Meldingen van Apple Music ontvangen

U kunt een melding ontvangen wanneer uw topartiesten nieuwe muziek uitbrengen of uw vrienden u in Apple Music volgen.

Apple Music stuurt meldingen naar uw apparaat wanneer uw meest beluisterde artiesten nieuwe muziek uitbrengen, wanneer er nieuwe programma's uitkomen die u graag zou willen zien, of wanneer vrienden uw activiteit volgen.

Als u geen meldingen van Apple Music wilt ontvangen op uw apparaat, kunt u deze uitschakelen.

Meldingen van Apple Music uitschakelen op uw iOS-apparaat

Een iPhone X met het scherm 'Account' in de Muziek-app. 'Activiteit van vrienden' en 'Artiesten en programma's' zijn uitgeschakeld.

1. Open de Muziek-app.
  2. Tik op 'Voor jou' en vervolgens rechtsboven op uw foto of het symbool 'Mijn account'.
  3. Schakel 'Activiteit van vrienden' uit onder 'Meldingen' om geen meldingen meer te ontvangen als vrienden u beginnen te volgen. Schakel 'Artiesten en programma's' uit om geen meldingen meer te ontvangen over uw meest beluisterde artiesten en programma's.

Apple Music-meldingen uitschakelen op uw Android-apparaat

Een Android-telefoon met de instellingen voor meldingen van Apple Music

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Ontdekken' of 'Radio'.
  3. Tik op de menuknop de knop 'Sorteeropties' en vervolgens op 'Accountinstellingen'.
  4. Tik onder 'Meldingen' op 'Beheer meldingen'.
  5. Schakel 'Vrienden' uit om geen meldingen meer te ontvangen als vrienden u beginnen te volgen. Schakel 'Artiesten en programma's' uit om geen meldingen meer te ontvangen over uw meest beluisterde artiesten en programma's.