macOS-compatibiliteit met Cisco QoS Fastlane

Lees hier welke Mac-computers de nieuwste wifioptimalisaties van Cisco voor bedrijven ondersteunen.

Vanaf macOS High Sierra en voorkomend in de draadloze Cisco-controller release 8.3, wordt QoS Fastlane ondersteund. Alle hardware die compatibel is met macOS High Sierra ondersteunt QoS Fastlane. Meer informatie over de compatibiliteit van een specifiek Mac-model met High Sierra.

Over QoS Fastlane

Draadloos programmaverkeer in bedrijfsomgevingen moet vaak worden geprioriteerd op type. Vanwege realtime programmabeperkingen heeft spraak via wifiverkeer bijvoorbeeld een hogere prioriteit nodig dan Safari-webverkeer.

Er bestaan verschillende standaarden die netwerkapparaten helpen overeenstemming te bereiken over hoe verschillende typen verkeer worden gemarkeerd om er zeker van te zijn dat ze zijn geprioriteerd. QoS Fastlane vereenvoudigt dit overeenstemmingsproces aanzienlijk zodat overbelasting van het netwerk wordt geminimaliseerd en tijdgevoelig verkeer (zoals spraak of video) tijdig wordt afgeleverd.

Om de macOS-apps te kiezen waarvan het verkeer moet worden geprioriteerd door QoS Fastlane, moet u het netwerk configureren met een configuratieprofiel.

Lees meer over payloads van configuratieprofielen en het toevoegen van goedgekeurde programma's voor macOS High Sierra.

Meer informatie

Draadloze Cisco-controllers die compatibel zijn met release 8.3 ondersteunen QoS Fastlane. Cisco-toegangspunten die compatibel zijn met 802.11n en 802.11ac ondersteunen QoS Fastlane.

Meer informatie over QoS en QoS Fastlane:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.