Een andere Apple ID gebruiken om aankopen te delen via 'Delen met gezin'

Als je meer dan één Apple ID hebt en je een andere wilt gebruiken om aankopen met je gezin te delen, kun je de account wijzigen die je gebruikt voor het delen van aankopen.

De Apple ID wijzigen die je gebruikt voor het delen van aankopen op je iPhone, iPad of iPod touch

Je kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die je gebruikt om aankopen te delen met je 'Delen met gezin'-groep.

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer

1. Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op 'Gezin'.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Apple ID'.

4. Your Apple ID is listed below your name.
  5. Tik in de notitie onder je Apple ID op 'Deel via secundaire Apple ID'.

6. Share using secondary Apple ID is in blue text.
  7. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die je wilt gebruiken.

8. Tik op 'Gebruik deze Apple ID'.

In iOS 15 of iPadOS 15 of ouder

1. Tik op 'Instellingen' > '[je naam]' en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Account'.

4. Wis de Apple ID die wordt vermeld en voer vervolgens de Apple ID en het wachtwoord in die je wilt gebruiken.

5. Tik op 'Gebruik deze account'.

De Apple ID wijzigen die je gebruikt voor het delen van aankopen op je Mac

Je kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die je gebruikt om te delen met je 'Delen met gezin'-groep.

In macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Gezin'.

3. Klik op je naam.

4. Share using secondary Apple ID is in blue text.
  5. Klik in de notitie onder je Apple ID op 'Deel via secundaire Apple ID'.

6. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die je wilt gebruiken.

7. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

In macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens naast je naam op 'Gegevens' in de lijst onder 'Gezinsleden'.

3. Klik op 'Wijzig'.

4. Klik op 'Wijzig'.

5. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die je wilt gebruiken.

6. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

Wat gebeurt er als je de Apple ID wijzigt die je gebruikt om media-aankopen en abonnementen te delen?

Nadat je de Apple ID hebt gewijzigd die je gebruikt voor 'Delen met gezin', kunnen je gezinsleden aankopen uit die account openen of downloaden. Ze hebben echter geen toegang meer tot aankopen of abonnementen van je vorige account. Dit geldt voor met DRM beveiligde muziek, films, tv-programma's, boeken, apps of aankopen vanuit apps die ze uit je vorige account hebben gedownload, evenals voor alle media-abonnementen die aan die account zijn gekoppeld.