Als je verificatieserverfouten ziet wanneer je FileVault inschakelt in macOS High Sierra

Wanneer je FileVault probeert in te schakelen voor mobiele of niet-mobiele accounts, zie je mogelijk foutmeldingen van de verificatieserver.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als je FileVault op een Mac wilt gebruiken, lees je hier hoe je de opstartschijf van een Mac kunt versleutelen.

Volg de onderstaande instructies voor het type account dat je gebruikt om FileVault in te schakelen.

Voor mobiele accounts

Als je gebruikersaccount een mobiel account is, zie je de volgende foutmelding wanneer je FileVault probeert in te schakelen:

'De identiteitscontroleserver heeft de bewerking geweigerd, omdat de huidige identiteitsgegevens geen bevoegdheid bieden voor de gevraagde bewerking.'

FileVault inschakelen voor mobiele accounts:

1. Log in met een ander beheerdersaccount.

2. Schakel FileVault in. Klik op de knop 'Schakel gebruiker in' naast je mobiele account en voer het wachtwoord van het mobiele account in.

Voor niet-mobiele accounts

Als je gebruikersaccount geen mobiel account is en het account is gemaakt of het wachtwoord ervan is ingesteld via een commandoregelproces dat als root wordt uitgevoerd, zie je mogelijk het volgende foutbericht wanneer je FileVault probeert in te schakelen:

'De identiteitscontroleserver kan de gevraagde bewerking niet voltooien.'

FileVault inschakelen voor niet-mobiele accounts:

1. Log in met een ander beheerdersaccount.

2. Stel het wachtwoord voor jouw account opnieuw in met behulp van de instructies onder 'Het wachtwoord van een andere gebruiker opnieuw instellen'.

Voor niet-mobiele accounts wordt het afgeraden om gebruikerswachtwoorden opnieuw in te stellen of nieuwe gebruikers aan te maken via een commandoregelprocedure die wordt uitgevoerd als rootgebruiker. Hier zijn enkele voorbeelden van commando's die je moet vermijden:

sudo passwd jappleseed

sudo dscl . -passwd /Users/jappleseed

sudo sysadminctl -addUser jappleseed -password temppass

Om wachtwoorden opnieuw in te stellen of nieuwe gebruikers aan te maken, authenticeer je jezelf als beheerder. Je kunt dit doen in Systeemvoorkeuren of met commando's zoals deze:

passwd -u localadmin jappleseed

dscl -u localadmin -p . -passwd /Users/jappleseed

sysadminctl interactive -addUser jappleseed -password temppass