Films met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos zoeken in de Apple TV-app

Lees hier welke videostructuren van hoge kwaliteit u kunt afspelen op uw apparaat wanneer u films huurt of koopt in de Apple TV-app.

Videostructuren die beschikbaar zijn in de Apple TV-app

Symbolen op de productpagina van een film geven de structuur van de hoogste kwaliteit aan die de Apple TV-app biedt. Wanneer je in de Apple TV-app een film huurt of koopt, wordt deze automatisch afgespeeld in de structuur met de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor het gebruikte apparaat.

4K-badge in de vorm van een grijze rechthoek met een witte 4 en hoofdletter K erin.

4K-video wordt in een hogere resolutie afgespeeld. HD-video's ondersteunen een resolutie van 1920 x 1080, maar de resolutie van 4K-video's is 3840 x 2160. Dat biedt scherpere en gedetailleerdere beelden.

HDR-symbool. Een grijze rechthoek met afgeronde hoeken met een witte hoofdletters HDR erin. Dolby Vision-symbool. Een grijze rechthoek met twee witte halve cirkels met de ronde zijden naar elkaar toe gericht. Rechts staat Dolby Vision in hoofdletters, en Dolby staat bovenop Vision.

HDR-video's hebben een breder scala aan kleuren en luminantie.

Op een Apple TV 4K wordt het materiaal automatisch afgespeeld in de HDR-structuur die compatibel is met de televisie.

Dolby Atmos-symbool. Een grijze rechthoek met twee witte halve cirkels met de ronde zijden naar elkaar toe gericht. Rechts staat Dolby Atmos in hoofdletters, en Dolby staat bovenop Atmos.

Met Dolby Atmos ervaar je driedimensionale audio als je een compatibel audiosysteem gebruikt. Meer informatie over het gebruik van Dolby Atmos in combinatie met je thuisbioscoopsysteem en de Apple TV 4K.

Wat je nodig hebt om video in de hoogst mogelijke kwaliteit te bekijken

• Een video met een versie van hoge kwaliteit die je hebt gekocht of gehuurd.
  • Een apparaat waarop video in hoge kwaliteit kan worden afgespeeld:
    • Bekijk welke Mac-modellen HDR-video ondersteunen.
    • Raadpleeg de technische specificaties voor je iPhone, iPad of Apple TV, of je smart-tv of streamingapparaat om te zien of het apparaat het afspelen van 4K-, HDR- of Dolby Vision-video's ondersteunt.
    • Op tv.apple.com heb je een compatibel apparaat en beeldscherm nodig die streams in de hoogst beschikbare kwaliteit kunnen afspelen:
      • In Safari op een Mac met de nieuwste versie van macOS kan compatibel materiaal in maximaal 4K HDR worden afgespeeld.
      • In de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge op een Mac, Windows-pc of Android wordt compatibel materiaal afgespeeld in maximaal 1080p (HD).
    • Controleer voor een Windows-pc bij de pc-fabrikant of je de juiste hardware hebt om video met hoge kwaliteit af te spelen. Ga voor hulp bij de systeemvereisten van software naar support.microsoft.com.
  • De nieuwste versies van iOS of iPadOS, macOS of tvOS.
  • Een internetverbinding die snel genoeg is om beelden in hoge kwaliteit af te spelen.

Als je een film huurt of koopt vanuit de Apple TV-app, kun je deze streamen op het apparaat waarop je deze hebt gekocht en op al je andere apparaten. Je moet dan wel op al je apparaten ingelogd zijn met dezelfde Apple ID. Lees wat je moet doen als je geen films of tv-programma's kunt streamen. Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV wordt de video automatisch in de beste kwaliteit afgespeeld die beschikbaar is voor het apparaat en de internetverbinding.

Als je een film in SD (Standard Definition) koopt of huurt, kun je geen versies van hogere kwaliteit afspelen.

Als je een bericht ziet waarin wordt gemeld dat een apparaat mogelijk geen 1080p- (HD) of 4K-video's kan afspelen

Wanneer je een film of tv-programma koopt of huurt vanuit de Apple TV-app, verschijnt op het gebruikte apparaat mogelijk een waarschuwing dat 1080p- (HD) of 4K-videomateriaal niet kan worden afgespeeld. Het apparaat speelt dan automatisch de versie met de hoogst mogelijke kwaliteit af. Je andere Apple-apparaten spelen de versie van hogere kwaliteit af als ze compatibel zijn.

De kwaliteit van eerdere aankopen controleren

Als je een HD-film hebt gekocht vanuit de Apple TV-app, kun je op een compatibel apparaat mogelijk de 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-verbeteringen afspelen. Als van je aankoop momenteel nog geen versie in hogere kwaliteit beschikbaar is, wordt deze mogelijk later toegevoegd.

Als je de beeldkwaliteit wilt controleren, tik of klik je op een film in de bibliotheek. Zoek bovenaan de pagina naar 4K-symboolHDR-symboolDolby Vision-symbool of Dolby Atmos-badge.

De internetverbinding controleren

Voor het afspelen van videostructuren van hoge kwaliteit heb je een snelle internetverbinding nodig. Apple raadt voor het streamen van 4K-materiaal een minimumsnelheid van 25 Mbps aan. Als je internetverbinding niet snel genoeg is, schakelen je Apple apparaten automatisch over op een lagere videokwaliteit.

Je kunt een kopie van een HD-film downloaden naar je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. 4K-versies kun je niet downloaden. Mogelijk kun je Dolby Vision- en HDR-versies downloaden naar je iOS-, iPadOS- en macOS-apparaten.