Een andere Apple ID gebruiken om aankopen te delen via 'Delen met gezin'

Als u meer dan één Apple ID hebt en u een andere wilt gebruiken om aankopen met uw gezin te delen, kunt u de account wijzigen die u gebruikt voor het delen van aankopen.

De Apple ID wijzigen die u gebruikt voor het delen van aankopen op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die u gebruikt om te aankopen delen met uw 'Delen met gezin'-groep.

In iOS 16 of iPadOS 16 of hoger

1. Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Apple ID'.
    Uw Apple ID staat onder uw naam.
  4. Tik in de notitie onder uw Apple ID op 'Deel via secundaire Apple ID'.
    De tekst 'Deel via secundaire Apple ID' is blauw.
  5. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  6. Tik op 'Gebruik deze Apple ID'.

In iOS 15 of iPadOS 15 of lager

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Account'.
  4. Wis de Apple ID die wordt vermeld en voer vervolgens de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  5. Tik op 'Gebruik deze account'.

De Apple ID wijzigen die u gebruikt voor het delen van aankopen op uw Mac

U kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die u gebruikt om te delen met uw 'Delen met gezin'-groep.

In macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.
  2. Klik op 'Gezin'.
  3. Klik op uw naam.
    De tekst 'Deel via secundaire Apple ID' is blauw.
  4. Klik in de notitie onder uw Apple ID op 'Deel via secundaire Apple ID'.
  5. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  6. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

In macOS Monterey of lager

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens naast uw naam op 'Gegevens' in de lijst onder 'Gezinsleden'.
  3. Klik op 'Wijzig'.
  4. Klik op 'Wijzig'.
  5. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  6. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

Wat gebeurt er als u de Apple ID wijzigt die u gebruikt om media-aankopen en abonnementen te delen?

Nadat u de Apple ID hebt gewijzigd die u gebruikt voor 'Delen met gezin', kunnen uw gezinsleden aankopen uit die account openen of downloaden. Ze hebben echter geen toegang meer tot aankopen of abonnementen van uw vorige account. Dit geldt voor met DRM beveiligde muziek, films, tv-programma's, boeken, apps of aankopen vanuit apps die ze uit uw vorige account hebben gedownload, evenals voor alle media-abonnementen die aan die account zijn gekoppeld.