FaceTime gebruiken op een Mac

Met FaceTime kunt u eenvoudig een video- of audiogesprek voeren.

het FaceTime-appsymbool

Om een FaceTime-gesprek met één andere persoon te voeren, hebt u een Mac nodig met OS X Lion 10.7 of hoger, een breedbandinternetverbinding en een ingebouwde of aangesloten microfoon of camera. U kunt ook uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken.

Als u een groep personen wilt bellen, volgt u de stappen in FaceTime-groepsgesprekken gebruiken op een Mac.

Een FaceTime-gesprek starten

De persoon die u belt hoeft de FaceTime-app niet te hebben geopend, maar om de oproep op zijn of haar Mac, iPhone, iPad of iPod touch te ontvangen, moet de persoon wel op dat apparaat bij FaceTime zijn ingelogd. U kunt de persoon vervolgens bellen op het telefoonnummer of e-mailadres dat deze voor FaceTime heeft ingesteld

Een gesprek starten vanuit de FaceTime-app

Open de FaceTime-app en voer het e-mailadres of telefoonnummer in van de persoon die u wilt bellen. Als een persoon al in uw Contacten-app staat, hoeft u alleen de naam van die persoon in te voeren. Klik vervolgens op de knop 'Audio' of 'Video' om te bellen.

De naam van een persoon invoeren in de FaceTime-app

U kunt ook Siri vragen door bijvoorbeeld te zeggen "FaceTime John" of "FaceTime audio Lisa".

Een gesprek starten vanuit de Berichten-app

1. Start een tekstgesprek in de Berichten-app of selecteer een gesprek dat al bezig is.
  2. Klik rechtsboven op 'Details'.
  3. Klik op de knop 'Video' FaceTime-videogespreksknop of 'Audio' FaceTime-audioknop om de FaceTime-app te openen en het gesprek te starten.

Een FaceTime-gesprek beantwoorden

In de melding die op de Mac wordt weergegeven, klikt u op 'OK' om het gesprek te beantwoorden in de FaceTime-app.

Als u op de pijl Pijl omlaagknop klikt naast 'OK', kunt u kiezen voor een audiogesprek in plaats van een videogesprek. Als u op de pijl Pijl omlaagknop klikt naast 'Weiger', kunt u ervoor kiezen een bericht naar de beller te sturen of een herinnering in te stellen om later terug te bellen.

U kunt ook de Touch Bar gebruiken om een FaceTime-gesprek te accepteren of te weigeren.

Nog iemand toevoegen aan een FaceTime-gesprek

Elke deelnemer kan nieuwe personen toevoegen aan het gesprek en daarmee een FaceTime-groepsgesprek aanmaken.

1. Terwijl het gesprek bezig is, klikt u op de knop 'Navigatiekolom' knop 'Navigatiekolom' om de navigatiekolom weer te geven.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' plusknop om personen toe te voegen.
  3. Voer de naam, het e-mailadres of telefoonnummer van de persoon in en klik vervolgens op 'Voeg toe'.
  4. Klik op de 'Bel'-knop naast de naam van de persoon om hem of haar uit te nodigen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime-groepsgesprekken.

De regelaars op het scherm gebruiken

Beweeg tijdens een gesprek de muisaanwijzer over het FaceTime-venster om deze regelaars weer te geven.

de knop 'Navigatiekolom'
Navigatiekolom
De navigatiekolom weergeven of verbergen.

de knop 'Demp microfoon'
Audio dempen
De microfoon uit- of inschakelen.

de knop 'Stop gesprek'
Beëindigen
Het gesprek beëindigen.

de knop 'Demp video'
Video dempen
De video van uw camera uit- of inschakelen.

de knop 'Volledig scherm'
Volledig scherm
Overschakelen naar of van een FaceTime-venster in schermvullende weergave.

Sluiterknop van de camera
Een Live Photo maken van de andere persoon.

Meer informatie

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.