Als u de Apple Music-app niet kunt vinden of installeren op Android

Er is een bekend probleem dat voorkomt dat Apple Music en andere apps worden weergegeven in de Google Play Store wanneer sommige apparaten bepaalde schermresolutie-instellingen gebruiken. Als u Apple Music in de Google Play Store op getroffen apparaten vindt, ziet u mogelijk een foutmelding waarin wordt aangegeven dat Apple Music niet compatibel is met uw apparaat.

Als u Apple Music niet kunt vinden of Google Play meldt dat Apple Music niet compatibel is met uw apparaat, probeer dan uw resolutie-instellingen op uw Android-apparaat te wijzigen met de onderstaande stappen. U kunt ook de app rechtstreeks downloaden vanaf de Apple-website.

De resolutie-instellingen wijzigen

1. Ga op uw Android-apparaat naar 'Instellingen' >'Beeldscherm' > 'Schermresolutie'.
    Het pad naar de schermresolutie-instellingen op uw apparaat kan afwijken.
  2. Stel de schermresolutie in op de standaardinstelling voor uw apparaat. Als u niet zeker weet wat de standaardinstelling is, probeert u FHD+. Als FHD+ niet werkt, probeert u WQHD+.
  3. Wis uw cache en gegevens van de Google Play Store. Lees hoe u de cache en gegevens van een app kunt wissen.
  4. Open de Google Play Store-app op uw apparaat en zoek naar Apple Music.

Als u de Apple Music-app nog steeds niet kunt vinden of installeren, stelt u uw instellingen opnieuw in om de beeldschermvoorkeuren opnieuw in te stellen.

Wanneer u de cache en gegevens van de Google Play Store wist, veranderen mogelijk sommige appinstellingen. Controleer aan het einde van het proces uw instellingen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.