Ethernet-snelheden op de iMac Pro

Lees hier hoe u optimaal gebruikmaakt van de 10 Gb-poort op een iMac Pro.

De iMac Pro heeft een 10 Gb Nbase-T Ethernet-poort die snelheden van 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb en 10 Gb ondersteunt via RJ-45-connectors en standaard twisted-pair koperkabel met een lengte van maximaal 100 meter.

Wanneer u een iMac Pro verbinding laat maken met een ander apparaat, wordt de hoogst mogelijke snelheid automatisch onderhandeld. De snelheid is afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat en de Ethernet-kabel. Als het apparaat waarmee u verbinding maakt bijvoorbeeld geschikt is voor 10 Gbps, en de gebruikte kabel die snelheid ondersteunt, dan verloopt de gegevensoverdracht tussen de iMac Pro en het apparaat met een snelheid van 10 Gbps.

Bekijk in de onderstaande tabel hoe het kabeltype dat u gebruikt de Ethernet-snelheid beïnvloedt. De getoonde snelheden gelden voor kabels met een lengte tot 100 meter, tenzij anders aangegeven.

10BaseT 100BaseT 1 Gbps 2,5 Gbps 5 Gbps 10 Gbps
Cat5e Ethernetkabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Niet
ondersteund
Cat6 Ethernetkabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund tot een lengte van 55 m
Cat6a Ethernetkabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund

Meer informatie

• Wanneer u Windows gebruikt via Boot Camp op een iMac Pro, kunt u de snelheid van de Ethernetpoort het beste op 'Automatische detectie' laten staan. Als u de koppelingssnelheid handmatig configureert in het Windows-configuratiescherm via de optie 'Netwerk en internet', bereikt u mogelijk Ethernet-snelheden tot maximaal 1 Gbps.
  • Als de overdrachtssnelheden tussen de iMac Pro en een ander via Ethernet verbonden apparaat lager zijn dan verwacht, controleert u eerst of u een ondersteund kabeltype en ondersteunde kabellengte gebruikt. Vervolgens raadpleegt u de fabrikant om te controleren of de firmware up-to-date is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.