Animoji gebruiken op een iPhone of iPad Pro

Met een compatibele iPhone of iPad Pro kunt u uw eigen animoji aanmaken die uw stem gebruikt en uw gezichtsuitdrukkingen nabootst.

U hebt een iPhone X of nieuwer, of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) of nieuwer nodig om animoji te gebruiken. Controleer of uw apparaat compatibel is.

Animoji aanmaken en versturen

Maak uw eigen animoji en deel deze met andere gebruikers van een iOS-apparaat, Mac of smartphone:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool
  3. Kies een animoji. Tik op grijze-balksymbool om uw animoji op het volledige scherm te bekijken.
  4. Kijk in uw iPhone of iPad en plaats uw gezicht binnen het kader.
  5. Tik op opnamesymbool om te starten met opnemen. Om de opname te stoppen, tikt u op symbool stop opname. U kunt tot dertig seconden opnemen.
  6. Tik op  in de linkerbovenhoek om een voorbeeld van uw animoji te zien. Als u een andere animoji met dezelfde opname wilt gebruiken, tikt u op een animoji. Tik op  om de animoji te verwijderen.
  7. Tik op symbool verstuur bericht om de animoji te versturen.

Om een animoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Een animoji-sticker aanmaken

Versier uw berichten met uw eigen animoji-stickers. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool
  3. Kies een animoji, kijk vervolgens naar uw iPhone of iPad en plaats uw gezicht binnen het kader.
  4. Neem een gezichtsuitdrukking op, houd vervolgens uw vinger op de animoji en sleep deze naar de berichtenreeks.

Lees meer over het gebruik van animoji- en memoji-stickers.

Om een animoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Een animoji bewaren

1. Open het bericht.
  2. Houd de animoji ingedrukt.
  3. Tik op 'Bewaar'.

U kunt ook in het bericht op de animoji tikken om deze in het volledige scherm te openen. Daarna tikt u op  gevolgd door 'Bewaar video'. U kunt een bewaarde animoji vinden in de Foto's-app op uw iOS-apparaat, maar u kunt animoji-stickers niet bewaren.

Om een animoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Animoji gebruiken met FaceTime

1. Open FaceTime en start een gesprek.
  2. Tik op effectensymbool wanneer het gesprek start.
  3. Tik op de animoji of memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw animoji of tik op x-symbool om door te gaan zonder animoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2 tot en met 4 om tijdens een FaceTime-gesprek uw animoji of memoji te wijzigen of te verwijderen.

Om een animoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Camera-effecten gebruiken met uw animoji

Maak uw gesprekken nog levendiger met camera-effecten. Snel een foto of video met animoji aanmaken en delen:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht aan te maken. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op camerasymbool en maak vervolgens een foto of video.
  3. Tik achtereenvolgens op effectensymbool en animoji-symbool en kies vervolgens uw animoji. U kunt meer effecten toevoegen aan uw foto of video.
  4. Nadat u de animoji hebt geselecteerd die u wilt gebruiken, tikt u op  in de rechterbenedenhoek en vervolgens op symbool met een grijze cirkel.
  5. Tik op verzendsymbool om de foto of video te versturen of tik op 'Gereed' om een ​persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto of video verstuurt. Als u de foto of video niet wilt versturen, tikt u op X-symbool in de rechterbovenhoek van de foto of video.

Om een animoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Meer doen met uw berichten

Om een animoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.