Face ID gebruiken om iWork-documenten te openen

Als u wachtwoorden gebruikt om Pages-, Numbers- of Keynote-documenten te beschermen, kunt u Face ID instellen om documenten te openen door naar uw iPhone of iPad te kijken.

Als u documenten in iWork maakt, kunt u een wachtwoord instellen dat gebruikers moeten invoeren als ze het bestand willen openen. Met iPhone- en iPad-modellen die Face ID ondersteunen, kunt u Face ID gebruiken in plaats van het wachtwoord in te voeren. Als u een iPhone of iPad hebt die Touch ID ondersteunt, kunt u Touch ID gebruiken om uw iWork-documenten te openen.

Om met wachtwoord beveiligde documenten te ontgrendelen met Face ID, moet u eerst Face ID configureren op uw iPhone of iPad. De eerste keer dat u een vergrendeld Pages-, Numbers- of Keynote-document opent met Face ID, wordt u gevraagd om de iWork-app toe te staan om Face ID te gebruiken. Dit gebeurt maar eenmaal per app. U kunt deze instelling wijzigen in 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' > 'Andere apps'.

Een wachtwoord toevoegen aan een document

Wanneer het document is geopend in Pages, Numbers of Keynote op uw iPhone of iPad, tikt u op knop Meer  en tikt u vervolgens op Stel wachtwoord in. Voer uw wachtwoord in de velden 'Wachtwoord' en 'Controle' in en voeg dan een wachtwoordaanwijzing toe als geheugensteuntje. Controleer of 'Open met Face ID' is ingeschakeld en tik vervolgens op Gereed.

Face ID gebruiken om met een wachtwoord beveiligde documenten te openen

Wanneer u een met een wachtwoord beveiligd document voor de eerste keer opent, voert u het wachtwoord van het document in. Als u Face ID hebt ingesteld op uw iPhone of iPad, ziet u ook dat de optie 'Open met Face ID' is ingeschakeld.

De volgende keer dat u dit document opent, kunt u gewoon naar uw apparaat kijken in plaats van het wachtwoord van het document te typen. Als uw gezicht na twee pogingen niet wordt herkend, kunt u het wachtwoord van het document typen.