Apple Configurator gebruiken om verbinding te maken met een Apple TV via een netwerk

Als u op uw Apple TV een configuratieprofiel moet installeren, kunt u Apple Configurator gebruiken om via een netwerk verbinding te maken met de Apple TV.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen. Als u probeert een Apple TV te beheren die geen eigendom is van een bedrijf of onderwijsinstelling, leest u hier welke beperkingen u kunt instellen.

In tvOS 10.2 of hoger kunt u ook Apple School Manager of Apple Business Manager gebruiken om een Apple TV 4K of Apple TV HD te beheren en deze aan te melden voor MDM. Raadpleeg voor instructies de Naslaggids iOS-implementatie.

Voordat u begint

Dit is wat u nodig hebt om met behulp van Apple Configurator verbinding te maken met uw Apple TV:

Uw Apple TV met Apple Configurator verbinden

1. Sluit de Apple TV aan via Ethernet en stop bij het venster 'Koppel uw afstandsbediening'. Als uw Apple TV al is ingesteld, gaat u naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Remote-app en apparaten'.
  2. Open Apple Configurator 2 op de Mac.
  3. Kies in het Apple Configurator 2-menu de optie 'Gekoppelde apparaten'.
  4. Klik op 'Koppel' naast uw Apple TV.
  5. Voer de zescijferige pincode in die op het scherm van de Apple TV wordt weergegeven.
  6. Selecteer de Apple TV in het apparatenvenster van Apple Configurator.

Uw Apple TV voorbereiden

Als u een Apple TV wilt voorbereiden, begint u met een Apple TV die nog niet geconfigureerd is of wist u deze eerst.

Om uw Apple TV voor te bereiden, opent u Apple Configurator, klikt u op 'Bereid voor' en volgt u de instructies op het scherm. Als u de Apple TV wilt toevoegen aan Apparaatinschrijving, moet u niet de optie 'Activeer en voltooi inschrijving' kiezen.

Apps of profielen toevoegen

Nadat u uw Apple TV aan Apple Configurator hebt gekoppeld, kunt u apps of profielen toevoegen. Selecteer, om apps of profielen toe te voegen, uw Apple TV en klik vervolgens in de werkbalk op 'Voeg toe' of sleep een profiel vanaf een Finder-venster.