebruikt. Je kunt 'Groeps­aanbevelingen' voor je account op elk moment uitschakelen door in Instellingen naar 'Gebruikers en accounts' te gaan, je profiel te selecteren en vervolgens 'Voor iedereen' te selecteren.

Fraude en andere kwaadaardige activiteiten voorkomen

We verzamelen ook persoon­lijke gegevens om fraude en andere kwaad­aardige activiteiten in de Apple TV-app te voorkomen. Deze gegevens bevatten informatie over het apparaat, zoals het type apparaat en de software­versie, informatie over de locatie (indien beschik­baar), download- en aankoop­geschiedenis en hoe je de Apple TV-app verder gebruikt.

Wanneer je iets probeert te kopen, wordt mogelijk informatie over je gebruik van het apparaat, waaronder het geschatte aantal telefoon­gesprekken dat je hebt gevoerd of het geschatte aantal e‑mails dat je hebt verzonden en ontvangen, gebruikt om een vertrouwens­score voor je apparaat te berekenen. De berekening is zo ontworpen dat Apple de onder­liggende waarden op je apparaat niet kan achter­halen. De score wordt gedurende een vaste tijds­duur op onze servers bewaard.

Toepasselijke juridische basis voor het verwerken van persoonlijke gegevens

We verwerken je persoonlijke gegevens in de Apple TV-app over het algemeen voor het uitvoeren van je contract met Apple, zoals noodzakelijk voor het aanbieden van de voorziening en om onze wettelijke verplichtingen na te leven. Indien instemming de toepasselijke juridische basis is, streven we hiernaar in overeenstemming met toepasselijke lokale wetgeving.

Indien toepasselijke lokale wetgeving dit toestaat, verwerken we persoonlijke gegevens als noodzakelijk voor onze wettelijke belangen of die van een derde partij voor de volgende doeleinden:

• Beschikbaar en relevant materiaal tonen, inclusief van diensten van derden
  • Controleren of je in aanmerking komt voor aanbiedingen, de dienst voor jou en anderen optimaliseren en verbeteren en je kennisgevingen sturen over de Apple TV-app en andere producten, diensten en aanbiedingen van Apple die voor jou interessant kunnen zijn
  • Fraude en andere kwaadaardige activiteiten voorkomen

De gebruikte gegevens omvatten:

• Je gebruik van de Apple TV-app, inclusief welke functies je gebruikt (bijvoorbeeld 'Volgende' of de bibliotheek), waar je naar zoekt, je interacties met meldingen, welke pagina's je bezoekt of bekijkt, wat je kijkt, koopt, een abonnement op neemt en downloadt en informatie over fouten of crashes in de app
  • Informatie over je apparaat en account
  • De vertrouwensscore van je apparaat
  • Je locatie

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacy­beleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 5 maart 2024