Geanimeerde titels toevoegen aan een Clips-video op een iPhone, iPad of iPod touch

Met livetitels kunt u geanimeerde titels maken voor een video met uw stem, in een stijl van uw keuze.

Om livetitels te maken, spreekt u tijdens de opname van de video. Bij het afspelen van de video, verschijnt uw opgenomen stem als een geanimeerde titel in de video. Wanneer u een titel hebt gemaakt, kunt u deze wijzigen. Naast de bewegende titel, kunt u ook de spraakopname zelf opnemen in de video.

Een video openen of nieuwe video maken

1. Open Clips.* Als u Clips eerder hebt gebruikt, wordt de video die u het laatst hebt bewerkt automatisch geopend.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op .
  3. Tik op  om een nieuwe video te maken. Als u een bewaarde video wilt openen, veegt u om de bewaarde video's weer te geven, tikt u op de video en vervolgens op 'Open'.

* Kunt u de Clips-app niet vinden? Veeg op het beginscherm naar rechts totdat een venster verschijnt met een zoekbalk bovenaan. Vervolgens typt u 'Clips' in de zoekbalk. Ziet u de app nog steeds niet? Mogelijk hebt u deze verwijderd. Lees hier hoe u een app herstelt die u hebt verwijderd.

Een livetitel maken

1. Tik op  om het livetitels-menu te openen.
  2. Tik op de gewenste livetitels-stijl. Tik vervolgens op  om het menu te sluiten.
  3. Houd ingedrukt om de opname te starten. Veeg omhoog op om deze te vergrendelen.
  4. Spreek iets in tijdens het opnemen. Spreek sneller of langzamer om de timing van uw titels af te stemmen.
  5. Laat de opnameknop los om te stoppen. Tik op de opnameknop als deze is vergrendeld.
  6. Selecteer de miniatuur onder in het scherm en tik op om uw video te bekijken.
  7. Als u het fragment opnieuw wilt opnemen, tikt u op  om het te verwijderen en start u een nieuwe opname.

Het is ook mogelijk om meerdere fragmenten op te nemen en deze te combineren tot één ononderbroken video. Elk fragment kan zijn eigen livetitel hebben.

Livetitels zijn beschikbaar in meerdere talen. Om een livetitel in een andere taal op te nemen, tikt u op , selecteert u de gewenste taal en spreekt u in die taal tijdens de opname.

Stemopname uitschakelen

1. Open de video die u wilt wijzigen.
  2. Selecteer in de tijdbalk onder in het scherm het fragment waarvan u het geluid wilt uitschakelen.
  3. Tik op

Bij het afspelen of delen van de video ziet u de livetitels zonder uw stem te horen.

De stijl van een livetitel wijzigen

1. Open de video die u wilt wijzigen.
  2. Selecteer in de tijdbalk onder in het scherm het fragment dat u wilt wijzigen.
  3. Tik op  en tik vervolgens op 'Livetitels'.
  4. Tik op 'Stijl' en veeg naar links of naar rechts om een andere stijl te kiezen.
  5. Tik op  om de livetitelkiezer te sluiten.

Livetitels wijzigen

Nadat u een livetitel hebt toegevoegd aan een video, kunt u deze wijzigen. U kunt bijvoorbeeld leestekens en emoji's toevoegen of de spelling corrigeren.

1. Tik op het fragment waarin een livetitel is opgenomen en tik op .
  2. Tik op de tekst als deze nog niet is geselecteerd.
  3. Tik op de tekst die u wilt wijzigen en breng de gewenste wijzigingen aan.
  4. Tik op 'Gereed' en tik op  om de livetitel-editor te sluiten.