Een andere Apple ID gebruiken om aankopen te delen via Delen met gezin

Wilt u een andere Apple ID gebruiken dan de Apple ID die u hebt bevestigd tijdens het configureren van 'Delen met gezin'? Geen probleem. Volg deze stappen.

Als u aankopen deelt, bevestigt u de Apple ID die u gebruikt om iTunes-, Apple Books- en App Store-aankopen te delen met uw gezin. Uw gezinsleden hebben dan toegang tot alle aankopen die zijn gekoppeld aan de account die u hebt bevestigd. Als u een andere Apple ID wilt gebruiken dan de Apple ID die u hebt geselecteerd tijdens de registratie, kunt u de instellingen voor 'Delen met gezin' eenvoudig wijzigen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

De instellingen voor 'Delen met gezin' wijzigen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' en klik op 'Delen met gezin'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam in de lijst Gezinsleden.
  3. Tik op uw Apple ID.
  4. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  5. Tik op 'Bevestig account'.

De instellingen voor 'Delen met gezin' wijzigen op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens naast uw naam op 'Details' in de lijst onder 'Gezinsleden'.
  3. Klik op de knop 'Wijzig' naast de account voor 'Aankopen en Muziek'.
  4. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken.
  5. Tik op 'Volgende' en volg de instructies op het scherm.

Als u uw Apple ID wijzigt, deelt u het materiaal van de nieuwe account en niet van de oude. Uw gezinsleden hebben geen toegang tot de aankopen van uw vorige account en kunnen deze ook niet downloaden. Ze kunnen ook geen met DRM-beveiligde muziek, films, tv-programma's, boeken, apps of aankopen vanuit apps gebruiken die eerder zijn gedownload via die account. En als u een Apple Music-gezinsabonnement hebt gekocht via uw vorige account, heeft uw gezin geen toegang meer tot dat abonnement.

U kunt elke 90 dagen de Apple ID wijzigen die u gebruikt om te delen met uw 'Delen met gezin'-groep.