10-Gb Ethernet gebruiken op de iMac Pro, Mac mini en Mac Pro

Lees hier hoe de beste prestaties krijgt met de 10-Gb Ethernet-poort op de iMac Pro, Mac mini of Mac Pro.

De iMac Pro en Mac Pro worden geleverd met een ingebouwde 10-Gb Nbase-T Ethernet-poort, en de Mac mini (2018) kan optioneel met 10-Gb Ethernet worden geleverd. Deze poort ondersteunt 1-Gb, 2,5-Gb, 5-Gb en 10-Gb Ethernet bij gebruik van RJ-45-connectors en standaard twisted-pair koperkabels met een lengte van maximaal 100 meter.

Wanneer u uw iMac Pro, Mac mini of Mac Pro via Ethernet op een ander apparaat aansluit, wordt automatisch de hoogst mogelijke snelheid onderhandeld. De snelheid is afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat en de Ethernet-kabel. Als het apparaat dat u aansluit bijvoorbeeld geschikt is voor 10 Gbps (en de kabel die u gebruikt deze snelheid ook ondersteunt), kunnen uw Mac en het apparaat gegevens overzetten met een snelheid van 10 Gbps.

Bekijk in de onderstaande tabel hoe het kabeltype dat u gebruikt de Ethernet-snelheid beïnvloedt. De getoonde snelheden gelden voor kabels met een lengte tot 100 meter, tenzij anders aangegeven.

10BaseT 100BaseT 1 Gbps 2,5 Gbps 5 Gbps 10 Gbps
Cat5e Ethernet-kabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Niet
ondersteund
Cat6 Ethernet-kabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund tot een lengte van 55 m
Cat6a (of hoger) Ethernet-kabel Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund

Meer informatie

• Wanneer u Windows gebruikt via Boot Camp op een iMac Pro, Mac mini of Mac Pro, kunt u de snelheid van de Ethernet-poort het beste instellen op 'Automatische detectie'. Als u de verbindingssnelheid handmatig configureert in het gedeelte 'Netwerk en internet' van de instellingen van Windows, bereikt u mogelijk slechts een Ethernet-snelheid van maximaal 1 Gbps.
  • Als de snelheid voor het overzetten van gegevens tussen een Mac en een ander apparaat dat is verbonden via Ethernet, lager is dan verwacht, controleert u eerst of u een kabeltype en -lengte gebruikt die de verwachte snelheid ondersteunt. Vervolgens informeert u bij de fabrikant of de firmware van dat apparaat up-to-date is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.