Een andere Apple ID gebruiken om aankopen te delen via Delen met gezin

Wilt u een andere Apple ID gebruiken dan de Apple ID die u hebt bevestigd tijdens het instellen van Delen met gezin? Geen probleem. Volg eenvoudig deze stappen.

Als u aankopen deelt, bevestigt u de Apple ID die u gebruikt om iTunes-, iBooks- en App Store-aankopen te delen met uw gezin. Uw gezinsleden hebben dan toegang tot alle aankopen die zijn gekoppeld aan de account die u hebt bevestigd. Als u een andere Apple ID wilt gebruiken dan de Apple ID die u hebt geselecteerd tijdens de registratie, is het eenvoudig om de instellingen voor Delen met gezin te wijzigen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam in de lijst Gezinsleden.
  3. Tik op uw Apple ID.
  4. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die/dat u wilt gebruiken.
  5. Tik op 'Bevestig account'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin' en klik op uw naam onder de lijst Gezinsleden.
  3. Klik onder Gezinsaankopen op 'Wijzig account'.
  4. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die/dat u wilt gebruiken.
  5. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

Als u uw Apple ID wijzigt, deelt u het materiaal van de nieuwe account en niet van de oude. Uw gezinsleden hebben geen toegang tot de aankopen van uw vorige account en kunnen deze ook niet downloaden. Ze kunnen ook geen muziek, films, tv-programma's, boeken, apps of aankopen in apps met DRM-beveiliging gebruiken die eerder zijn gedownload via die account. En als u een Apple Music-gezinslidmaatschap hebt gekocht via uw vorige account, heeft uw gezin geen toegang meer tot dat abonnement.

U kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die u gebruikt om met uw groep voor Delen met gezin te delen.