Muziek, films, tv-programma's, audioboeken en boeken verbergen en weer zichtbaar maken

Als u niet wilt dat de items die u hebt gekocht op al uw apparaten worden weergegeven, kunt u ze verbergen. Als u de verborgen items weer wilt zien, maakt u ze weer zichtbaar.

Wat gebeurt er als u een item verbergt?

• Verborgen items verschijnen niet in uw bibliotheek op de apparaten die u gebruikt met uw Apple ID, tenzij u het item hebt gedownload op een apparaat.
  • Als u 'Delen met gezin' gebruikt, zien gezinsleden het item dat u verbergt niet, behalve als zij het item hebben gedownload voordat u het hebt verborgen.
  • Als u of een gezinslid het item op een ander apparaat heeft gedownload voordat u het hebt verborgen, kunt u het item van dat apparaat verwijderen. Lees hoe u muziek verwijdertfilms en tv-programma's verwijdert of boeken en audioboeken verwijdert.
  • De registratie van de aankoop verdwijnt niet. U kunt het item vinden in uw aankoopgeschiedenis.

Muziek, films en tv-programma's op een Mac verbergen

Lees hier hoe u muziek, films en tv-programma's op uw Mac kunt verbergen.

Muziek verbergen

1. Open de Apple Music-app.
  2. Kies in de menubalk 'Account' > 'Aankopen'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
  3. Beweeg de aanwijzer over het item dat u wilt verbergen en klik vervolgens op de knop 'Verberg aankoop' .
    De knop 'Verberg aankoop' in de Apple Music-app op een Mac
  4. Klik op 'Verberg' om te bevestigen.

Films en tv-programma's verbergen

1. Open de Apple TV-app.
  2. Ga naar 'Bibliotheek' en zoek het item dat u wilt verbergen.
  3. Beweeg de aanwijzer over het item en klik vervolgens op de knop 'Meer' .
    De knop 'Meer' in de Apple TV-app op een Mac
  4. Klik op 'Verwijder uit bibliotheek' en volg de aanwijzing om het item te verbergen.

Muziek, films en tv-programma's op een pc verbergen

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'Account' > 'Aangeschaft'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
  3. Afhankelijk van wat u wilt verbergen, klikt u op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's' bovenaan het venster en klikt u vervolgens op 'Alle'.  Alle aangeschafte items worden nu weergegeven.
  4. Beweeg de aanwijzer over het item dat u wilt verbergen en klik vervolgens op de knop 'Verberg aankoop' .
    De knop 'Verberg aankoop' in iTunes op een pc

Boeken en audioboeken op een iPhone, iPad of iPod touch verbergen

1. Open op een iPhone de Boeken-app en tik op 'Bibliotheek'. Ga op een iPad naar Bibliotheek in de zijbalk. Tik vervolgens op 'Boeken’ of 'Audioboeken'.
  2. Tik op de knop 'Meer'  onder het boek of audioboek dat u wilt verbergen. Als het item deel uitmaakt van een serie, tikt u op de serie, kiest u een afzonderlijk boek en tikt u vervolgens op de knop 'Meer'
  3. Tik op 'Verwijder'.
  4. Tik op 'Verberg boek' of 'Verberg audioboek'. Als u de opties 'Verberg boek' of 'Verberg audioboek' niet ziet, kijk dan of u de optie 'Verwijder download' ziet. Hiermee wordt het boek van uw apparaat verwijderd. Als u op 'Verwijder overal’ tikt, verwijdert u het boek uit iCloud en van al uw apparaten.

U kunt ook boeken en audioboeken verbergen in Boeken op de Mac.

Muziek, films en tv-programma's weer zichtbaar maken op een Mac

1. Open de Apple Music-app of de Apple TV-app.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm 'Account' > 'Accountinstellingen'.
  3. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.
  4. Scrol op de pagina die verschijnt naar het gedeelte 'Downloads en aankopen'.  Klik naast 'Verborgen aankopen' op 'Beheer'.
    De optie 'Beheer' in het gedeelte 'Downloads en aankopen' op een Mac
  5. Klik onder het item op 'Toon'.

Muziek, films en tv-programma's weer zichtbaar maken op een pc

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Mijn account tonen' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.
  3. Scrol op de pagina die verschijnt naar het gedeelte 'Downloads en aankopen'.  Klik naast 'Verborgen aankopen' op 'Beheer'.
    De optie 'Beheer' in het gedeelte 'Downloads en aankopen' op een pc
  4. Afhankelijk van wat u weer zichtbaar wilt maken, klikt u bovenaan het venster op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's'.
  5. Klik onder het item op 'Toon'.

Boeken en audioboeken weer zichtbaar maken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open op een iPhone de Boeken-app en tik op 'Lees ik nu'. Tik op een iPad op 'Lees ik nu’ in de zijbalk.
  2. Tik op knop 'Log in’  of op uw foto en tik op 'Beheer verborgen aankopen'.
  3. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.
  4. Tik naast het item op 'Toon'.

U kunt ook boeken en audioboeken weergeven in Boeken op de Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.