Bladeren in iWork-documenten op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met de documentbeheerder kunt u bladeren in Pages-, Numbers- en Keynote-documenten en deze documenten beheren.

In iOS 11 werkt de documentbeheerder in Pages, Numbers of Keynote samen met de Bestanden-app om uw documenten up-to-date te houden op alle apparaten en in alle apps. Bladeren in documenten wanneer u een document geopend hebt:

• Tik op de iPhone of iPod touch op de knop 'Terug'.
  • Op een iPad tikt u op 'Documenten', 'Spreadsheets' of 'Presentaties', afhankelijk van de gebruikte iWork-app.

Bladeren in documenten

Als u wilt bladeren in andere locaties waar u iWork-documenten bewaart, tikt u op 'Bladeren' in de documentbeheerder (mogelijk moet u meerdere keren tikken). In het Bladeren-menu dat nu wordt weergegeven, tikt u op een locatie om deze te openen in de documentbeheerder. Deze locaties kunnen zich bevinden op uw apparaat, in iCloud Drive en in cloudvoorzieningen van andere aanbieders. Als u een locatie waarin u wilt bladeren, niet ziet, kunt u deze inschakelen zodat deze in het Bladeren-menu wordt weergegeven.

Bladeren in uw documenten kan ook op een van de volgende manieren:

• Als u documenten wilt zien die onlangs zijn gewijzigd in de gebruikte iWork-app, tikt u op 'Recent'.
  • Als u op zoek bent naar een specifiek document, tikt u in het zoekveld boven in het venster en voert u de naam van het document (of een deel daarvan) in.
  • U kunt documenten in de documentbeheerder sorteren op naam, datum, grootte of tag door omlaag te vegen in de documentbeheerder tot de knoppen worden weergegeven, en vervolgens op een van deze knoppen te tikken.
  • Als u documenten als miniaturen wilt bekijken of in een lijst, tikt u op het lijstsymbool.
  • Als u documenten wilt zien die dezelfde tag hebben, tikt u op een tag in het Bladeren-menu. Meer informatie over werken met tags.

Documenten ordenen met behulp van mappen en tags

Pages-, Numbers- en Keynote-documenten ordenen op iPad

U kunt uw documenten ordenen door mappen aan te maken waar u de documenten in bewaart. Een map aanmaken:

1. Tik op 'Bladeren' in de documentbeheerder en tik op een locatie.
  2. Veeg omlaag in de documentbeheerder en tik op het symbool 'Nieuwe map'.
  3. Geef de map een naam en tik op 'Gereed'.
  4. Als u een nieuw document wilt aanmaken in die map, opent u de map en tikt u op 'Nieuw document'. Het document wordt nu in die map bewaard, totdat u het verplaatst.

U kunt uw documenten ook ordenen met behulp van tags. Door tags te gebruiken, kunt u de documenten die u nodig hebt gemakkelijk vinden.

Een document voorzien van een tag

1. Tik op 'Selecteer' en vervolgens op de miniatuur van het document. Er komt nu een vinkje op.
  2. Tik op 'Deel' op de iPad of op het Deel-symbool op de iPhone en iPod touch en tik vervolgens op de knop 'Voeg tag toe'.
  3. U kunt een bestaande tag gebruiken of er zelf een maken. Dit doet u als volgt:
    • Tik op 'Voeg nieuwe tag toe'.
    • Geef een naam op voor de tag en selecteer een kleur.
    • Tik op 'Voeg tag toe'. U kunt nu documenten voorzien van de nieuwe tag. De nieuwe tag wordt ook weergegeven in het Bladeren-menu.

Tags beheren

1. Tik op 'Bladeren' om het Bladeren-menu te openen en tik op 'Wijzig'.
  2. Tik op de naam van een bestaande tag.
  3. Geef nu de naam van de nieuwe tag op.
  4. Tik op 'Gereed'.

Documenten beheren

In de documentbeheerder kunt u documenten delen, verplaatsen, kopiëren en verwijderen. Tik op 'Selecteer', tik op de miniatuur van het document zodat er een vinkje op komt te staan, en tik vervolgens onder in het scherm op de gewenste optie.

Document geselecteerd in de documentbeheerder

• Als u een document wilt delen, tikt u op de iPad op 'Deel' of op de iPhone of iPod touch op de Deel-knop. Vervolgens kiest u hoe u het document wilt delen. Als u een document wilt bewaren in een andere indeling, bijvoorbeeld pdf, tikt u op 'Exporteer'.
  • Als u het document wilt kopiëren of verplaatsen naar een andere map of locatie, tik u op de iPad op 'Verplaats' of op de iPhone op de Verplaats-knop. Selecteer nu de nieuwe locatie en tik vervolgens op 'Kopieer' of 'Verplaats'.
  • U verwijdert een document door op de iPad op 'Verwijder' te tikken of op de iPhone of iPod touch op de Prullenmand-knop.

De naam van een document wijzigen

Zorg ervoor dat u documenten weergeeft als miniaturen voordat u de naam van een document wijzigt.

1. Tik in de documentbeheerder op de naam van het document en vervolgens op de 'x' in het tekstveld om de huidige naam te verwijderen.
  2. Voer een nieuwe naam in en tik op 'Gereed'.

Recent verwijderde documenten en eerdere versies van documenten bekijken en openen

Een onlangs verwijderd document bekijken:

1. Tik op 'Bladeren' om het Bladeren-menu te openen en tik vervolgens op 'Recent verwijderd'. Documenten die recent zijn verwijderd, worden weergegeven in de documentbeheerder.
  2. Tik op 'Selecteer', tik op een of meer documenten en vervolgens op 'Zet terug'.
  3. Als u informatie over een recent verwijderd item wilt zien, houdt u uw vinger op de naam van het document of de map, tilt u uw vinger op en tikt u op 'Info' in het menu.

U kunt ook eerdere versies bekijken en terugzetten die u in iCloud Drive hebt bewaard:

1. Tik op 'Bladeren' om het Bladeren-menu te openen en tik vervolgens op 'iCloud Drive'.
  2. Tik in de documentbeheerder op 'Selecteer' en tik op een document. U kunt nu het volgende doen:
    • Tik op de iPad op 'Versies'.
    • Tik op de iPhone of iPod touch op het symbool 'Zet terug'.
  3. Tik op een versie om deze te selecteren.
    • Tik op 'Toon' om een voorbeeld van de versie te bekijken. U kunt in het voorbeeld zoeken naar tekst, en u kunt tekst en objecten kopiëren. U kunt in het voorbeeld echter geen wijzigingen aanbrengen.
    • Als u de versie wilt openen om deze te wijzigen, tikt u op 'Bewaar een kopie'.
    • Als u de huidige versie wilt vervangen door de voorbeeldversie, tikt u op 'Zet terug'.
    • Tik op 'Sluit' om terug te keren naar de huidige versie.

Het Bladeren-menu aanpassen

U kunt locaties voor het bewaren van documenten in- of uitschakelen, de volgorde ervan wijzigen en tagcategorieën wijzigen. Wijzigingen die u in de documentbeheerder aanbrengt in het Bladeren-menu, worden ook doorgevoerd in het Bladeren-menu van de Bestanden-app. Als u een cloudvoorziening van een andere aanbieder gebruikt om uw documenten te beheren, downloadt, installeert en configureert u de bijbehorende app op uw apparaat en schakelt u deze voorziening in zodat u deze kunt gebruiken in de documentbeheerder en de Bestanden-app.

1. Tik op 'Bladeren'.
  2. Tik in het Bladeren-menu op 'Wijzig'. U kunt nu het volgende doen:
    • De locatie inschakelen die u wilt gebruiken.
    • U kunt de volgorde van items wijzigen door uw vinger op de knop 'Wijzig volgorde' te houden en de locatie of tag naar een andere positie te slepen.
    • Als u een tagcategorie wilt verwijderen, tikt u op de Verwijder-knop.
  3. Tik op 'Gereed'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.