Films met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos zoeken en afspelen

In de iTunes Store kunt u films kopen of huren in de resolutie High Definition (HD) of 4K. Deze video's hebben mogelijk ook HDR (High Dynamic Range) in HDR10, Dolby Vision of Dolby Atmos.

Wanneer u een film in de iTunes Store koopt of huurt, wordt deze automatisch afgespeeld in de hoogste kwaliteit die het apparaat ondersteunt.

Op compatibele apparaten kunnen video's uit de iTunes Store1 en sommige apps van andere fabrikanten2 in hogere kwaliteit worden afgespeeld zoals 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos.

Structuur
Beschrijving
4K
4K-symbool
De video wordt in een hogere resolutie afgespeeld. Terwijl HD-video's een resolutie van 1920x1080 ondersteunen, is de resolutie van 4K-video's 3840x2160, waardoor de beelden gedetailleerder en scherper zijn. Video's in 4K zien er geweldig uit op compatibele televisies.
HDR
HDR-symbool
HDR-video's hebben een breder scala aan kleuren en luminantie. Video's met HDR zien er geweldig uit op alle schermen.

De iTunes Store ondersteunt films met zowel HDR10 als Dolby Vision. Als u het HDR-symbool ziet, kan de iTunes Store-film in HDR10 worden afgespeeld. Het Dolby Vision-symbool verschijnt wanneer een film beschikbaar is in Dolby Vision.

Op een Apple TV 4K wordt het materiaal automatisch afgespeeld in de HDR-structuur die compatibel is met de televisie.
Dolby Vision
Dolby Vision-symbool
Dolby Atmos
Dolby Atmos-symbool
Video's die worden afgespeeld met Dolby Atmos in combinatie met een geluidssysteem dat Dolby Atmos ondersteunt, leveren audio waarmee u zich kunt onderdompelen in driedimensionale surroundsound. Apple TV 4K speel de audio af via uw luidsprekersysteem en besluit automatisch welke combinatie van luidsprekers het beste is. Lees meer over het gebruik van Dolby Atmos in combinatie met uw eigen thuisbioscoopsysteem en Apple TV 4K.

In de iTunes Store geven het 4K-symboolHDR-symboolDolby Vision-symbool of Dolby Atmos-symbool de hoogste, beschikbare structuur aan die wordt aangeboden door de iTunes Store. Het formaat van de hoogste kwaliteit dat door ieder apparaat wordt ondersteund, wordt automatisch geselecteerd. Lees meer over de compatibiliteit van apparaten.

1. Als u een SD-video (Standard Definition) koopt of huurt, heeft deze geen versies in hogere kwaliteit om te streamen.

2. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app als u vragen hebt over de kwaliteit van de video's die ze aanbieden.

Wat u nodig hebt om de video in de hoogste beschikbare kwaliteit af te spelen

Als u een film koopt of huurt in de iTunes Store, kunt u deze streamen op het apparaat waarop u deze hebt gekocht en op al uw andere apparaten zolang u met dezelfde Apple ID bent ingelogd. Lees meer over het streamen van films of tv-programma's uit de iTunes Store. Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV wordt de video automatisch in de beste kwaliteit afgespeeld die beschikbaar is voor het apparaat en de internetverbinding.

Video's met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos in de iTunes Store zoeken

Om te zien of een film in 4K kan worden afgespeeld op een compatibel apparaat, zoekt u 4K-symbool op de productpagina. Alle video's die u in de iTunes Store koopt of huurt, kunnen standaard worden afgespeeld in HD3.

De films in de iTunes Store zijn mogelijk ook beschikbaar in HDR10 HDR-symbool, Dolby Vision Dolby Vision-symbool of Dolby Atmos Dolby Atmos-symbool. Materiaal wordt automatisch afgespeeld in de HDR- en audiostructuur waarmee het apparaat compatibel is.

3. Lees hoe u schakelt tussen 4K/HD en SD in de iTunes Store.

De kwaliteit van eerdere aankopen controleren

Als u eerder een HD-film in de iTunes Store hebt gekocht, kunt u mogelijk de 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-versie op een compatibel apparaat gebruiken. Als een aankoop bij de iTunes Store nu geen versie in hogere kwaliteit heeft, wordt deze later misschien toegevoegd.

Als u de beeldkwaliteit wilt controleren, tikt of klikt u op een film in de Bibliotheek. Zoek boven aan de pagina naar het 4K-symboolHDR-symboolDolby Vision-symbool of Dolby Atmos-symbool.

Controleren welke beeldkwaliteit een apparaat kan afspelen

HD-video's bieden een hogere resolutie dan SD-video's. Sommige video's hebben zelfs beelden in hogere resolutie met de 4K-optie voor apparaten die compatibel zijn met 4K.

iPhone 8 en nieuwer, iPad Pro (2017) en Apple TV 4K kunnen materiaal in HDR10 en Dolby Vision afspelen.

Een Apple TV 4K die is aangesloten op een 4K-compatibele televisie, kan materiaal in 4K afspelen.4 4K-video, vooral HDR 10 of Dolby Vision, vereist een HDMI-kabel die compatibel is met deze structuren. Apple raadt HDMI-kabels aan die een Dolby Vision-compatibiliteitsmerk hebben, omdat deze zijn getest met Apple TV 4K en een breed scala aan televisies. Lees meer over het afspelen van 4K-, HDR- en Dolby Vision-materiaal met een Apple TV.

Het afspelen van HDR 10-, Dolby Vision- en 4K-materiaal vereist compatibele apparaten. Raadpleeg de technische specificaties van uw Apple product om te weten of het apparaat 4K-, HDR- of Dolby Vision-video's kan afspelen.

Een geluidssysteem dat compatibel is met Dolby Atmos is nodig om audio af te spelen in Dolby Atmos. Lees meer over de instellingen voor surroundsound op uw Apple TV 4K.

4. Als uw 4K-materiaal niet automatisch wordt afgespeeld, gaat u naar 'Instellingen'> 'Apps'> 'iTunes-films en tv-programma's' en controleert u of 'Begin direct' is ingeschakeld om 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-materiaal af te spelen.

Als u een bericht ziet waarin wordt gemeld dat een apparaat mogelijk geen 1080p- (HD) of 4K-video's kan afspelen

Wanneer u een film of tv-programma in de iTunes Store koopt of huurt, verschijnt op het gebruikte apparaat mogelijk een waarschuwing met de melding dat 1080p- (HD) of 4K-videomateriaal niet kan worden afgespeeld. Het apparaat speelt dan automatisch de versie met de hoogst mogelijke kwaliteit af. U kunt de versie met de hogere kwaliteit afspelen op uw andere Apple apparaten als deze compatibel zijn.

Lees meer over het opnieuw downloaden van gekocht materiaal.

Internetverbinding controleren

Hoe hoger de kwaliteit van de video die u streamt, hoe sneller de internetverbinding moet zijn. (Apple raadt voor het streamen van 4K-materiaal een minimumsnelheid van 25 Mbps aan.) Als de internetverbinding niet snel genoeg is, schakelen Apple apparaten automatisch over op een versie van de video met een lagere kwaliteit.

U kunt een lokale kopie van een HD-film downloaden op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc en mogelijk kunt u ook de HDR- en Dolby Vision-versies naar het iOS-apparaat downloaden, maar geen 4K-versie.