Muzieknummers toevoegen aan de wachtrij om als volgende af te spelen

Met de Apple Music-app kunt u een wachtrij maken van de muzieknummers waarnaar u wilt luisteren. Laat vrienden muziek toevoegen aan uw wachtrij. Zet uw wachtrij over van uw iPhone naar uw HomePod en vice versa, zodat u non-stop kunt blijven luisteren.

Muziek toevoegen aan de 'Volgende'-afspeellijst

Volg de onderstaande stappen voor uw apparaat.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app en speel een nummer, album of afspeellijst af.
  2. Zoek muziek die u wilt toevoegen aan de wachtrij 'Volgende'.
    • Open een album of afspeellijst om deze toe te voegen. Tik op 'Meer' het symbool 'Meer opties' op uw iPhone, iPad of iPod touch. Tik op 'Meer' het symbool 'Meer opties' op uw Android-apparaat.
    • Houd een nummer ingedrukt om het toe te voegen.
  3. Tik op 'Speel hierna af'  of 'Speel later af' .

Uw wachtrij 'Volgende' beheren

Tik op het nummer dat onderin het scherm wordt afgespeeld om 'Huidige' te openen en tik daarna op 'Volgende' . Vanaf hier kunt u:

• Uw wachtrij opnieuw rangschikken: druk op het symbool 'Wijzig volgorde'-symbool naast een nummer en sleep het omhoog of omlaag.
  • Een nummer verwijderen: veeg naar links over het nummer en tik op 'Verwijder'.
  • Uw luistergeschiedenis bekijken: scrol omhoog naar 'Geschiedenis' om de muziek te zien waarnaar u hebt geluisterd.

Als u een nieuw album of nieuwe afspeellijst afspeelt, wordt er een optie weergegeven om de wachtrij 'Volgende' te bewaren of te wissen.

Op uw Mac of pc

1. Op uw Mac opent u de Apple Music-app. Op uw pc opent u iTunes voor Windows.
  2. Speel een nummer, album of afspeellijst af.
  3. Zoek muziek die u wilt toevoegen aan de wachtrij 'Volgende'.
  4. Klik op uw Mac naast een nummer, album of afspeellijst op 'Meer' . Klik op uw pc met de rechtermuisknop op het nummer, album of afspeellijst.
  5. Kies 'Speel hierna af' of 'Speel later af'.

Uw wachtrij 'Volgende' beheren

Klik rechtsboven in het venster op 'Volgende' . Vanaf hier kunt u:

• De volgorde van uw wachtrij wijzigen: een nummer omhoog of omlaag slepen.
  • Een nummer verwijderen: houd uw cursor erover en klik op 'Verwijder' het symbool 'Verwijder'.

Als u een nieuw album of nieuwe afspeellijst afspeelt, wordt er een optie weergegeven om de wachtrij 'Volgende' te bewaren of te wissen.

Op een Apple TV of HomePod

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u met de Apple Music-app op uw iPhone, iPad of iPod touch muziek toevoegen aan de wachtrij van uw Apple TV of HomePod.

1. Verbind uw iPhone, iPad of iPod touch met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of HomePod.
  2. Open de Apple Music-app en tik op de speler aan de onderkant van het scherm om 'Huidige' te openen.
  3. Tik op AirPlay .
  4. Scrol en tik op de kaart voor HomePod of Apple TV. Tik er daarna nogmaals op om terug te keren naar de Apple Music-app en de wachtrij 'Volgende' voor dat apparaat te zien.
  5. Zoek muziek die u wilt toevoegen aan de wachtrij 'Volgende'.
    • Open een album of afspeellijst en tik op 'Meer' het symbool 'Meer opties' in de rechterbovenhoek om deze toe te voegen.
    • Houd een nummer ingedrukt om het toe te voegen.
  6. Tik op 'Speel hierna af'  of 'Speel later af' .

De bediening van de wachtrij 'Volgende' delen

Als u bij een vriend thuis bent of gasten op bezoek hebt, kunt u gezamenlijk de wachtrij 'Volgende' voor een Apple TV of HomePod beheren. Het enige dat iedereen nodig heeft is een abonnement op Apple Music en een iPhone, iPad of iPod touch die met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als de HomePod of Apple TV.

1. Open de Apple Music-app en tik op de speler aan de onderkant van het scherm om 'Huidige' te openen.
  2. Tik op AirPlay .
  3. Scrol en tik op de kaart voor HomePod of Apple TV. Tik er daarna nogmaals op om terug te keren naar de Apple Music-app en de wachtrij 'Volgende' voor dat apparaat te zien.
  4. Zoek muziek die u wilt toevoegen aan de wachtrij 'Volgende'.
    • Tik op 'Meer' het symbool 'Meer opties' in de rechterbovenhoek om een album of afspeellijst toe te voegen.
    • Houd een nummer ingedrukt om het toe te voegen.
  5. Tik op 'Speel hierna af'  of 'Speel later af' .

De wachtrij 'Volgende' overzetten naar uw iPhone en HomePod

Update uw HomePod en iPhone naar de nieuwste versie van iOS. Daarna kunt u de nummers waarnaar u luistert automatisch of met een simpele tik heen en weer tussen uw apparaten sturen.

• Om de nummers die u op uw iPhone luistert naar uw HomePod te sturen, legt u uw iPhone op minder dan een meter afstand van uw HomePod. Tik daarna op het bericht 'Speel af op HomePod' op uw iPhone.
  • Om de nummers die u luistert automatisch van uw iPhone naar HomePod te sturen en vice versa, houdt u de iPhone bij de bovenkant van uw HomePod.

HomePod is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.