Je mobiele telefoonnummer gebruiken als Apple ID

In het vasteland van China of in India kun je bij het aanmaken van een nieuwe Apple ID je mobiele telefoonnummer gebruiken als gebruikersnaam voor je Apple ID.

Zo werkt het

Elke keer wanneer je een iPhone of iPad configureert, heb je de optie om in te loggen met je bestaande Apple ID of om een nieuwe account aan te maken. Als je een nieuwe Apple ID aanmaakt op een iPhone met iOS 11 of nieuwer, kun je in het vasteland van China en in India je mobiele telefoonnummer gebruiken als gebruikersnaam. Als je in het vasteland van China woont, gebruik je je mobiele (+86)-telefoonnummer. Als je in India woont, gebruik je je (+91)-nummer. Afhankelijk van je aanbieder kun je op sommige Android-apparaten, smart-tv's en streamingapparaten mogelijk een nieuwe account aanmaken met een mobiel telefoonnummer. Kies op het Apple ID-inlogscherm 'Maak je Apple ID aan' en volg de instructies om een nieuwe account te maken.

Wanneer je account is aangemaakt, kun je deze gebruiken om in te loggen op elk Apple apparaat en bij elke Apple voorziening. Wanneer je inlogt op een nieuw apparaat of een nieuwe app of service, voer je je mobiele telefoonnummer, inclusief de landcode, en je wachtwoord in. Zorg ervoor dat je overal met dezelfde Apple ID inlogt, zodat je Apple apparaten en voorzieningen naadloos samenwerken.

Als je al een Apple ID hebt in de vorm van een e-mailadres, kun je deze mogelijk niet wijzigen in een mobiel telefoonnummer. Je kunt echter wel verschillende telefoonnummers of e-mailadressen koppelen aan je account op je Apple ID-accountpagina. Vervolgens kun je die telefoonnummers of e-mailadressen gebruiken in te loggen bij je Apple ID.

Wat je nodig hebt

Dit heb je nodig om je mobiele telefoonnummer te gebruiken als gebruikersnaam voor je Apple ID:

• iPhone of iPad met iOS 11 of nieuwer

• Mac met macOS High Sierra of nieuwer

• Apple Watch met watchOS 4 of nieuwer

• Apple TV met tvOS 11 of nieuwer

• Apple.com, iCloud.com en andere websites van Apple*

• Apple voorzieningen op apparaten van andere fabrikanten

* Afhankelijk van hoe je je Apple ID hebt aangemaakt, kun je worden gevraagd om je gebruikersnaam van een telefoonnummer in een e-mailadres te wijzigen. Mogelijk moet je ook aanvullende informatie opgeven.

Accountbeveiliging

De beveiligingsvereisten voor je account kunnen variëren, afhankelijk van waar je je account hebt aangemaakt en hoeveel persoonlijke informatie deze bevat. Wanneer je een Apple apparaat gebruikt, kun je het beste twee-factor-authenticatie gebruiken. In sommige gevallen wordt je gevraagd om je beveiliging te controleren of te upgraden wanneer je inlogt op een Apple apparaat of een Apple website.

Berichten van Apple

Omdat er geen e-mailadres is gekoppeld aan een op een mobiel telefoonnummer gebaseerde Apple ID, ontvang je communicatie van Apple via Berichten op je iPhone of iPad en appleid.apple.com.

Om ervoor te zorgen dat je belangrijke accountgerelateerde berichten op je iPhone of iPad ontvangt, log je bij iCloud, Berichten en FaceTime met het telefoonnummer voor je Apple ID in. Als je op een iPhone of iPad zonder simkaart bij iCloud inlogt, kun je FaceTime en Berichten niet gebruiken. Je kunt je berichten van Apple altijd zien op appleid.apple.com.

Je Apple ID wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer

Afhankelijk van het land of de regio waar je woont en hoe je je Apple ID hebt aangemaakt, kun je deze mogelijk op je Apple ID-accountpagina of op je iPhone of iPad wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer.

In het vasteland van China moet je nieuwe Apple ID opnieuw een mobiel (+86)-telefoonnummer zijn. In India moet je nieuwe Apple ID opnieuw een mobiel (+91)-telefoonnummer zijn.

Op internet

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die je Apple ID gebruiken.

2. Ga naar appleid.apple.com en log in.

3. Klik onder 'Login en beveiliging' op 'Apple ID'.

4. Voer het mobiele telefoonnummer in dat je als je Apple ID wilt gebruiken en selecteer vervolgens 'Wijzig Apple ID'.

5. Dat nummer wordt gebruikt om je een verificatiecode te sturen. Voer de verificatiecode uit het sms-bericht in in de daarvoor bestemde velden.

6. Log weer in bij alle Apple voorzieningen met je nieuwe Apple ID.

Op een iPhone of iPad

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die je Apple ID gebruiken, behalve die je gebruikt om je Apple ID te wijzigen.

2. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'Inloggen en veiligheid'.

3. Tik naast 'E-mail en telefoonnummers' op 'Wijzig'.

4. Tik op 'Verwijder'Tik op 'Verwijder' naast je telefoonnummer en volg de instructies.

5. Nadat je het mobiele telefoonnummer hebt ingevoerd dat je wilt gebruiken als je Apple ID, wordt er op dat nummer een verificatiecode naar je gestuurd. Voer de verificatiecode uit het sms-bericht in in de daarvoor bestemde velden.

6. Log weer in bij alle Apple voorzieningen met je nieuwe Apple ID.

Als je nieuwe mobiele telefoonnummer al gekoppeld is aan je Apple ID als een Berichten-telefoonnummer, gedeeld telefoonnummer of vertrouwd telefoonnummer, hoef je het nummer niet te verifiëren.

Geen code gekregen? In sommige gevallen kan je vertrouwde telefoonnummer automatisch op de achtergrond op je iPhone worden geverifieerd. Dat scheelt je een handeling en je account wordt nog steeds beschermd door middel van twee-factor-authenticatie.

Je Apple ID veranderen in een e-mailadres

Mogelijk wordt je gevraagd om de gebruikersnaam van je Apple ID te wijzigen in een e-mailadres als je niet meer de eigenaar bent van het mobiele telefoonnummer dat als je Apple ID wordt gebruikt. Je kunt ook je Apple ID-gebruikersnaam wijzigen van een mobiel telefoonnummer naar een e-mailadres om het inloggen en herstellen te vergemakkelijken.

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die je Apple ID gebruiken, behalve die je gebruikt om je Apple ID te wijzigen.

2. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'Inloggen en veiligheid'.

3. Tik naast 'E-mail en telefoonnummers' op 'Wijzig'.

4. Tik op 'Verwijder'Tik op 'Verwijder' naast je telefoonnummer en volg de instructies.

5. Nadat je het e-mailadres hebt ingevoerd dat je wilt gebruiken als je Apple ID, wordt er op dat adres een verificatiecode naar je gestuurd. Voer de verificatiecode uit het sms-bericht in in de daarvoor bestemde velden.

6. Log weer in bij alle Apple voorzieningen met je nieuwe Apple ID.

Als je verhuist naar een ander land of een andere regio

Je kunt de gebruikersnaam voor je Apple ID wijzigen in een nieuw mobiel telefoonnummer of een e-mailadres. Het mobiele telefoonnummer moet per sms kunnen worden geverifieerd. Wijzig eerst het land of de regio van je Apple ID. Doorloop vervolgens de stappen om je Apple ID naar een nieuw mobiel telefoonnummer te wijzigen of naar een e-mailadres.

Als iemand anders je telefoonnummer als Apple ID gebruikt

Het is mogelijk dat iemand die eerder jouw telefoonnummer had, dat nummer nog steeds in gebruik heeft als Apple ID. In dat geval kun je je telefoonnummer niet gebruiken om je aan te melden bij je eigen Apple ID. Je kunt nog wel inloggen met de e-mailadressen die zijn geregistreerd in je Apple ID-account.

De vorige eigenaar van je telefoonnummer heeft geen toegang tot je accountgegevens of kan ook je nummer niet gebruiken voor iMessage en FaceTime. Het is alleen maar de gebruikersnaam voor Apple ID die die persoon gebruikt om in te loggen bij de eigen account.

Als je je telefoonnummer wilt gebruiken om in te loggen bij je Apple ID, moet de vorige eigenaar van je telefoonnummer de gebruikersnaam van de Apple ID wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer of e-mailadres.