Animoji gebruiken op de iPhone X en iPad Pro

Met een iPhone X of nieuwer of iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch kunt u uw eigen Animoji maken die uw stem gebruikt en uw gezichtsuitdrukkingen nabootst.

een animoji maken

Animoji maken en versturen

Met een iPhone X of nieuwer of iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch kunt u uw eigen Animoji maken en delen met iedereen die een iOS-apparaat, Mac of smartphone gebruikt. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool
  3. Kies een Animoji. Tik op grijze-balksymbool om uw Animoji op het volledige scherm te bekijken.
  4. Kijk in uw iPhone of iPad en plaats uw gezicht binnen het kader.
  5. Tik op opnamesymbool om te starten met opnemen. Tik op symbool 'Stop opname' om de opname te stoppen.. U kunt tot dertig seconden opnemen.
  6. Tik op bericht opnieuw afspelen in de linkerbovenhoek om een voorvertoning van uw Animoji te zien. Als u een andere Animoji met dezelfde opname wilt gebruiken, tikt u op een Animoji. Tik op symbool 'Verwijder' om de Animoji te verwijderen.
  7. Tik op symbool 'Verstuur bericht' om te versturen.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Animoji te gebruiken.

animoji-sticker

Een Animoji-sticker maken

Versier uw berichten met uw eigen Animoji-stickers. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool
  3. Kies een Animoji, kijk vervolgens naar uw iPhone of iPad en plaats uw gezicht binnen het kader.
  4. Neem een gezichtsuitdrukking op, houd vervolgens uw vinger op de Animoji en sleep deze naar de berichtenreeks.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Animoji en Memoji te gebruiken.

Een Animoji bewaren

Als u een gemaakte of ontvangen Animoji wilt bewaren:

1. Open het bericht.
  2. Houd de Animoji ingedrukt.
  3. Tik op 'Bewaar'.

U kunt ook in het bericht op de Animoji tikken om deze in het volledige scherm te openen. Daarna tikt u op  gevolgd door 'Bewaar video'.

U kunt een bewaarde Animoji vinden in de Foto's-app op uw iOS-apparaat, maar u kunt Animoji-stickers niet bewaren.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Animoji en Memoji te gebruiken.

animoji bij FaceTime

Animoji gebruiken bij FaceTime

1. Open FaceTime en voer een gesprek.
  2. Tik op effectensymbool wanneer het gesprek start.
  3. Tik op de Animoji of Memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw Animoji of tik op x-symbool om door te gaan zonder Animoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2 t/m 4 om tijdens een FaceTime-gesprek uw Animoji of Memoji te wijzigen of te verwijderen.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Animoji en Memoji te gebruiken.

Animoji met camera-effecten

Animoji gebruiken met camera-effecten

Met camera-effecten in iOS 12 kunt u uw gesprekken nog levendiger maken. Maak en deel snel een foto of video met Animoji:

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op camerasymbool en maak vervolgens een foto of video.
  3. Tik achtereenvolgens op effectensymbool en animoji-symbool en kies vervolgens uw Animoji. U kunt meer effecten toevoegen aan uw foto of video.
  4. Nadat u de Animoji hebt geselecteerd die u wilt gebruiken, tikt u op x-symbool in de linkerbenedenhoek en vervolgens op symbool met een grijze cirkel.
  5. Tik op verzendsymbool om de foto of video te versturen of tik op 'Gereed' om een ​persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto verstuurt. Als u de foto niet wilt versturen, tikt u op X-symbool in de rechterbovenhoek van de foto.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Animoji en Memoji te gebruiken.

Doe meer met uw berichten