Een video aanmaken en delen met Clips op iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik de Clips-app om een video op te nemen, foto's toe te voegen enzovoort, en deze vervolgens te delen met vrienden en sociale media.

Met de Clips-app kunt u een video opnemen en tijdens de opname geanimeerde titels toevoegen aan de video. U kunt ook meerdere videofragmenten en gewone foto's combineren tot één ononderbroken video en vervolgens effecten toevoegen, zoals filters, emoji en muziek.

Een nieuw videofragment opnemen

1. Open de Clips-app.*
  2. Tik op de knop 'Projecten'  in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Maak nieuwe aan' .
  3. Houd de opnameknop  ingedrukt om de opname te starten. Als u de knop niet ingedrukt wilt houden, veegt u omhoog op de opnameknop om deze vast te zetten.
  4. Laat de opnameknop los om de opname te stoppen. Als u de opnameknop hebt vastgezet, tikt u erop om de opname te stoppen. Het nieuwe fragment kunt u vinden in de tijdbalk onder in het scherm.
  5. Opgenomen fragmenten kunt u bekijken door in de tijdbalk op een fragment te tikken en vervolgens op de afspeelknop  te tikken.

* Kunt u de Clips-app niet vinden? Veeg omlaag vanaf het midden van het beginscherm en typ 'Clips' in de zoekbalk. Ziet u de app nog steeds niet? Download Clips uit de App Store.

Meer fragmenten toevoegen aan een video

U kunt nieuwe fragmenten opnemen en dan meerdere fragmenten combineren om een video te maken. Als u een fragment toevoegt aan een video, verschijnt het nieuwe fragment na het voorafgaande fragment in de tijdbalk. Bij het afspelen van de video worden alle fragmenten getoond in de volgorde waarin ze verschijnen in de tijdbalk.

U kunt ook bestaande foto's en video's uit de bibliotheek toevoegen door deze stappen uit te voeren:

1. Tik op 'Bibliotheek'.
  2. Tik op een bestaande foto of video.
  3. Houd de opnameknop  net zo lang ingedrukt als u de foto of video wilt laten weergeven. Als u een foto selecteert en de opnameknop  bijvoorbeeld drie seconden ingedrukt houdt, wordt de foto of video drie seconden lang weergegeven in uw video. En als u een bestaande video in de bibliotheek selecteert en de opnameknop  vijf seconden ingedrukt houdt, worden de eerste vijf seconden van die video in de video weergegeven.
  4. Nadat u een fragment hebt toegevoegd, kunt u de fragmenten in een nieuwe volgorde zetten of ze verwijderen.
    • Als u de volgorde van fragmenten wilt wijzigen, houdt u het fragment ingedrukt in de tijdbalk en sleept u het naar links of naar rechts.
    • Als u een fragment uit een video wilt verwijderen, selecteert u het fragment in de tijdbalk en tikt u vervolgens op de verwijderknop . U kunt het fragment ook naar de bovenkant van het scherm slepen.

Een Selfie Scene toevoegen

Selfie Scenes, beschikbaar op de iPhone X en nieuwer en iPad Pro-modellen vanaf 2018, maken Clips nog leuker. De TrueDepth-camera plaatst u in geanimeerde landschappen, abstracte kunst en zelfs aan boord van de Millennium Falcon uit Star Wars: The Last Jedi.

U wordt helemaal omgeven door de scènes. Hoe u de iPhone of iPad dus ook draait, u blijft in de scène.

1. Tik op 'Scènes'.
  2. Selecteer de scène die u wilt gebruiken.
  3. Houd de iPhone of iPad voor uw gezicht.
  4. Houd de opnameknop  ingedrukt om de scène aan de tijdbalk van de film toe te voegen.

Video's delen

1. Als de video die u wilt delen niet is geopend, tikt u op de knop 'Projecten'  in de linkerbovenhoek.
  2. Als u de gewenste video niet ziet, veegt u naar links om meer videoprojecten weer te geven. Tik vervolgens op een video om deze te openen.
  3. Tik op de deelknop  en geef aan hoe u de video wilt delen.

Een project verwijderen

1. Tik op de knop 'Projecten'  in de linkerbovenhoek.
  2. Selecteer het project dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op de knop 'Meer opties'  en tik vervolgens op 'Verwijder'.
  4. Tik op 'Verwijder project' om te bevestigen.