Als u fouten ziet op de identiteitscontroleserver wanneer u FileVault inschakelt in macOS High Sierra

Wanneer u FileVault probeert in te schakelen voor mobiele of niet-mobiele accounts, ziet u mogelijk foutberichten van de identiteitscontroleserver.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als u FileVault op een Mac wilt gebruiken, leest u hier hoe u de opstartschijf van een Mac kunt coderen.

Als u FileVault wilt inschakelen, volgt u de onderstaande instructies voor het type account dat u gebruikt.

Voor mobiele accounts

Als uw gebruikersaccount een mobiele account is, verschijnt het volgende foutbericht wanneer u FileVault probeert in te schakelen:

'De identiteitscontroleserver heeft de bewerking geweigerd, omdat de huidige identiteitsgegevens geen bevoegdheid bieden voor de gevraagde bewerking.'

FileVault inschakelen voor mobiele accounts:

1. Log in met een ander beheerdersaccount.
  2. Schakel FileVault in. Klik op de knop 'Schakel gebruiker in' naast uw mobiele account and voer het wachtwoord voor de mobiele account in.

Voor niet-mobiele accounts

Als uw gebruikersaccount geen mobiele account is en is aangemaakt of een wachtwoord heeft verkregen via een commandoregelprocedure die werd uitgevoerd als rootgebruiker, ziet u mogelijk het volgende foutbericht wanneer u FileVault probeert in te schakelen:

'De identiteitscontroleserver kan de gevraagde bewerking niet voltooien.'

FileVault inschakelen voor niet-mobiele accounts:

1. Log in met een ander beheerdersaccount.
  2. Stel het wachtwoord voor uw account opnieuw in volgens de instructies onder 'Het wachtwoord van een andere gebruiker opnieuw instellen'.

Voor niet-mobiele accounts wordt het afgeraden om gebruikerswachtwoorden opnieuw in te stellen of nieuwe gebruikers aan te maken via een commandoregelprocedure die wordt uitgevoerd als rootgebruiker. Hier volgen enkele voorbeelden van commando's die u dient te vermijden:

sudo passwd jappleseed
sudo dscl . -passwd /Users/jappleseed
sudo sysadminctl -addUser jappleseed -password temppass

Voer identiteitscontrole uit als beheerder als u wachtwoorden opnieuw wilt instellen of nieuwe gebruikers wilt aanmaken. U kunt dit doen in 'Systeemvoorkeuren' of door een van de volgende commando's in te voeren:

passwd -u localadmin jappleseed
dscl -u localadmin -p . -passwd /Users/jappleseed
sysadminctl interactive -addUser jappleseed -password temppass